• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404012815477
  • خبرنگار : 71496

الجزایر و فرانسه؛ روابطی که هر روز تیره‌تر می‌شود

الجزایر و فرانسه؛ روابطی که هر روز تیره‌تر می‌شود

شورای اقتصادی الجزایر از لغو سفر خود به فرانسه و نشست با انجمن کارفرمایان این کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، شورای احیای اقتصادی الجزایر که سازمان اصلی کارفرمایان الجزایر محسوب می‌شود، نشستی را که قرار بود طی هفته‌های آتی در فرانسه با انجمن کارفرمایان این کشور داشته باشد، در بحبوحه تنش‌ها میان ۲ کشور لغو کرد.

این شورا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این تصمیم در نتیجه این اقدام مسوولان فرانسه گرفته شد که به رئیس یک شرکت کشتیرانی فرانسوی دستور داد از سفر به الجزایر برای اجرای یک پروژه سرمایه‌گذاری خودداری کند.

شورای یاد شده در بیانیه خود تاکید کرد: لغو سفر این تاجر فرانسوی از سوی مسوولان پاریس به دلیل بحران موجود میان ۲ کشور، تضاد آشکاری با اظهارات رسمی و درخواست‌ها برای برقراری آرامش و بازگرداندن روابط الجزایر و فرانسه به وضعیت عادی دارد.

به گفته یک منبع نزدیک به انجمن کارفرمایان فرانسه، «رودولف سعاده» رئیس شرکت کشتیرانی «سی‌ام‌آ سی‌جی‌ام» است که قرار بود سه‌شنبه به الجزایر سفر کند.

رئیس اتاق بازرگانی الجزایر-فرانسه چهارشنبه اظهار کرد: رودولف سعاده قرار بود به دعوت «عبد المجید تبون» به الجزایر سفر کند و مقدمات بسیاری برای این سفر فراهم شده بود و طبق اطلاعات منتشر شده از سوی وب‌سایت «افریکا اینتلیجنس» قرار بود او با رئیس جمهور الجزایر دیدار کند.

او در ادامه گفت: این دیدار درباره سرمایه‌گذاری های بزرگ برنامه‌ریزی‌شده در بنادر الجزایر بود اما در لحظات آخر لغو شد.

رئیس اتاق بازرگانی الجزایر-فرانسه ضمن ابراز تاسف گفت: ما توانستیم تا حدودی سیاست را از اقتصاد جدا کنیم اما اکنون مستقیماً تحت تأثیر قرار گرفتیم و این  فاجعه‌ای برای تجار فرانسوی و الجزایری است که با هم کار می کنند.

در این رابطه خبرگزاری فرانسه با شرکت یاد شده و وزارت خارجه این کشور تماس گرفت اما آنها تا این لحظه از ارائه توضیحات خودداری کردند.

اما جمعیت کارفرمایان فرانسه اعلام کرد: قرار بود در چارچوب ازسرگیری گفتگوها میان فرانسه و الجزایر، نشستی میان مسوولان ما و مسوولان شورای احیای اقتصادی الجزایر در ماه ژوئن برگزار شود اما صبح روز چهارشنبه شورای الجزایر از لغو این نشست خبر داد.

پس از یک دوره کوتاه مدت آرامش میان الجزایر و فرانسه، در چند روز گذشته تنش دیپلماتیک میان آنها دوباره آغاز شده است.

الجزایر چندی پیش به اقدام فرانسه در بازداشت یک مقام کنسولی الجزایری به ظن دست داشتن در ربایش یک فعال مخالف الجزایری اعتراض کرد. فرانسه مدتی بعد از آن اعلام کرد که الجزایر ۱۲ نفر از دیپلمات‌های فرانسوی را از خاک خود اخراج کرده است.

در مقابل «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه سه‌شنبه دستور اخراج ۱۲ نفر از کارکنان کنسولگری الجزایر را صادر کرد و سفیر فرانسه در الجزایر را برای رایزنی فراخواند.

روابط فرانسه با الجزایری که تا چند دهه قبل مستعمره‌ آن بود، مدت‌هاست که با تنش همراه شده اما سال گذشته میلادی زمانی که ماکرون به حمایت از موضع مراکش به جای موضع الجزایر در قبال موضوع منطقه پرمناقشه «صحرای غربی» در قاره آفریقا پرداخت وخیم‌تر شد.

در اتفاق دیگری که به تنش‌ها میان فرانسه و الجزایر دامن زد، ماکرون از الجزایر خواست تا «بوعلام صنصال»، یک نویسنده ۷۵ ساله را که به اتهام «تضعیف یکپارچگی کشور» به پنج سال زندان محکوم کرده، از حبس آزاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha