• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۹:۵۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403120100831
  • خبرنگار : 50201

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی کشور تاکید کرد

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

ایسنا/مازندران سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی، گفت: این موضوع اصلی‌ترین گام مدیریت پایدار جنگل‌هاست.  

رسول اشرفی‌پور، چهارشنبه اول اسفند، در آیین تکریم و معارفه خود در چالوس با اشاره به اهمیت حفاظت فیزیکی و فنی جنگل‌ها، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، حفاظت و صیانت از جنگل‌های کشور بعنوان رویکرد اصلی مطرح شده است و در این راستا، هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای اجرایی به کار گرفته شده‌اند.

 وی با اشاره به کاهش قابل توجه اعتبارات در طرح صیانت از جنگل‌ افزود: در گذشته، اعتبارات تخصیصی امکان احیای سالانه هفت هزار تا ۱۵ هزار هکتار جنگل را فراهم می‌کرد، اما این رقم در طرح صیانت اکنون به ۷۰ هکتار کاهش یافته است که نیازمند توجه ویژه و تأمین اعتبارات جدید است.

وی به روند تهیه سند مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ اشاره کرد و افزود: این سند، بعنوان یک برنامه جامع تدوین شد، اما در حال حاضر نگرش مدیریتی به سمت رویکردهای کلاسیک و سنتی گرایش یافته است و این در حالی است که مدیریت پایدار جنگل‌ها نیازمند ساختارهای جدید و راهکارهای نوین است.

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۰۴ حوزه آبخیز تنها ۴۵ حوزه دارای طرح اجرایی هستند، تصریح کرد: این مسئله انتقادات زیادی را از سوی جامعه علمی و رسانه‌ها به همراه داشته و برای رفع این چالش، نیاز به اقدامات ابتکاری و اجرای ساختار سازمانی مناسب است.

اشرفی‌پور در ادامه با تاکید بر اینکه غنی سازی جنگل‌ها یکی از اصلی‌ترین کارهای ما است، یادآور شد: مناطق بالادست جنگل‌های شمال کشور شرایط توسعه جنگل را دارند که این غنی سازی با توجه به فرمایشات رهبری و هم قوانین بالادستی حائز اهمیت است.

وی بر استفاده از اعتبارات دولتی در کنار اعتبارات خصوصی اشاره کرد و گفت: اعتبارات دولتی  کافی نیست و باید تراز اعتبارات بخش جنگل ارتقا یابد.

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی، فعال‌سازی تعاونی‌های جنگل‌نشین شمال کشور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنها را از راهکارهای مهم برای مدیریت پایدار جنگل‌ها دانست و ادامه داد: در گذشته تعاونی‌های زیادی فعال بود که ما آنها را غیر فعال کردیم بنابراین توسعه جنگل‌ها و چه در هیرکانی و چه زاگرس باید با مشارکت جوامع محلی و حمایت از تعاونی‌های جنگل‌نشین همراه باشد.

اشرفی‌پور در ادامه با اشاره به اهمیت جنگل‌های زاگرس، خلیج فارس و مناطق بیابانی کشور خاطر نشان کرد: جنگل‌های خلیج فارس متنوع است و اقدامات انجام‌شده در استان هرمزگان نشان می‌دهد که سطح توسعه جنگل‌ها از ۲۴ هزار هکتار به ۴۶ هزار هکتار رسیده است.

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

وی با بیان اینکه در سواحل جنوبی تنوع بخشی خوبی داریم، به تغییرات اقلیمی، حفظ پوشش گیاهی و ضرورت مهار ریزگردها تاکید کرد و افزود: بخش قابل‌توجهی از کانون‌های ریزگرد در مناطق ایران و تورانی قرار دارند که نیازمند همکاری با دفتر حوزه بیابان و اجرای برنامه‌های مشترک است.

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: نیروی انسانی گنجینه سازمان محسوب می‌شود بنابراین باید محیط کار شرایط روز را داشته باشد.

اشرفی‌پور در پایان با تاکید بر استقرار ساختار مدیریت پایدارجنگل‌های هیرکانی، گفت: این موضوع اصلی‌ترین گام مدیریت پایدار جنگل‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha