• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۳:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021813367
  • منبع : نمایندگی اصفهان

احیای گردشگری متنوع در اصفهان / نیمه پنهان «نصف جهان» در مسیر جهانی شدن

احیای گردشگری متنوع در اصفهان / نیمه پنهان «نصف جهان» در مسیر جهانی شدن

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان از برنامه‌های گسترده برای احیای گردشگری و معرفی ۲۲هزار جاذبه تاریخی و فرهنگی خبر داد.

مهدی جمالی‌نژاد، امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت در چهارمین رویداد ملی گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر این استان در جذب گردشگران داخلی و بین‌المللی، با تمرکز و توسعه گردشگری ورزشی، نوستالژیک، خوراک و فرهنگی اظهار کرد: با توجه به استقبال نسل جوان از ورزش‌های جدید همانند اسکواش و اسکیت، اصفهان آماده میزبانی رویدادهای ورزشی در سطح ملی و بین‌المللی است.

وی افزود: پیش از این نیز برنامه‌ای با حضور سه‌هزار نوجوان کشتی‌گیر در آستانه نوروز برگزار شد که به گفته مسئولان، نمونه‌ای موفق از ظرفیت‌های ورزشی این شهر بود.

استاندار اصفهان با اشاره به حضور موتورسواران لهستانی به گردشگری نوستالژیک اشاره کرد و ادامه داد: با بازخوانی تاریخ میزبانی از لهستانی‌ها در جنگ جهانی دوم با بهره‌گیری از پیشینه تاریخی اصفهان به دنبال جذب گردشگران از طریق روایت‌های ناشنیده هستیم.

جمالی‌نژاد اضافه کرد: یکی از این طرح‌ها، احیای خاطره میزبانی ۱۲۰هزار شهروند لهستانی در سال‌های جنگ جهانی دوم است که به مدت ۸۳ سال پیش در اصفهان ساکن بودند و ما می‌توانیم از بازماندگان این رویداد تاریخی(گردشگری نوستالژیک) را به‌عنوان یک جاذبه منحصربه‌فرد معرفی کنیم.

وی با اشاره به اینکه تخت فولاد، به‌عنوان دومین آرامستان جهان و مدفن پیامبران و شخصیت‌های تاریخی است،گفت: این جاذبه گردشگری از دیگر ظرفیت‌های مغفول مانده اصفهان است و ما بر لزوم معرفی این مجموعه تاریخی‌مذهبی به گردشگران داخلی و خارجی تأکید داریم.

جمالی‌نژاد خواستار همکاری نهادهای مرتبط برای بهره‌برداری از این جاذبه شد، افزود: اصفهان می‌تواند مقصد گردشگری خوراک باشد و در این زمینه انتقاد از کم‌توجهی به غذاهای محلی اصفهان وارد است.

استاندار اصفهان بیان کرد: در حوزه خوراک نیز این گلایه‌هایی وجود دارد که چرا نسبت به معرفی نکردن غذاهای اصیل اصفهانی کوتاهی شده و رستوران‌های شهر غذاهای سنتی اصفهان را ندارند.

احیای گردشگری متنوع در اصفهان / نیمه پنهان «نصف جهان» در مسیر جهانی شدن

وی از صنف صنایع غذایی خواست تا با وجود چالش‌هایی مانند گرانی مواد اولیه، به حفظ و تبلیغ ذائقه اصیل اصفهان پایبند بمانند، همچنین به فراخوان همکاری به بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: از تمامی نهادها، اتحادیه‌ها و فعالان حوزه گردشگری درخواست می‌شود تا با همکاری در احیای گونه‌های مختلف گردشگری، اصفهان را به‌عنوان «نصف جهان» به شکلی شایسته به جهانیان معرفی کنند.

استاندار اصفهان افزود: این استان نه‌تنها برای همه ظرفیت دارد، بلکه برای هر گردشگری برنامه‌ای ویژه تدارک دیده است.

وی اضافه کرد: این اقدامات در راستای تبدیل اصفهان به مقصدی جامع برای گردشگران با سلایق مختلف و تقویت جایگاه این شهر در صنعت گردشگری جهانی طراحی شده‌ است.

احیای گردشگری متنوع در اصفهان / نیمه پنهان «نصف جهان» در مسیر جهانی شدن

کشف نیمه پنهان اصفهان؛ فراخوان مسئولان برای حفاظت و معرفی ۲۲ هزار جاذبه تاریخی و معنوی

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، جمالی‌نژاد با اشاره به ظرفیت‌های ناشناخته این شهر، از وجود بیش از ۲۲ هزار جاذبه تاریخی، فرهنگی و معنوی در اصفهان خبر داد، بر لزوم توجه جدی‌تر به نیمه پنهان این شهر تأکید و با اشاره به برنامه ملی و بین‌المللی و حضور مقامات خارجی از جمله مشاور نخست وزیر اسپانیا بیان کرد: اصفهان جاذبه‌های کمترشناخته شده زیادی از جمله چله‌خانه‌های زیرزمینی، مَدرس تاریخی ابن سینا و آرامگاه ابوسعید ابوالخیر دارد که این اماکن روزگاری محل نیایش و چله‌نشینی عارفان و محل کسب علم بوده‌اند و امروزه به‌عنوان گنجینه‌های پنهان گردشگری مذهبی و تاریخی شناخته می‌شوند.

وی با بیان اینکه نیمه پنهان اصفهان هنوز ناشناخته مانده، افزود: متأسفانه با وجود شعارهای گردشگری، اما در این حوزه ما راه زیادی برای پیمودن داریم.

استاندار اصفهان با اشاره به بازسازی مجموعه‌هایی مانند مَدرس ابن سینا که با دشواری‌های بسیار انجام شده است، گفت: معرفی این آثار به درستی صورت نگرفته است.

جمالی‌نژاد با انتقاد از کم‌توجهی برخی مسئولان به میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: پیشینه اصفهان به‌عنوان سه دوره پایتخت ایران(آل‌بویه، سلجوقی و صفوی) و شخصیت بین‌المللی آن، ایجاب می‌کند که استانداردهای حفاظتی و معرفی جهانی این شهر ارتقا یابد.

وی بیان کرد: اصفهان در ۲۰۰۶ به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شد و در فروردین سال آینده میزبان سازمان جهانی گردشگری خواهد بود که این فرصت‌ها را نباید از دست داد.

جمالی‌نژاد با اشاره به بازدید مقامات خارجی از جاذبه‌هایی مانند تخته‌فولاد و سی‌وسه‌پل تصریح کرد: گردشگری اصفهان تنها محدود به میدان نقش‌جهان نیست، حتی مهمانان خارجی با مطالعه کتاب‌های تخصصی، برای دیدن مکان‌هایی مانند چله‌خانه‌ها و اماکن تاریخی برنامه‌ریزی می‌کنند.

استاندار اصفهان در پایان این نشست، از مسئولان استانی و ملی خواست با تدبیر بیشتر و دوری از مسائل حاشیه‌ای، به سهم اصفهان به‌عنوان شهر موزه‌ زنده آسیا در جذب گردشگر بین‌المللی توجه کنند.

در پایان این مراسم لوح ثبت مهارت تهیه سوهان عسلی اصفهان به‌عنوان میراث ناملموس اصفهان توسط تولیدکنندگان گز و سوهان اصفهان با حضور استاندار رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha