• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۲
  • GMT 18:32

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۲
  • GMT 18:32

سرویس عکس

  • مستند
  • خبری
  • ایران
  • استان‌ها
  • English

کلاش بافی

کردها به زبان محلی، به گیوه «کلاش» می‌گویند. مریوان خیابانی به نام «کلاش» دارد، در این خیابان، کارگاه‌های کوچک زیادی فعال‌اند که زنان و مردان در خانه و مغازه‌های آن، به کلاش‌بافی مشغول هستند. شهر مریوان به تازگی به عنوان شهر کلاش ثبت جهانی شده است. هیچ ماده مصنوعی در ساخت گیوه محلی کردستان یا همان "کلاش" به‌کار نمی‌رود؛ کفه‌های آن را با پارچه‌های به‌هم فشرده درست می‌کنند. پارچه‌ها را به‌وسیله نرینگی گاو به‌هم منسجم می‌کنند و روی گیوه را هم با نخ می‌بافند. کلاش سال‌ها عمر می‌کند و سرانجام هم به طبیعت برمی‌گردد.

فرشید اردلان
۲۸ آذر ۱۳۹۶ / ۱۷:۳۱
  • زنان و مردان در خانه و مغازه‌های خیابان کلاش مریوان، به کلاش‌بافی مشغول هستند.
  • کلاش در شهر مریوان از لحاظ اشتغال زایی پتانسیل های خوبی دارد و کلاش بافان در طول سال درحال ساخت این پاوش کوردی هستند و پس از جمع آوری آنرا به کشور عراق صادر می کنند.
  • کردها به زبان محلی، به گیوه «کلاش» می‌گویند.
  • پس از چیدن بالای کلاش توسط زنان مردان شروع به ساخت کفه می کنند و این مهم به دلیل آن است که کفه با محکمترین صورت باید درست شود به همین دلیل مردان این کار را انجام میدهند.
  • کلاش بافی در مریوان سابقه طولانی دارد و جوانان زیادی در کارگاه های این شهر مشغول به ساخت این نوع کفش هستند.
  • این شغل در شهر مریوان به صورت خانوادگی برگزار می شود و زن و بچه هرکدام به گونه ای در روند ساخت آن دخیل هستند.
  • زنان و مردان در خانه و مغازه‌های خیابان کلاش مریوان، به کلاش‌بافی مشغول هستند.
  • زنان و مردان در خانه و مغازه‌های خیابان کلاش مریوان، به کلاش‌بافی مشغول هستند.
  • کفه‌ی کلاش را مردان درست می‌کنند، زیرا تقریبا کار دشواری است و به کوبیدن نیاز دارد تا پارچه‌های کفه‌ی گیوه منسجم شوند.
  • کفه‌ی کلاش را مردان درست می‌کنند، زیرا تقریبا کار دشواری است و به کوبیدن نیاز دارد تا پارچه‌های کفه‌ی گیوه منسجم شوند.
  • کلاش قدمتی طولانی در دیار کردستان دارد و به دلیل اینکه این کفش از نخ درست می شود و تای چپ و راست ندارد از محبوبیت خاصی برخوردار است.
  • زنان و مردان در خانه و مغازه‌های خیابان کلاش مریوان، به کلاش‌بافی مشغول هستند.
  • شهر مریوان به تازگی به عنوان شهر کلاش ثبت جهانی شده است.
  • زنان و مردان در خانه و مغازه‌های خیابان کلاش مریوان، به کلاش‌بافی مشغول هستند.
  • در شهر مریوان یکی از راسته خیابان های این شهر که با همان نام کلاش نام گذاری شده است مغازه های برای فروش این کفش دایر شده اند که در طول روز مخاطبان خاصی را برای خرید به خود جذب می کند.
  • کفه‌ی کلاش را مردان درست می‌کنند، زیرا تقریبا کار دشواری است و به کوبیدن نیاز دارد تا پارچه‌های کفه‌ی گیوه منسجم شوند
  • کردها به زبان محلی، به گیوه «کلاش» می‌گویند
  • دبیر عبدالواحد میرزازاده
  • كردستان
  • مريوان
  • کلاش کردی
  • کلاش‌بافی

اخبار مرتبط

  • روز باشکوه کردستان به بهانه‌ی ثبت جهانی «گیوه»

  • مدیران خودرو

لینکستان

    رزرو هتل مشهد جمینجا خرید سی پی لیفت صورت با نخ بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ گوسفند زنده روغن هیدرولیک تجهیزات پزشکی خرید سی پی کالاف بررسی علت بیماری‌ ها بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی دوره آنلاین زبان ثبت شرکت بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی پیوان ساندویچ پانل سم برای ساس چاپ لیبل uv dtf قیمت تشک خرید بک لینک طراحی سایت آهنگ جدید ایرانی کلاس تیزهوشان ششم تور قبرس شمالی پارتیشن شیشه‌ ای ساخت پرسشنامه آنلاین نوبت‌دهی آنلاین پزشکان پهنای باند اختصاصی رتبه‌ بندی شرکت متخصص گوش و حلق و بینی طراحی سایت شرکتی تابان شهر چاپ تصفیه آب خانگی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
ISNA
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved