• شنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۳:۱۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404031710812
  • خبرنگار : 50177

شهردار خرم‌آباد:

حفظ حریم آثار تاریخی بر هر توسعه‌ای مقدم است

حفظ حریم آثار تاریخی بر هر توسعه‌ای مقدم است

ایسنا/لرستان شهردار خرم‌آباد گفت: حفظ حریم آثار تاریخی بر هر توسعه‌ای مقدم است. اگر مجموعه میراث فرهنگی به دلایل مطالعاتی و کاوش‌های علمی، تملکی در محدوده‌ای انجام داده است، نباید تحت فشار برای آسفالت یا اقدامات عمرانی قرار گیرد.

داریوش بارانی بیرانوند شامگاه شنبه ۱۷ خرداد ماه در جلسه بررسی مشکلات محله ماسور در مسجد صاحب الزمان(عج) که به همراه نورالدین درمنان فرماندار خرم‌آباد و برخی مدیران شهرستانی برگزار شد، با اشاره به اینکه این محله یکی از ارزشمندترین و کهن‌ترین نقاط شهر خرم‌آباد است، اظهار کرد: به گواه تاریخ، نخستین نشانه‌های استقرار انسان از غارنشینی به زندگی در دشت، در همین محدوده شکل گرفته است.

وی بیان کرد: این محله بخشی از هویت تمدنی ماست که اگر امروز در مسیر جهانی‌شدن گام برمی‌داریم، به پشتوانه همین مواریث فرهنگی و تاریخی است.

شهردار خرم‌آباد با اشاره به اینکه ما به‌صورت میدانی در مساجد و محلات حاضر می‌شویم و مشکلات را مستقیماً از زبان مردم می‌شنویم، گفت: هر وعده‌ای که در این جلسات داده‌ایم، تا حد توان عملیاتی شده است. در جلساتی که در میدان تیر، محله بسیجیان و دیگر مناطق برگزار شد، آنچه وعده داده شد، اجرایی شده و همین مسیر را با قوت ادامه خواهیم داد.

بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه محله ماسور سال ۱۳۹۱ با انبوهی از مشکلات به شهر الحاق شد، بیان کرد: در همه ادوار مدیریت شهری، اقدامات متعددی از پارک ماسور گرفته تا تعریض خیابان اصلی و زیرسازی کوچه‌ها، این اقدامات همگی تلاش‌هایی بوده‌اند که در دوره‌های مختلف انجام شده است.

وی در خصوص زیرساخت‌ها و مشکلات عمرانی، توضیح داد: ساختار محله ماسور به‌گونه‌ای است که در بسیاری از نقاط، شبکه زیرساختی وجود نداشته یا بسیار ضعیف است.

شهردار خرم‌آباد گفت: در مجموعه شهرداری نگاه درآمدی به این محله نداشته‌ایم، به طوری که بخشی از درآمدهای حاصل از محلاتی مانند قاضی‌آباد به این منطقه منتقل و صرف خدمات‌رسانی شده است.

بارانی بیرانوند در خصوص موضوع آسفالت به عنوان مطالبه جدی شهروندان ماسور خاطرنشان کرد: اولویت ما این است که پیش از آسفالت برخی معابر، شبکه‌های آب و فاضلاب تکمیل شود تا از دوباره‌کاری جلوگیری شود. اما اگر این امر به تأخیر افتد، با وجود هزینه مجدد، برای رضایت مردم، آسفالت را آغاز خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: قول داده‌ایم که تا پایان تابستان مسیرهای اصلی داخل محله ماسور آسفالت و بهسازی شود.

شهردار خرم‌آباد با اشاره به طرح زیباسازی و منظر شهری از پلیس راه تا فرودگاه، گفت: این طرح که شامل بهسازی بلوارها، روشنایی معابر، نصب المان‌های شهری، آسفالت باندهای کندرو و کاشت درخت است در دست اقدام است.

بارانی بیرانوند با اشاره به وضعیت اسفناک باند کندرو محله ماسور خاطرنشان کرد: موضوع آسفالت معابر اصلی در بلوار بهارستان هم در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در موضوع تجهیز پارک تپه ماسور نیز، تاکید بنده استفاده از مبلمان بتنی است تا در برابر سرقت و آسیب‌های اجتماعی مقاوم‌تر باشد. نیمکت‌ها، سطل‌های زباله و سایر تجهیزات شهری به‌صورت کامل و حداکثر تا یک الی دو ماه آینده در این پارک نصب خواهد شد.

شهردار خرم‌آباد درخصوص کاربری آموزشی در ورودی محله ماسور نیز توضیح داد: شهرداری خرم‌آباد آمادگی کامل دارد تا با آموزش‌وپرورش همکاری کند. چه از طریق واگذاری زمین، چه تغییر کاربری مازاد ملک آموزشی به تجاری، چه افزایش تراکم ساخت و چه اعطای ارزش افزوده، هرگونه اقدامی که مورد رضایت آموزش‌وپرورش باشد، برای تأمین کاربری آموزشی این نقطه انجام خواهد گرفت.

بارانی بیرانوند درخصوص موضوع آسفالت تپه ماسور هم گفت: نظر شخصی بنده این است که حفظ حریم آثار تاریخی بر هر توسعه‌ای مقدم است. اگر مجموعه میراث فرهنگی به دلایل مطالعاتی و کاوش‌های علمی، تملکی در محدوده‌ای انجام داده است، نباید تحت فشار برای آسفالت یا اقدامات عمرانی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با این حال، مدیریت شهری آماده است تا در صورت امکان قانونی، عملیات زیرسازی را در اسرع وقت آغاز کند.

شهردار خرم‌آباد در خصوص پارک کوهستانی پاگر هم توضیح داد: پارک پاگر به عنوان یکی از پروژه‌های استراتژیک شهر خرم‌آباد با مساحت ۴۵ هکتار در دست اجراست.

بارانی بیرانوند گفت: از جمله اقدامات انجام شده می‌توان به راه‌شکافی، زیباسازی، آسفالت معابر، احداث دیوارهای سنگی، تکمیل سیستم آبرسانی و ایجاد زیرساخت‌های اساسی اشاره کرد. این پارک به گونه‌ای طراحی شده که در هر دوره مدیریتی بخشی از آن تکمیل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha