• سه‌شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۸:۳۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404032013174
  • خبرنگار : 50622

معاون دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

ناترازی‌های کشور با توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت رفع می‌شود

ناترازی‌های کشور با توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت رفع می‌شود

ایسنا/البرز معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: ۱۵۰ آزمایشگاه تخصصی در گروه‌های مختلف آموزشی دانشکدگان در حال فعالیت است که صنایع می‌توانند از ظرفیت‌های آن استفاده کنند.

کامبیز پورطهماسی در نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشگاه که روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: برای حل مشکلات کشور بهترین راه حل برقراری و ارتباط بیشتر بین جامعه و صنعت است. بنابراین وقتی این آگاهی در کشور وجود دارد، باید به دنبال روش‌های تحقق این موضوع باشیم.

وی با بیان اینکه تمام ناترازی‌های کشور با توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت حل خواهد شد، ادامه داد: این همایش با این هدف برگزار شده که نشان دهیم که بخش حاکمیت تمام ابزار لازم برای این کار را چیده تا این ارتباط ایجاد شود. برای همین باید از این فرصت استفاده کرد.

پورطهماسی به قانون جهش تولید اشاره کرد و گفت: در قانون جهش تولید ضرورت ارتباط بین جامعه و دانشگاه دیده شده و مستلزم این است که شرکت‌های صنعتی نسبت به انعقاد قرار داد اقدام کرده و از محل این قراردادها مالیاتشان را کاهش دهند.

وی یاد آور شد: این مزیت را هر دولتی ایجاد نمی‌کند، بنابراین صنایع باید از این فرصت استفاده کنند. هدف ما از این گردهمایی این است که این موضوع را تبیین کنیم تا هم صنعت نسبت به این امتیاز آگاهی پیدا کند و هم دانشگاه بتواند ظرفیت‌های علمی خود را در اختیار صنعت بگذارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: سال گذشته دولت ۶۰ هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیاتی را برای هزینه در بخش تحقیق و توسعه اختصاص داد که از این میزان چهار هزار میلیارد تومان آن مهیا شده است. این موضوع نشان می‌دهد که توانایی لازم در این زمینه وجود دارد و فقط باید در جهت توسعه آن قدم برداریم.

وی با بیان اینکه انتشار مقالات کاربردی دانشگاه به ۱۲ درصد رسیده است، گفت: چاپ مقالات پژوهشی دانشکدگان به سطح و جایگاه بالاتری دست پیدا کرده است، اما اینکه چرا درصد آن به نسبت انتظاری که می‌رود پایین است، بخشی از علت آن به آیین نامه‌های دانشگاهی برمی‌گردد.

معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: در این زمینه تغییراتی در آیین نامه‌ها داده شده تا بتوانیم نقش و سهم تحقیقات کاربردی را افزایش دهیم.

پور طهماسی افزود: بخش دیگر مشکلات مربوط به تامین اعتبارات پژوهشی است. این اعتبارات طی یک پروسه طولانی به دست دانشگاه می‌رسد. در این زمینه پیشنهاد شده که وقتی کد پژوهشی به خزانه داده می‌شود، اعتبار مستقیما به حساب پژوهشی دانشگاه واریز شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: اگر این موضوع تصویب شود، سرعت دریافت اعتبار با سرعت بیشتری در اختیار هیات علمی دانشگاه قرار می‌گیرد که باعث ارتقا کیفیت مقالات و نیز افزایش تعداد مقالات کاربری خواهد شد.

وی ادامه داد: بخش دیگر مربوط به مسائلی است که با تامین اجتماعی داریم، مفاصاحساب‌های بیمه مسیر طولانی دارد از این رو درخواست شده برای معاملات کوچک با مبالغ تا ۲۰۰ میلیون تومان مفاصا حساب اخذ نشود. در صورت حل این موضوع، محدودیت‌های تحقیقات کاربردی رفع خواهد شد.

پور طهماسی درباره تحقیقات آزمایشگاهی دانشکدگان گفت: به طور دقیق ۱۵۰ آزمایشگاه تخصصی در گروه‌های آموزشی دانشکدگان ایجاد شده که هر کدام در یک حوزه تخصصی در حال فعالیت هستند. بنا داریم این آزمایشگاه‌ها را بیشتر به جامعه و صنعت معرفی کنیم تا بتوانند از خدمات آنها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha