• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1404020302355
  • خبرنگار : 71049

شینا انصاری: همکاری محیط زیست و صنعت هسته‌ای راهبردی است

شینا انصاری: همکاری محیط زیست و صنعت هسته‌ای راهبردی است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت صیانت از مناطق تحت حفاظت، بر هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های مسئول برای جلوگیری از آسیب به زیستگاه گونه‌های در معرض انقراض تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، «شینا انصاری» معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه و پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای در نشست مشترک با «محمد اسلامی» رییس سازمان انرژی اتمی، اظهار کرد: در نمایشگاهی که بازدید کردیم، شاهد توانمندی‌های ارزشمندی در زمینه‌هایی نظیر مدیریت پسماند، مدیریت شیرابه‌ها، مدیریت پساب‌ها، و همچنین تجهیزات ابزار دقیق برای پایش آلاینده‌ها بودیم. این ابزارها می‌توانند نقش مؤثری در پایش برخط آب‌های کشور و مناطق تالابی ایفا کنند، که یکی از دغدغه‌های مهم ماست.

وی افزود: هفته گذشته در استان گیلان، به‌ویژه در تالاب انزلی، با معضل گونه مهاجم سنبل آبی مواجه بودیم؛ معضلی که به یک بحران زیست‌محیطی تبدیل شده است. انتظار داریم همکاران در سازمان انرژی اتمی، به عنوان یک پروژه پژوهشی، در یافتن راهکارهایی برای مقابله با این گونه مهاجم سریع‌الرشد، به ما کمک کنند.

انصاری بیان کرد: در برخی موضوعات نیز تکالیف مشترکی میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی وجود دارد. از جمله در ماده ۳۰ قانون هوای پاک، که به پایش امواج الکترومغناطیسی اختصاص دارد و نیازمند همکاری نزدیک دو سازمان است.

وی ادامه داد: در بحث ناترازی انرژی نیز اگرچه تمرکز عمدتاً بر انرژی خورشیدی است، اما همان‌طور که در اجلاس COP28 در امارات نیز مورد تأکید قرار گرفت، انرژی هسته‌ای نیز به عنوان بخشی از سبد انرژی پاک مطرح است. باید در نظر داشت که مفهوم «انرژی پاک» گسترده‌تر از «انرژی تجدیدپذیر» است.

شینا انصاری: همکاری محیط زیست و صنعت هسته‌ای راهبردی است
بازدید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدواریم بتوانیم با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات ایمنی و زیست‌محیطی، بخشی از کمبودهای انرژی کشور را از طریق توسعه انرژی‌های پاک جبران کنیم. دستاوردهای امروز صنعت هسته‌ای برای ما مایه افتخار و مباهات ملی است.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: در کمیته‌ای مشترک با حضور نمایندگان دو سازمان، موضوعات اولویت‌دار و پرچالش، به ویژه در حوزه‌هایی که در این بازدید نیز مشهود بود، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند. یکی از این مسائل، تصفیه‌خانه‌های صنعتی است که متأسفانه بسیاری از آن‌ها قادر به تصفیه فاضلاب صنعتی مطابق با استانداردهای محیط زیستی نیستند.

وی اضافه کرد: در بحث پسماند نیز وضعیت نامطلوب دفن‌گاه‌های کشور و دریاچه‌های شیرابه، ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین را ایجاب می‌کند. بسیار خوشحال خواهیم شد اگر بتوانیم در این زمینه از ظرفیت‌های علمی و فنی سازمان انرژی اتمی بهره‌مند شویم.

انصاری اظهار کرد: در موضوع معادن نیز، با توجه به سیاست‌های بالادستی و ابلاغیه مقام معظم رهبری، که شامل ۱۵ بند تکلیف است، یکی از وظایف ما مدیریت صحیح مناطق تحت حفاظت است که این امر مهم، نیازمند همکاری و هماهنگی تنگاتنگ دو سازمان در این زمینه است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: در عین واقف بودن به ضرورت توسعه صنعت هسته‌ای، تأکید داریم که تمامی ملاحظات محیط زیستی نیز باید در نظر گرفته شود. سازمان حفاظت محیط زیست آمادگی دارد تا در این مسیر، همکاری لازم را با سازمان انرژی اتمی داشته باشد.

شینا انصاری: همکاری محیط زیست و صنعت هسته‌ای راهبردی است
بازدید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای

گفتنی است؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از نشست مشترک با رییس سازمان انرژی اتمی از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای بازدید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha