• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404022719234
  • خبرنگار : 50161

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان:

ضریب نفوذ تلفن همراه در استان زنجان از مرز ۱۸۰ درصد گذشت

ضریب نفوذ تلفن همراه در استان زنجان از مرز ۱۸۰ درصد گذشت

ایسنا/زنجان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به ضریب نفوذ تلفن همراه در استان گفت: اکنون حدود یک میلیون و ۹۸۰ هزار سیم‌کارت فعال در زنجان وجود دارد که نشان‌دهنده ضریب نفوذ ۱۸۰ درصدی است.

فرزاد توکلی امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت) در نشست خبری با تأکید بر نقش زیربنایی ارتباطات در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اظهار کرد: توسعه شبکه‌های ارتباطی به‌ویژه در حوزه تلفن همراه و اینترنت، یکی از شاخص‌های کلیدی پیشرفت به شمار می‌رود و همواره در اولویت برنامه‌های وزارت ارتباطات بوده است. رشد این شاخص در سال‌های اخیر، نتیجه مستقیم سرمایه‌گذاری اپراتورها، توسعه سایت‌های BTS، ارتقای شبکه‌های ارتباطی و گرایش روزافزون شهروندان به تلفن‌های هوشمند و خدمات دیجیتال است.

وی با اشاره به وضعیت تلفن ثابت، بیان کرد: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۲۹ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ۳۲.۸ درصد پایین‌تر است. کاهش تمایل به استفاده از تلفن ثابت، به‌ویژه در مناطق روستایی، و فرسودگی برخی زیرساخت‌ها از دلایل این اختلاف است. البته در حال حاضر ۱۰۸ هزار خانوار در استان از اینترنت ثابت (ADSL و فیبر نوری) بهره‌مندند که معادل ضریب نفوذ ۹.۶ درصدی است. با توجه به میانگین کشوری ۱۳ درصدی، ارتقای این شاخص نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر، مشارکت بخش خصوصی و اجرای پروژه‌های نوین مانند فیبر نوری منازل (FTTH) است.

به گفته توکلی، زنجان در حوزه اینترنت سیار با یک میلیون و ۴۹۲ هزار مشترک، به ضریب نفوذ ۱۳۳ درصدی دست یافته است که بسیار نزدیک به میانگین کشوری (۱۳۵ درصد) است.

وی همچنین به توسعه فناوری نسل پنجم ارتباطی (۵G) در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون پنج سایت ۵G در نقاط مختلف شهر زنجان نصب و راه‌اندازی شده و با نهایی شدن مزایده باندهای فرکانسی توسط وزارت ارتباطات، توسعه این فناوری شتاب خواهد گرفت. کاربردهای این فناوری محدود به افزایش سرعت اینترنت نیست، بلکه بستری برای توسعه هوشمندسازی، شهرهای هوشمند، حمل‌ونقل نوین و خدمات سلامت دیجیتال فراهم می‌آورد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان ظرفیت پهنای باند ورودی استان را ۴۵۰ گیگابیت بر ثانیه اعلام کرد و افزود: در حال حاضر فقط یک‌سوم این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است که نشان می‌دهد زیرساخت‌های بالادستی آماده‌اند و باید در لایه دسترسی اقدامات بیشتری انجام شود.

وی درباره پروژه ملی توسعه فیبر نوری نیز گفت: این پروژه هم‌اکنون در چهار شهر استان شامل زنجان، قیدار، خرمدره و ابهر در حال اجرا است. پروژه قیدار به اتمام رسیده و عملیات اجرایی در خرمدره نیز خاتمه یافته است. بهره‌برداری رسمی از این پروژه‌ها منوط به سفر مقامات ارشد کشور و هماهنگی با دفتر ریاست‌جمهوری است.

توکلی با اشاره به وضعیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: از مجموع ۷۱۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان، ۶۹۴ روستا معادل ۹۷.۴ درصد به این شبکه متصل شده‌اند.از دهه فجر سال گذشته تاکنون، ۱۲ روستا به این شبکه افزوده شده‌اند. برای تحقق این اتصال، ۹ سایت جدید احداث و یک سایت ارتقا یافته است. مجموع اعتبار صرف‌شده برای این پروژه‌ها بیش از ۵۲ میلیارد تومان بوده که از محل اعتبارات وزارت ارتباطات تأمین شده است.

مدیرکل ارتباطات زنجان در ادامه با اشاره به برنامه احداث ۹۴ سایت جدید ارتباطی، اظهار کرد: با بهره‌برداری از این سایت‌ها، پوشش ارتباطی ۱۰۲ روستای فاقد خدمات یا دارای پوشش ضعیف بهبود خواهد یافت.

وی تأمین تجهیزات فنی را یکی از چالش‌های اصلی برشمرد و گفت: اگرچه اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه تأمین شده، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها روند واردات تجهیزات را با کندی مواجه کرده است.

توکلی خاطرنشان کرد: بسیاری از شاخص‌های موجود بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ تهیه شده‌اند و با اجرای سرشماری جدید در سال ۱۴۰۵، احتمال افزایش روستاهای مشمول و نیاز به بازنگری شاخص‌ها وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha