چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۵ | ۱۶:۲۷
منبع: نمایندگی زنجان
مدیرعامل آب منطقه‌ای زنجان: مدیریت و ذخیره‌سازی منابع آب با توجه به اقلیم حائز اهمیت است

مدیرعامل آب منطقه‌ای زنجان: مدیریت و ذخیره‌سازی منابع آب با توجه به اقلیم حائز اهمیت است

زنجان (ایسنا) - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به پیشرفت ۸۷ درصدی سد بلوبین ایجرود، گفت: این سد با ظرفیت مخزن ۳۰ میلیون مترمکعب، علاوه بر تأمین آب شرب شهرها و روستاهای شهرستان ایجرود و نیازهای کشاورزی و صنعتی منطقه، می‌تواند به‌عنوان یک منبع پشتیبان برای تأمین آب شهر زنجان در شرایط بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. مدیریت و ذخیره‌سازی منابع آب با توجه به اقلیم حائز اهمیت است.

سعید صنعتی‌منفرد چهارشنبه، ۱۳ آبان در جریان بازدید استاندار زنجان از سد بلوبین شهرستان ایجرود، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی این پروژه در جبهه‌های مختلف کاری همچنان ادامه دارد و در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۸۷ درصد رسیده است.

او با اشاره به ظرفیت ۳۰ میلیون مترمکعبی مخزن سد بلوبین، افزود: این سد با هدف تأمین نیاز آبی شهرستان ایجرود، شهرهای حلب و زرین‌آباد و ۹۲ روستای منطقه احداث شده است و علاوه بر تأمین آب شرب، ظرفیت قابل توجهی برای تأمین نیازهای کشاورزی و صنعتی منطقه دارد.

صنعتی‌منفرد با اشاره به ظرفیت‌های فراتر از نیاز شهرستان در این سد، ادامه داد: پس از تأمین نیازهای مختلف منطقه، امکان استفاده از ظرفیت باقی‌مانده سد به‌عنوان یک منبع پشتیبان برای تأمین آب در شرایط بحرانی و پدافند غیرعامل استان، از جمله برای شهر زنجان، وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به وضعیت اجرای خط انتقال آب سد بلوبین، گفت: اجرای این طرح در دو شاخه به سمت شهر حلب و زرین‌آباد در حال انجام است. شاخه منتهی به حلب با استفاده از لوله پلی‌اتیلن به قطر ۲۵۰ میلی‌متر و به طول ۱۳ کیلومتر اجرا شده و عملیات لوله‌گذاری آن به پایان رسیده است.

وی افزود: شاخه دیگر خط انتقال به سمت زرین‌آباد با استفاده از لوله فولادی به قطر ۴۰۰ میلی‌متر در حال اجراست و تکمیل این زیرساخت در کنار اتمام عملیات سد، امکان انتقال و بهره‌برداری از آب ذخیره‌ شده را فراهم خواهد کرد.

صنعتی‌منفرد با اشاره به اهمیت حقابه‌های پایین‌دست و ملاحظات زیست‌محیطی در بهره‌برداری از سد، اظهار کرد: در برنامه‌ریزی منابع آب این سد، علاوه بر نیاز شرب منطقه، حقابه کشاورزان پایین‌دست و نیازهای زیست‌محیطی نیز مورد توجه قرار گرفته است و ظرفیت سد می‌تواند در تأمین نیازهای مختلف منطقه نقش‌آفرینی کند.

وی با اشاره به ویژگی منابع ورودی سدهای استان، توضیح داد: بخش قابل توجهی از آب ورودی به مخزن سد بلوبین از طریق سیلاب‌های فصلی تأمین می‌شود و در ماه‌های گرم سال، با کاهش یا قطع ورودی آب به مخزن، امکان مدیریت و تنظیم خروجی برای تأمین حقابه‌های پایین‌دست وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی، افزایش دما و تغییر الگوی بارش‌ها، مدیریت و ذخیره‌سازی منابع آب اهمیت بیشتری پیدا کرده است و سد بلوبین می‌تواند علاوه بر تأمین آب شرب، در پایداری فعالیت‌های کشاورزی و تأمین نیازهای پایین‌دست نیز مؤثر باشد.

او همچنین با اشاره به پیگیری اعتبارات این پروژه، گفت: تأمین منابع مالی و استفاده از ظرفیت ردیف‌های اعتباری مختلف برای تکمیل طرح در حال پیگیری است و با توجه به اهمیت پروژه، تلاش می‌کنیم منابع مورد نیاز برای ادامه و اتمام عملیات اجرایی آن تأمین شود.

در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به نگرانی کشاورزان پایین‌دست سد بلوبین درباره تأمین آب، گفت: با بهره‌برداری از این سد، جریان آب رودخانه در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور که پیش از این با خشکی مواجه می‌شد، تنظیم و پایدارتر خواهد شد.

مسعود بیات‌منش اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اهالی منطقه، به‌ویژه کشاورزان پایین‌دست، وضعیت تأمین آب در ماه‌های گرم سال است؛ چراکه رودخانه در ماه‌های خرداد تا شهریور خشک می‌شد، اما با احداث سد و امکان تنظیم جریان آب، این مشکل تا حد زیادی قابل مدیریت خواهد بود.

وی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف حقابه کشاورزان، افزود: در همین راستا، موضوع صدور پروانه مصرف معقول آب‌های سطحی برای کشاورزان دارای اراضی آبی از گذشته در دستور کار قرار گرفته است.

بیات‌منش ادامه داد: برای این منظور، کمیته‌ای سه‌نفره با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و نماینده کشاورزان تشکیل می‌شود تا وضعیت اراضی و میزان آب مورد نیاز بهره‌برداران بررسی و سهم متعارف مصرف آب برای آنان تعیین شود. فرمانداری نیز در هماهنگی و تشکیل این جلسات نقش دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان تصریح کرد: هدف این است که کشاورزانی که از گذشته دارای اراضی آبی بوده و از منابع آب سطحی استفاده می‌کردند، پس از بررسی‌های کارشناسی، حقابه مشخص و پروانه مصرف معقول دریافت کنند تا حقوق آنان در بهره‌برداری از منابع آب حفظ شود.

او درباره وضعیت تأمین اعتبارات پروژه‌های آبی استان نیز گفت: برای تکمیل این طرح‌ها، پیگیری‌های مختلفی از جمله استفاده از اعتبارات و ظرفیت‌های قانونی و منابع مالی پیش‌بینی‌شده در حال انجام است و دستورهای ویژه‌ای نیز در جریان سفر وزیر نیرو برای تسریع در تأمین منابع مالی صادر شده است.

بیات‌منش با اشاره به اهمیت تکمیل سدهای بلوبین و مرا، بر ضرورت تعیین تکلیف بدهی پیمانکاران و تأمین منابع مورد نیاز برای ادامه فعالیت پروژه‌ها تأکید کرد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها