• چهارشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403122215254
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

نکاتی برای نگهداری ماهی قرمز

نکاتی برای نگهداری ماهی قرمز

ایسنا/کرمانشاه «ماهی قرمز» سالهاست پای ثابت سفره هفت سین ما ایرانیان شده و معمولا تا چند هفته‌ای پس از نوروز هم میهمان خانه‌هایمان است. در این بین با رعایت برخی اصول هم می‌توان شرایط بهتری را برای زیست این موجودات کوچک فراهم کرد و هم از بروز احتمالی برخی بیماری‌ها پیشگیری کرد.

پگاه رستمی -مسئول واحد بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین در کشور ما باب شده و اگرچه جزء سنت‌های باستانی ما نیست، اما امروزه باب شده و عموم مردم ماهی قرمز را سر سفره هفت سین می‌گذارند.

وی با بیان اینکه بهتر است مردم بری خرید و نگهداری ماهی قرمز به یکسری نکات توجه کنند، گفت: اولین توصیه ما این است که ماهی قرمز حتما از مراکز مجاز خریداری شود و خرید ماهی قرمز از دستفروش‌ها که در شرایط غیربهداشتی ماهی را نگهداری می‌کنند، مورد تایید ما نیست.

رستمی افزود: هنگام خرید ماهی هم باید به یکسری نکات توجه داشت و ماهی قرمزی را خریداری کرد که شنای نرمالی داشته باشد، باله‌هایش سالم باشد و روی بدنش زخم یا لکه نداشته باشد.

وی عنوان کرد: بری انتقال ماهی خریداری شده به منزل هم توصیه می‌شود از ظروف یکبار مصرف استفاده شود و سپس آن ظرف را از بین برد، زیرا این کار باعث می‌‍شود چنانچه آب یا ظرف ماهی آلودگی داشته باشد، قسمت عمده آن حذف شود.

رستمی ادامه داد: قبل از خرید ماهی باید آبی را که می‌خواهیم ماهی را درون آن بیندازیم به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در ظرفی مناسب نگهداری کنیم تا کلر آن از بین برود و سپس ماهی قرمز خریداری شده را به آن اضافه کنیم. برای انتقال ماهی به ظرف هم باید حتما از دستکش استفاده کنیم تا برخوردی با دستمان نداشته باشد.

وی با بیان اینکه تعویض آب ماهی هفته‌ای دو تا سه مرتبه کفایت می‌کند، گفت: هنگام تعویض آب ماهی باید تنها ۲۵ درصد آن تعویض شود، زیرا تعویض یکباره همه آب ماهی باعث استرس به ماهی خواهد شد.

رستمی با بیان اینکه ماهی قرمز را باید در تنگ یا ظروف دهانه گشاد نگهداری کرد، گفت: باید به این نکته توجه داشت که هر قطعه ماهی قرمز به یک لیتر آب نیاز دارد و نباید چندین ماهی را در یک ظرف کوچک نگهداری کرد.

وی در خصوص غذا دادن به ماهی قرمز نیز گفت: برای غذا دادن به ماهی باید از غذاهای مخصوص ماهی که در آکواریوم فروشی‌ها موجود است استفاده کرد و نباید از نان، برنج و... برای تغذیه ماهی قرمز استفاده کرد. روزی دو مرتبه غذا دادن به ماهی قرمز هم کفایت می‌کند و میزان آن نباید آنقدر زیاد باشد که خورده نشود و روی سطح آب بماند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه پس از نوروز نباید ماهی قرمز را در آب‌های آزاد رها کرد، گفت: ماهی قرمز گونه‌ای مهاجم است و رها کردن آنها در آب‌های آزاد اکوسیستم محیط زیست را به هم می‌زند. لذا توصیه می‌شود افراد ماهی‌های قرمز را در حوضچه‌های پارک‌ها رها کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha