• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400062921600
  • منبع : نمایندگی همدان

جشنواره آلو در ماسوله غرب کشور برگزار نمی‌شود

جشنواره آلو در ماسوله غرب کشور برگزار نمی‌شود

ایسنا/همدان مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد گفت: به دلیل شرایط کرونا امسال نیز برای دومین سال متوالی، جشنواره آلو روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور برگزار نخواهد شد.

محمد کرم مرادی در گفت‌و گو با ایسنا، از پیش‌بینی برداشت ۴۰۰۰ تُن آلو از باغات این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: مساحت کل باغ‌های شهرستان اسدآباد بیش از ۵۲۰۰ هکتار بوده و سالانه ۶۶  هزار تُن محصولات باغی در اسدآباد تولید می‌شود که شامل ۷.۵ درصد تولیدات باغی استان است.

وی افزود: از ۵۲۰۰ هکتار باغات سطح شهرستان۳۰۰ هکتار به باغات آلو اختصاص داشته که اکثریت پراکنش باغات آلو شهرستان در روستای گردشگری ملحمدره و روستاهای ویرایی ،هلور علیا و سفلی و ترخین آباد قرار دارد .

مرادی با اشاره به اینکه برداشت آلو در سطح باغات این شهرستان  آغاز شده  و معمولاً تا ۱۵ مهر  ادامه دارد، افزود: به دلیل شرایط خشکسالی میزان عملکرد باغات آلو شهرستان به نسبت سال گذشته تا حدودی از کاهش برخوردار خواهد بود.

وی تعداد بهره‌برداران آلو شهرستان را ۲۰۰ نفر برشمرد و ادامه داد: در سال‌جاری برای توسعه باغات آلو شهرستان ۱۰ هکتار نهال آلو در باغات منطقه غرس و کاشته شد.

مرادی خاطر نشان کرد: بخشی از آلو برداشت شده شهرستان به صورت تازه‌خوری و بخشی دیگر به صورت سنتی توسط بهره‌برداران این بخش به روش‌های سنتی به صورت آلوی تیزابی، آلو خشک، لواشک، مربا و ترشی به بازار از جمله بازار سایر استانها  عرضه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد بیان کرد: این فرآوری به دلیل سنتی و دستی بودن بسیار زمان بر و دشوار است که ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی آلو به صورت مکانیزه موجب افزایش درآمد روستاییان خواهد شد.

وی با اشاره به جای خالی صنایع تبدیلی فرآوری میوه در شهرستان خاطر نشان کرد:با توجه به تولید سالیانه ۶۶ هزار تن انواع  میوه در اسدآباد ایجاد صنایع تبدیلی فرآوری میوه در منطقه با جذب سرمایه گذار در این زمینه قطعا ضرورت دارد.

مرادی همچنین با اشاره به نقش مؤثر صنایع تبدیلی فرآوری میوه و کارگاه‌های بهداشتی فرآوری در افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی، یادآور شد: با توجه به ماندگاری پایین آلو  و نبود کارگاه‌های بهداشتی فرآوری در سطح شهرستان می‌طلبد برای سودآوری و ماندگاری بهتر محصول کارگاه‌های فرآوری  متعدد در شهرستان ایجاد شود چراکه این امر از نقش مؤثری در اشتغال روستاهای شهرستان برخوردار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.