سنت خانگی "نذر سمنوپزان" یکی از آیینهای سنتی مردم سمنان در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) است که در فهرست میراث معنوی کشور شده است، این آیین به نیت برآورده شدن حاجات، شفای مریضان و همچنین گشایش بخت دختران در خانواده های بزرگ و قدیمی شهر سمنان برگزار میشود. کار تهیه سمنو که تقریبا یک هفته تا ۱۰ روز به طول می انجامد، ابتدا با پاک کردن گندم و خیس دادن آن برای جوانه زدن آغاز می شود، مراقبت روزانه از گندم هایی که برای رشد و جوانه زدن داخل پارچه های نخی و نازک نگهداری می شود، نهایتاً شستشو، چرخ کردن و آبگیری شیره گندم و مخلوط نمودن آن با آرد از سایر مراحل پخت سمنو است، پخت سمنو نیز بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت به طول می انجامد. نذر سمنو پزان سمنان در تاریخ ۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۱ به شماره ۸۹۸ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید و جزء آداب و رسوم اجتماعی مردم سمنان در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به حساب میآید.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.

نظرات