• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404020301694
  • خبرنگار : 71415

گروسی: تعامل مجدد دیپلماتیک با رهبر کره‌شمالی ضروری است

گروسی: تعامل مجدد دیپلماتیک با رهبر کره‌شمالی ضروری است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هشدار نسبت به پیشرفت برنامه تسلیحات اتمی کره شمالی خواستار ازسرگیری تعامل با رهبری این کشور آسیایی شد.

به گزارش ایسنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنرانی در نشست شورای روابط خارجی آمریکا در شهر واشنگتن با اشاره به روند پیشرفت برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی ادعا کرد این برنامه دیگر محدود به مجتمع هسته‌ای «یونگبیون» نبوده بلکه همچنین تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم کانگسون را نیز شامل شده و «تاسیسات غنی‌سازی دوم و احتمالا تاسیسات سومی نیز هم‌اکنون در دست ساخت دارد.»

گروسی گفت: «این یک عملیات بازفرآوری است و همچنان که ما در حال صحبت هستیم در جریان است.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با درخواست از جامعه بین‌المللی شامل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده برای ازسرگیری تعاملات با رهبری کره شمالی گفت: «شما نمی‌توانید کشوری در این شرایط که زرادخانه هسته‌ای خود بسیار گسترده کرده، یک چنین برنامه هسته‌ای بزرگی با همه این تاسیسات داشته، در حالی که ما کوچکترین سرنخی درباره اعمال تدابیر ایمنی و امنیت بر آن نداریم، تحمل کنید.»

گروسی با اشاره به اینکه تعاملات دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی شامل برگزاری سه نشست حضوری میان هر ۲ نفر مهم بوده، اظهار کرد: «دیپلماسی در سطح ریاست جمهوری مهم است. ما نیازمند تعامل در سطح رهبران هستیم.»

این در حالی است که این «دیپلماسی ریاست جمهوری» دونالد ترامپ با رهبر کره شمالی به‌رغم برگزاری نشست‌های ۲ نفر به بن‌بست ختم شد و پیونگ‌یانگ حاضر به واگذاری زرادخانه هسته‌ای خود نشد.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: «می‌دانم گفتمان برخی فقط این است که پیش شرط خلع سلاح را برای مذاکرات با آنها تعیین کنند اما متاسفانه مسائل در حیات بین‌المللی کمی پیچیده‌تر است و شما قرار نیست به ویژه زمانی که یک کشوری به یک چنین زرادخانه هسته‌ای بزرگی دست یافته، به همه خواسته‌های خود برسید.»

به نوشته نشریه تایمز ژاپن، گروسی با تاکید بر اینکه تعامل دیپلماتیک با کره شمالی «اجتناب‌ناپذیر» است گفت که در غیر این صورت جایگزین آن تنها این است که کره شمالی اجازه ادامه دادن به تقویت زرادخانه هسته‌ای خود را پیدا کند.

او گفت: «فکر می‌کنم لازم است که شما با مذاکرات روند را شروع کنید.»

رافائل گروسی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه آیا روسیه و چین از سرگیری مذاکرات با کره شمالی بر سر برنامه هسته‌ای این کشور را تشویق خواهند کرد، گفت فکر نمی‌کند آنها مخالف شکلی از تعامل مجدد غرب با پیونگ‌یانگ باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha