• جمعه / ۲۵ آبان ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403082518562
  • خبرنگار : 50175

یک متخصص بهداشت مواد غذایی:

وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است

وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است

ایسنا/لرستان متخصص بهداشت موادغذایی گفت: وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است.

الهه عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خطوط سفید داخل گوج به کیفیت آن آسیب می‌رساند و می‌تواند منجر به کاهش تولید شود.  

وی خاطرنشان کرد: این حالت به صورت لکه‌ها یا خطوط سفید در گوجه و اسفنجی شدن گوشت آن ظاهر می‌شود که معمولاً در تمام قسمت داخلی آن گسترش می‌یابد ولی به ندرت علائمی در ظاهر گوجه ایجاد می‌کند و هنگامی که گوجه‌های رسیده بریده می‌شوند، این علائم دیده می‌شوند.  

این متخصص بهداشت اضافه کرد: این پدیده یک اختلال غیر عفونی بوده که به طور کلی با عدم تعادل رژیم غذایی، عوامل استرس‌زای محیطی و شیوه‌های خاص کشت مرتبط است.  

عسکری ادامه داد: استرس ناشی از دما، به ویژه در طول رشد گوجه، یکی از دلایل اصلی بافت سفید داخلی بوره و استرس آب، یکی دیگر از جنبه‌های مهم است.

وی تصریح کرد: آب و هوای نامساعد یا آبیاری بیش از حد می‌تواند منجر به گردش نامنظم آب در گیاه شده و در نتیجه سبب اختلال در جذب مواد مغذی توسط گیاه می‌شود.  

متخصص بهداشت بیان کرد؛ برخی تصور می‌کنند که این خطوط نشان دهنده تجمع نیترات در گوجه است یا این گوجه‌ها سرطان‌زا هستند، در حالی‌که این خطوط ناشی از استرس‌های محیطی در زمان پرورش گوجه است و با وجود اینکه این گوجه‌ها دارای کیفیت پایینی هستند ولی برای مصرف‌کننده بیماری‌زا و سرطان‌زا نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۳:۲۳

سم چینی درآبیاری شب قبل از چیدن می‌زنند تا همه گوجه هااز بیرون قرمز ومشتری پسند باشد داخلش هم همین رگهای سفید نارس

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۴:۴۵

چرادرزمانی ک نوجوان بودم جایی گوجه چینی میکردم اینطور نبود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۰۱

اتفاقا همون سفیدی خود خود نیترات هست و سرطانزا هست،پس چرا قدیم همچین سفیدی نبود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۶:۰۸

ممنون از توضیحات من هم همیشه فکر میکردم کیفیت ش خوب نیست و خطرناک ه حالا حتما با خیال راحت مصرف میکنیم تا کشاورزان عزیز هم متضرر نشوند

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۰۶:۴۲

تو چه ساده ای...!

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۶:۱۲

کود پتاس یا نیترات بیش از حد که باعث رشد سریع و قرمزی ظاهری گوجه فرنگی میشود عامل سفیدی وسفتی گوجه میباشد و کشاورز بیشتر از کارشناس باین موضوع واقف است ولی با این کار باعث نابودی محصول میشود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۷:۳۸

سلام من خودم کشاورز هستم تمام این سفیدیها فقط برای آلودگی هواست که منجر شته های ریز می شودو خطرناک هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۲:۰۰

اون نیترات‌ها رو می‌زنید اونجور میشه کشاورز جان قبلا کشاورزان پاک دست بودن الان ....

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۶:۵۰

والاچندسالی هست لکه های سفیدداخل گوجه فرنگی هست گفته میشه بخاطرسم های بی کیفیتی که زده میشه بوجودمیاد

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۶:۵۲

شایدم برا بذرشه شاید تراریخته باشن ما قدیم گوجه های نارسمون توش سبز بود نه سفید اینا برا نارس بودن نیستن احتمالا تراریخته ان چون یا توشون سفت و سفید میشد یا پر از آب میشدن!

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۷:۱۳

آفرین 👌👌👌دیگه یادم رفته بود که گوجهٔ نارس قدیم ها داخلش سبز بود نه سفید!!! 🤔 پس اینا یه مشکلی دارن و کاری به نرسیده بودن نداره.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۷:۳۶

سلام امیدوارم همونی باشه که شما میفرمائید،باشرایط فعلی آدم میمونه چی بخوره به هرمیوه یاغذایی دست میزنی میگن سرطان زاست ،خداعاقبت همه رابخیرکنه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۷:۵۳

بافت سفید سرطان زاست، نخورید،

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۸:۴۰

کلا گوجه های جنوب رگ دارن وطمع هم ندارن

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۹:۲۰

افزایش سم یکی از موارد تنش محیطی است .پس علت بیشتر به علت سموم شیمیایی است.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۰:۳۵

مصرف بیش از اندازه کودهای نیتراته جهت افزایش عملکرد چنین علائمی رو به جا میذاره و خطرناک هم هست ،

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۵۷

ما خودمون کشاورزی میکردیم و یکی از محصولاتمون گوجه بود، هیچوقت این رگه های سفید رنگی که الان داخل گوجه میبینیم در انها وجود نداشت، پر آب، ترش مزه و قرمز.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۰:۳۸

پس چرا سالهای قبل داخل گوجه فرنگی سفید نبود علت سفید شدن داخل گوجه فرنگی دادن کود و سم زیاد و غیر مجاز برای اینکه گوجه فرنگی زودتر از موعد بدست بیاید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۰۹

قدیما،گوجه ها هم خوش مزه بودند و هم توشون سفید نبود.و الان هم توشون سفیده و هم بی مزه. چرا داریم غلط کاری های بخش کشاورزی کشور رو توجیه می کنیم؟

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۰:۰۴

واقعاً کدام دستگاه باید به این مشکل رسیدگی کند؟

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۱۰

کارشناسی دیگه گفتن نیتراته اون قسمتو خارج کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۱۵

قبلا از این ریشه ها توی گوجه ها نبود الان استرس و آب زیاد شد؟ اینا هم از کودهای شیمیایی میتونه باشه و هم از دستکاری ژنتیکی بذر گوجه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۲۷

واگذار خدا میکنیم هرکه باجون مردم بازی میکنه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۲۱:۵۸

اون سفیدی سم کود شیمیایی و پتاس هست که در کشاورزی قدیم نبود الان فقط سود و ظاهر مهم شده نه سلامت تغذیه مردم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۰:۳۱

شب سم غیرمجازمیزنن بعضی از کشاورزان بخاطر اینکه بوته گوجه مریض میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۱:۲۴

به نظرم برای اینکه گوجه رو بفروشنن اینو میگن، الوده هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۶:۵۱

تو رو خدا از آب وهوا مردم هزار درد ومرض میگیرن شما کشاورز عزیز به هر چیزی که اعتقاد دارین واسه خاطر چند تن اضافه برداشت با مواد سمی مردم رو گرفتار درد وبیماری نکنین

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۰:۱۶

پس چرا در گذشته این مشکل در گوجه فرنگی وجود نداشت، الان گوجه ها حساس شدن!!!!!

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۰:۴۵

بخدا همش سرطان زاست نخورید این قاتل معدس و سرطان صد در صده نیترات کامل و سمه من گوجه کارم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۱:۳۳

چرا در تابستان گوجه ها داخلشان سفید نیست ولی در زمستان سفید هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۲:۱۸

کارشناس محترم این سوال را جواب دهد علت برگشت محصولات کشاورزی که صادر شده اند چه بوده است؟

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۲

دقیقا.... این سوال منم هست ...چرا؟؟ کسی پاسخی نداره براش؟ اگه سالم و سلامت بودن که بر نمیگردوندن قطعا مشکل سلامت داشتن و دارن...

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۳:۵۱

کشاورزان به علت زود رسیدن محصول از مواد های سفیدرنگ که شیمیایی هست استفاده می‌کنند تازود محصولشون رشدکنن واین خطربزرگی هست درقدیم آز کود حیوانی استفاده میکردن الان شیمیایی استفاده میکنن کمترکسی هست ازکود حیوانی استفاده میکنن همینه بیشترانسانها مریضن

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۰۶:۰۹

سلام دلیل آن سفیدی درون گوجه فرنگی نارس بودنه بخاطر سمی که شب چیدن میزنند تا قرمز و لوکس بشود و مضر و سرطان زا هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۳۸

ممنون مطلب بسیار خوبی بود فقط چرا داخلشون ریشه های خیلی زرد رنگ هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۱۵

آقای متخصص ۲۰ سال پیش همچین چیزی نبود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۲۵

درگذشته نه چندان دور،فصل برداشت گوجه فرنگی ،مقداری در جلو آفتاب با نمک سود کردن خشک می کردن برای زمستان وگوجه های نارس وسبز را در زیر کاه نگاه میداشتند وبعد مدتی کاملا رسیده قرمز وابدار وخوشمزه می‌شد.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۳۴

فقط عاملش سم .سم و سم میباشد ببینید چه مریضی های عجیب گرفتار شدیم عاملش.همین سمهایی هست که به انواع محصولات زراعی میزنند و هیچ کس نیست جلو .محصولات مریضی بگیرد

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۵۵

سلام بنده مخالف استفاده از موااد شیمیایی هستم اما می گویم وجود بافتهای سفید گوجه ام طبیعیی است. چون خودم گوجه میکارم برای مصرف شخصی واصلا ااز مواد شیمیایی استفاده نمی کنم ولی این بافتها وجو‌د دارد

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۰۶

سلام ، همه این رگه های و دانه های سفید که داخل هندوانه ، گوجه و... سمی هستن ، به خاطر اینکه محصول زودتر به ظاهر رسیده بشه نیترات میزنن و سریع برداشت میکنن و محصول بعدی رو کشت میکنن .

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۱۲

من یادمه قدیما این جور گوجه ها پیدا نمیشد الان علت داره که حتما مضر هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۵۱

چرا در گذاشته همچین چیزی دیده نمی شد پس باید دید این گوجه‌ها شبی ب مرغ ماشینی است برای اینکه در قدیم پدر بزرگها ومادر بزرگ که ما در باغ با انها بودیم و همش نزدیک آنها بودیم .من یادم میاد مادر بزرگم گوجه یا خیار را ب ما میدادن ما با دست پاک می‌کردیم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۱۴

اگر همه مردم متحد باشند ومحصولات درجه ۴ و۵ کشاورزی رو نخرند که پر از سم نیترات وبی مزه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۲۵

هموطن اگر میتونی تو حیاط یا پشت بام خونت گوجه و دیگر سبزیجات بکار چون اینها همش انواع سموم از جمله نیترات هست که سرطانزاست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۳۸

چرا قبلا گوجه ها این طور نبود ،حالا پوست کلفت و داخلش سفید اصلا گوجه از چشم افتاده

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۵۵

بخاطر اینکه ظاهرش رسیده نشون بده انقد کود به خورد خاک و گیاه میدن که خود محصول سودی برای بدن نداره هیچ کلی هم ضرره

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۲۸

این گوجه های دارای رشته های سفید،نشان از عدم طبیعی بودن رشد گوجه است،و قطعا سرطانزاست...چون موادی در حوضچه های آبیاری مزارع اضافه میشود که باعث تسریع رشد غیر معمول صیفی جات میشود.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۷:۳۴

این چه توجیحیه!من یادم هست تو دهه ۶۰.و۷۰ همچین چیزی نبود!گوجه ها واقعا خوشمزه بودن،حتی نیمه اول دهه۸۰ هم همچین چیزی نبود!!!!این مشکل از نیمه دوم دهه۸۰شروع شد ووالان واقعا گوجه ها قابل خوردن نیستن.اونایی که متولد دهه ۶۰ و۷۰ هستن میدونن قبلا چجور بود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۷:۳۶

پس چرا در قدیم چنین گوجه هابی نداشتیم گوجه ها همه قرمز و گوشتی آبدار با طعم و بوی خوب بود حتما مشکلی هست که درگوجه ها و هندوانه ها هم این رگه ها و توده های سفید هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۲۰:۰۷

کاملا موافقم که فرمودن به دلیل شوک گرما و آبی داخل گوجه ها سفید میشود .

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۰۵:۲۹

هرگاه کسی در زمینه کاریش خدا و وجدان رو در نظر بگیره حتما محصولش خروجی سالم و با کیفیت خواهد بود تمام

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۰:۳۵

مقصرمقصراصلی وزارت بهداشته که قانون و رعایت نمی کنه قانون باید اعمال بشه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۳:۳۰

چون کود شیمیایی میریزن پای بوته های گوجه‌ سفیدهای داخل گوجه فرنگی همان هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۳:۵۳

سلام وقت همه عزیزان بخیر . من شخصا تو باغچه گورجه کاشتم هیچ کود و سمی هم ندادم ولی باز هم رگ رگی و اسفنجی شد . همین که دوستمون گفت درست هست استرس باعث رگ رگی و اسفنجی میشه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۴:۰۵

به علت کود زیاد بایس سفیدی داخل گوجه میشود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۳:۵۱

کاملا اشتباه است . اینها موادی هستند که برای رشد سریع می زنند و باعث می شود که پوست گوجه کاملا قرمز و قشنگ شود ولی از داخل سفید و نارس و سرطان زا می شوند

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۴:۳۳

شما اگه تو حیاط خونه اگه باغچه دارید چند نشا گوجه بگیرید بکارید . بعد خواهید دید چه گوجه خوش طعم و قشنگی برداشت میکنید . ولی متاسفانه تمامی این عوامل بسته به کود و سم شیمایی هست که تو مزارع استفاده میشه ولی اگه هم استفاده نشه محصول رو آفت میزنه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۷:۱۰

فقط کود زیادی و سم پاشی بیش از حد باعث این رگهای سفید رنگ میسه در گوجه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۸:۳۵

ببینید چه کرده اند. که حتی نظر یک کارشناس هم قانعشون نمیکنه،