علی نجفیفر امروز سهشنبه ۲۰ خرداد در نشست بررسی چالشهای منابع طبیعی استان که با حضور مسئولان سمنهای حامی محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: آتشسوزی و لورانتوس هر چند به جنگلهای ما ضرباتی وارد کردهاند، اما معضل اول جنگلهای استان نبود برنامه مدیریت جنگلداری است و ما در دو دهه اخیر با این معضل روبرو بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: منشاء بخشی از آتشسوزیها طبیعی است چون مرتع خشکشده بستر آتشسوزی است و اگر آن را در اختیار دام قرار دهند زادآوری گیاه از بین میرود، آتشسوزی به جنگل و طبیعت تنش وارد میکند و متأسفانه آتشسوزیهای کنونی ما بیش از حد نرمال است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام توضیح داد: لورانتوس بههیچ وجه معضل زیستمحیطی برای جنگلهای ما نیست و ما آن را بخشی از اکوسیستم طبیعی میدانیم و روشهای مبارزه با این معضل در دنیا را متناسب با جنگلهای بومی زاگرس نمیدانیم.
نجفیفر تشریح کرد: بر اساس مطالعات دقیقی که طی سالها در استان انجام شده است درصد وجود لورانتوس در جنگلهای استان از ۵ در هزار هم کمتر است بنابراین یک معضل عمومی نیست، معضل اصلی این است که اکنون دیگر خاک، پوشش گیاهی و حیات وحش در حالت طبیعی خودش نیست، برای حل این مسائل باید بر اساس معیارها و شاخصهای تعریف شده بهدنبال تعادلبخشی در جنگل باشیم که مهمترین مشخصه آن زادآوری در جنگل است.
وی گفت: بههر میزان که زادآوری در جنگل وجود داشته باشد وضعیت آن جنگل به همان میزان مساعد است.
نجفیفر مدیریت منابع طبیعی را یک کار مشارکتی با حضور مردم و ذینفعان دانست.
انتهای پیام
نظرات