• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1404020906183
  • خبرنگار : 71610

حماس: حذف مقاومت غیرممکن است/اسرائیل کارشکنی می‌کند

حماس: حذف مقاومت غیرممکن است/اسرائیل کارشکنی می‌کند

یک مقام ارشد جنبش حماس در اظهاراتی تاکید کرد که پیشنهادها برای حذف حماس از صحنه سیاسی فلسطین غیر قابل اجرایی شدن است و رژیم صهیونیستی عمدا در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کند.

به گزارش ایسنا، «محمد نزال» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در مصاحبه‌ای اختصاصی با وبگاه «عربی۲۱» به‌شدت از تصمیم «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر انتخاب «حسین الشیخ» به‌عنوان معاون خود و نایب رئیس ساف انتقاد کرد.

این عضو مقاومت حماس گفت: «این اقدام غیرقانونی است و با قوانین خود سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) نیز در تضاد است؛ چراکه شورای مرکزی این سازمان اختیار اصلاح قانون اساسی یا نظام‌نامه بنیادین را ندارد و این وظیفه منحصراً بر عهده شورای ملی فلسطین است.

محمد نزال با تأکید بر اینکه حسین الشیخ شایستگی تصدی این جایگاه را ندارد، افزود: ده‌ها نفر در جنبش فتح یا خارج از آن وجود دارند که از او شایسته‌تر هستند. این انتصاب در پاسخ به فشارهای آشکار و تحمیلی خارجی صورت گرفته است و ممکن است به تعمیق شکاف میان فلسطینی‌ها منجر شود.

وی همچنین در واکنش به حملات لفظی اخیر محمود عباس علیه جنبش حماس گفت: ما در حماس تمایلی به سقوط به سطح نازل گفتار محمود عباس نداریم، اگرچه این نخستین بار نیست که او به‌صورت علنی با الفاظ توهین‌آمیز از حماس یاد می‌کند. برای نمونه، در ماه رمضان سال ۲۰۱۴، او در دوحه با هیأتی از حماس به ریاست «خالد مشعل» دیدار کرد و در جریان جلسه عبارتی توهین‌آمیز علیه هیأت به کار برد که باعث شد نشست به‌ مرز انفجار برسد، اما درایت هیأت حماس مانع از بروز بحران شد. در پایان نشست، «عزام احمد» و «ماجد فرج» با عذرخواهی از هیأت ما، رفتار عباس را به حالت روزه‌داری او نسبت دادند.

نزال همچنین اخبار منتشرشده درباره موافقت حماس با خروج نیروهایش از نوار غزه پس از آتش‌بس به شرط تضمین عدم پیگرد قانونی را رد کرد و گفت: بسیاری از این شایعات، تلاش رسانه‌ای برای تخریب وجهه مقاومت است.

او توضیح داد: عبارت «خروج نیروها» عبارتی مبهم و ناروشن است. اگر منظور خروج مبارزان از نوار غزه باشد، پاسخ ما منفی است. این موضوع به تمام طرف‌های ذی‌ربط اعلام شده است. هیچ رزمنده‌ای از سرزمین خود خارج نمی‌شود. آنها در میدان باقی خواهند ماند تا توافقی برای آتش‌بس حاصل شود.

وی افزود: هیچ جنبش مقاومتی که به دنبال آزادسازی سرزمین و حفاظت از ملت خود است، نمی‌پذیرد که سلاح خود را زمین بگذارد. این به معنای خیانت به وظیفه تاریخی‌اش در دفاع از ملت و سرزمین است. این موضع نیز به‌طور صریح به مقامات مصری که این پیشنهاد را مطرح کرده‌اند، اعلام شده است.

محمد نزال همچنین تأکید کرد: حذف حماس از صحنه سیاسی ممکن نیست و هیچ‌کس نمی‌تواند چنین کاری کند. هر حکومتی که بخواهد بر نوار غزه سلطه یابد، باید از مسیر انتخابات عمومی بگذرد تا ملت فلسطین تعیین کند چه کسی باید زمام امور را به‌دست بگیرد. به‌محض آن‌که پس از توقف تجاوز اسرائیل، بر سر زمان برگزاری آن توافق حاصل شود، ما برای شرکت در چنین انتخاباتی آماده‌ایم.

این مقام حماس در خصوص مذاکرات غیرمستقیمی که با میانجی‌گری مصر و قطر در جریان است، گفت: فرآیند مذاکره همچنان ادامه دارد و ما همکاری کامل و مثبتی با ۲ میانجی مصری و قطری داریم و انعطاف‌پذیری بالایی نشان داده‌ایم. اما نتانیاهو و باند حاکم در رژیم صهیونیستی کارشکنی می‌کنند، وقت‌کشی می‌کنند و با فریبکاری از توافق فرار می‌کنند. آن‌ها تنها خواستار بازگرداندن زندانیان خود هستند و در عین حال به تجاوزات تروریستی خود علیه غزه ادامه می‌دهند. آن‌ها در هر دور از مذاکرات، شرطی تازه و غیرقابل‌پذیرش مطرح می‌کنند تا روند گفت‌وگوها را مختل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha