• شنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404031710266
  • خبرنگار : 50214

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد:

سلامت یکی از حوزه‌های افتخارآمیز کشور است/نیمی از مراجعان مراکز درمانی یزد، غیریزدی هستند

سلامت یکی از حوزه‌های افتخارآمیز کشور است/نیمی از مراجعان مراکز درمانی یزد، غیریزدی هستند

ایسنا/یزد رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد سلامت را به رغم تمام کاستی‌ها و مشکلات یکی از حوزه‌های افتخارآمیز کشور و استان یزد خواند و اظهار کرد: در حالی استان یزد تا قبل از تاسیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در ارائه ابتدایی‌ترین خدمات در حوزه سلامت به مردم خود ناتوان بود ولی هم اکنون نه تنها خدمات پایه بلکه خدمات پیشرفته‌ و فوق تخصصی را هم به مردم استان و هم به مردم سایر استان‌ها ارائه می‌دهد.

دکتر محمود نوری شادکام امروز شنبه هفدهم خرداد در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار شد، اظهار کرد: چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه طی مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد در سالن دکتر جوادی بیمارستان شهید صدوقی یزد گرامی داشته خواهد شد.

وی با اشاره به آغاز فعالیت این دانشگاه با پذیرش ۳۳ دانشجو از سال ۱۳۶۲ به دنبال پیگیری‌های سومین شهید محراب، گفت: حتی تنها نامه موجود در جیب آیت الله شهید صدوقی در زمان شهادتشان مربوط به درخواست تاسیس دانشگاه به رئیس جمهور وقت یعنی آیت الله خامنه‌ای بود که در مراسم روز پنجشنبه از این سند ارزشمند نیز رونمایی خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد یادآور شد: در سال ۱۳۶۲ بسیاری از شهرستان‌های یزد نه تنها فاقد بیمارستان بلکه حتی از نبود یک پزشک عمومی رنج می‌بردند و عملاً هیچ خدمت بهداشتی و سلامتی به مردم ارائه نمی‌شد و بسیاری از مردم برای دریافت خدمات معمولی امروزی باید از استان و حتی کشور خارج می‌شدند.

وی با بیان این که بنا بر آمارهای ثبت شده در آن سال‌ها، آمار مرگ نوزادان زیر پنج سال استان ۱۵۰ در یک هزار نوزاد یا آمار مرگ بانوان و زنان باردار ۲۵۰ تا ۳۰۰ در تعداد یک‌صد هزار بوده است، گفت: امروز پس از گذشت چهار دهه از تاسیس دانشگاه، از خدمات پایه‌ای تا خدمات پیشرفته و فوق تخصصی در استان ارائه می‌شود و استان در پنج عرصه پیوند عضو اعم از کلیه، قلب، کبد، مغز استخوان و اندام فعالیت دارد و طی چهار سال گذشته به لحاظ تعداد پیوند نسبت به جمعیت، رتبه اول کشور را در اختیار دارد.

دکتر نوری شادکام عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی یزد دارای ۱۲ دانشکده، ۵۶۰ عضو هیات علمی، ۱۲ هزار و ۵۰۰ پرسنل ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی است.

وی به تحصیل تعداد ۶۲۰۰ دانشجو در ۱۰۷ مقطع تحصیلی در این دانشگاه اشاره و با بیان این که هم اکنون ۴۰۰ دانشجو از ۳۰ کشور خارجی نیز در دانشگاه علوم پزشکی یزد مشغول به تحصیل هستند، گفت: طی چهار دهه گذشته ۴۸ هزار دانشجو در رشته‌ها و مقاطع مختلف فارغ التحصیل شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که دانشگاه در حوزه تحقیقات هم اکنون دارای ۳۲ مرکز تحقیقاتی، دو پژوهشکده و یک پارک علم و فناوری است، گفت: هفت نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد جزو دو درصد دانشمندان برتر دنیا هستند و در دانشگاه‌های کشور به لحاظ پژوهشی رتبه سوم کشور را در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور براساس آخرین ارزیابی‌های مربوط به سال ۱۴۰۲ کسب کرده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه در همین مدت ۳۰ دانشجوی نمونه داشته و سه مرتبه رتبه اول دانشجوی نمونه را در بین تمام دانشگاه‌های کشور از آن خود کرده است.

دکتر نوری شادکام خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت نیز در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی استان دارای تعداد ۱۰ شبکه بهداشت و درمان، ۱۷۰ خانه بهداشت، ۹۳ پایگاه بهداشت و ۹۱ مرکز جامع سلامت است که در اقصی نقاط استان فعالیت دارند.

به گفته وی، در حال حاضر این دانشگاه دارای هشت بیمارستان درمانی، شش بیمارستان آموزشی، ۱۸ کلینیک تخصصی و فوق تخصصی، ۶۹ پایگاه اورژانس و یک اورژانس هوایی است و ۳۲۰ داروخانه نیز در سطح استان فعالیت دارند.

وی با بیان این که طی سال گذشته ۲۰ میلیون بار مراجعه به مراکز سرپایی درمانی استان ثبت شده که ۱۰ میلیون مراجعه مربوط به غیریزدی‌ها و بیماران غیربومی بوده است، تصریح کرد: نه تنها در خدمات سرپایی نیمی از مراجعان به این مراکز غیر یزدی هستند بلکه در بخش بستری نیز ۴۵ درصد مراجعان غیربومی بوده‌اند که مایه افتخار استان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد به دستاوردهای دانشگاه طی هشت ماه گذشته از مدیریت جدید، گفت: طی این مدت تعداد ۹ طرح عمرانی از جمله دو مرکز جامع سلامت، سه اورژانس پیش بیمارستانی، یک اورژانس بیمارستانی، بیمارستان اشکذر و غیره با اعتباری افزون بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تا پایان سال جاری نیز افتتاح تعداد ۱۵ طرح عمرانی درمانی با سرمایه گذاری حدود دو هزار میلیارد تومان را در دستور کار داریم که از مهمترین انها می‌توان به سی تی آنژیو بیمارستان شهید صدوقی، توسعه بخش اطفال استان با افزایش ۶۰ تخت بستری، راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه، طرح توسعه بیمارستان خاتم با افزایش ۴۵ تخت، طرح توسعه بیمارستان بهاباد، راه‌اندازی کلینیک حباب و کلینیک بیمارستان میبد، سه اورژانس پیش بیمارستانی، یک مرکز جامع سلامت و یک آزمایشگاه در شهرستان بافق اشاره کرد.

دکتر نوری شادکام با اشاره به چشم انداز ۱۰ ساله اول دانشگاه، گفت: هرچند در حوزه‌های درمان، دارو و غذا، آموزش و پژوهش به ۱۰۰ درصد اهداف دست یافته‌ایم ولی در حوزه بهداشت کمتر از ۵۰ درصد از برنامه‌های دانشگاه محقق شده است.

وی از تدوین چشم انداز جدید دانشگاه برای ۱۰ سال آینده، از مهمترین اهداف این برنامه به افزایش جذب دانشجوی خارجی به مرز دو هزار دانشجو در حداقل ۳۰ رشته از ۵۰ کشور دنیا، ارتقای رنکینگ دانشگاه از رتبه ۱۲۵۰ به رتبه‌های زیر ۵۰۰ در سطح جهان، توسعه پارک علم و فناوری دانشگاه، ارتقای دانشگاه به مرکز دانشگاه‌های نسل چهار، حرکت دانشگاه در مرکز دانش حوزه‌های علوم نوین مانند پیوند، تولید مثل و هوش مصنوعی و غیره، ذکر کرد.

این مسئول از دیگر اهداف چشم انداز جدید دانشگاه به کاهش مرگ و میر اطفال زیر پنج سال به کمتر از هشت مورد در هزار و مرگ مادران به کمتر از ۲۰ مورد در یکصد هزار، توسعه تحصیلات تکمیلی و کنترل فاکتورهای خطر در حوزه بهداشت مردم استان اشاره و تصریح کرد: در گردشگری سلامت نیز تلاش داریم ضمن محدود کردن گردشگر داخلی حوزه سلامت، افزایش پذیرش گردشگران خارجی سلامت به ۱۰۰ هزار نفر را محقق کنیم.

دکتر نوری شادکام در پایان نیز تاکید کرد: خوشبختانه سلامت یکی از حوزه‌های افتخارآمیز کشور و استان یزد است و علی رغم تمام نواقص و مشکلاتی که شاهد آن هستیم ولی در قیاس با بسیاری از کشورهای دنیا وضعیت به مراتب خوبی داریم.

دکتر محمدهادی فرحزادی معاون امور بهداشتی و دبیر مراسم چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه نیز در این نشست توضیحاتی در مورد این مراسم ارائه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha