• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۳۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404022921229
  • خبرنگار : 50231

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان مطرح کرد

سرتاسر خوزستان یک موزه روباز بین‌المللی است / ۳ موزه در حال ارتقای سطح کیفی

سرتاسر خوزستان یک موزه روباز بین‌المللی است / ۳ موزه در حال ارتقای سطح کیفی

ایسنا/خوزستان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان این‌که در حال حاضر موزه‌های آبادان، مسجدسلیمان و رامهرمز در دست مرمت هستند گفت: این سه موزه با تجهیز و ارتقای سطح کیفی، تا پایان سال بار دیگر راه‌اندازی و وارد چرخه موزه‌های فعال کشور خواهند شد.

محمد جوروند با تبریک روز جهانی موزه‌ها و آغاز هفته میراث‌فرهنگی و با بیان این‌که شعار ملی امسال روز جهانی موزه‌ها «موزه‌ها؛ برای آینده‌ای پایدار» نام‌گذاری شده است اظهار کرد: در سطح استان خوزستان سه دسته موزه شامل موزه‌های وابسته، غیروابسته و خصوصی وجود دارند که از این بین موزه‌های وابسته به آن دسته موزه‌هایی اطلاق می‌شوند که توسط وزارت میراث‌فرهنگی راه‌اندازی و توسط این نهاد اداره، نگهداری، پشتیبانی و حفاظت می‌شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: در استان خوزستان تعداد هشت موزه وابسته به میراث‌فرهنگی وجود دارند که شامل موزه‌های باستان‌شناسی شوش، هفت‌تپه، ایذه، آبادان، رامهرمز و مسجدسلیمان، موزه مردم‌شناسی دزفول و موزه سنگ‌نگاره‌های دوران اسلامی شوشتر هستند.

او افزود: در حال حاضر موزه‌های آبادان، مسجدسلیمان و رامهرمز در دست مرمت هستند و به یاری خدا با تجهیز و ارتقای سطح کیفی، تا پایان سال بار دیگر راه‌اندازی و میزبان گردشگران خواهند بود.

وی سرتاسر خوزستان را یک موزه روباز بین‌المللی توصیف کرد و با اشاره به این‌که همه شهرستان‌های استان این ظرفیت را دارا هستند تا دست‌کم یک موزه تاریخی داشته باشند افزود: هم‌اینک موزه منطقه‌ای خوزستان در پارک جزیره اهواز در دست ساخت است که با دستوراتی که از جانب استاندار خوزستان صادر شده و اراده جمعی صورت گرفته، به یاری خدا این موزه نیز که دربرگیرنده آثار چندین استان خواهد بود راه‌اندازی و وارد چرخه موزه‌های کشور خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، جوروند با بیان این‌که موزه منطقه‌ای خوزستان در شهر اهواز دارای ۱۱هزار مترمربع زیربنا است افزود: باتوجه به این‌که خوزستان به استان رنگین‌کمان اقوام مشهور است، بخشی از این موزه در حال ساخت، به موزه اقوام اختصاص داده خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در ادامه به موزه‌های غیروابسته استان اشاره کرد و گفت: این دسته از موزه‌ها، آن‌هایی هستند که توسط سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادها تأسیس و اداره می‌شوند که در این بخش استان خوزستان دارای ۱۲ موزه است که این موزه‌ها نیز در چارچوب قوانین و مقررات موزه‌ها تحت نظارت وزارت میراث‌فرهنگی فعالیت می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: علاوه بر موزه‌های وابسته و غیر وابسته به میراث‌فرهنگی، حدود ۲۰ موزه خصوصی و شخصی نیز در سطح استان خوزستان فعال هستند که از این بین، هشت موزه دارای مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هستند و امیدواریم بقیه این موزه‌ها نیز برای گرفتن مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان اقدامات لازم را انجام دهند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان این‌که معتقد هستیم استان خوزستان این ظرفیت را دارا است که در حوزه‌هایی نظیر حیات‌وحش و تاریخ طبیعی نیز دارای موزه باشد گفت: برای اجرایی شدن این موضوع باید سلسله مسیرهایی از جمله گرفتن زمین و اعتبارات طی شود که سعی می‌کنیم تا جای ممکن این موضوعات را پیگیری کنیم؛ کمااینکه درخصوص موزه‌های وابسته فعلی نیز مشکلاتی در باب مرمت، بازسازی و احیای آن‌ها وجود دارد که خوشبختانه در حال حاضر اراده‌ و چشم‌انداز خوبی در این خصوص در خوزستان ترسیم شده است و قطعاً اتفاقات خوبی در این حوزه رخ خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha