علی فرضینژاد در این خصوص به ایسنا گفت: بخش آسمانآباد از مناطق مستعد و دارای ظرفیت جهت کاشت گیاهان دارویی است، با توجه به وجود اراضی مناسب، آب، خاک و شرایط اقلیمی، انتظار می رود سطح زیر کشت این محصولات در سالیان آتی افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: گیاه دارویی نعناع فلفلی یکی از گیاهان سازگار با اقلیم منطقه است که کاشت یک هکتار از این گیاه در فصل جاری با مشاوره کارشناسان مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام در اراضی روستای صیدنظری انجام شده و پیشبینی میشود میزان عملکرد گیاه نعناع فلفلی طی سه مرحله برداشت بیش از ۴ تن سرشاخه خشک باشد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام توضیح داد: با توجه به استفادههای فراوان این محصول، به اشکال تازه، خشک و فرآوری شده، شامل عرق نعناع، اسانس، عصاره، شربت نعناع، دمنوش، افشره و پودر بازار فروش این محصول مناسب است و با توجه به اهمیت بهرهوری، تولید این محصولات میتواند ارزش افزوده مناسبی در بخش کشاورزی استان ایجاد کند.
فرضینژاد گفت: نعنا فلفلی یکی از پرمصرفترین گیاهان دارویی است که مقدار مصرف سالانه اسانس آن در جهان به حدود ۷ هزار تن میرسد، گیاهی است علفی و چندساله، دارای ساقههای خزنده (استولون) و ساقههای زیرزمینی (ریزوم) ساقهاش چهارگوش بهرنگ قرمز مایل به بنفش که برگهای بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار میگیرند. گلهای آن به رنگ بنفش هستند و میوهاش کپسولی به رنگ قرمز است که دارای بذوری بدون قوه رویشی است. نعنا فلفلی یک گیاه دورگ (هیبرید) است که به طور خود به خود در طبیعت بهوجود آمده و والدین آن را spicata.M و Maquatica ذکر کردهاند، طعم تند برگهای آن سبب شهرت این گیاه به نام نعنا فلفلی شده است.
وی اضافه کرد: این گیاه دارای خواص دارویی مانند ضداسپاسم، پیشگیری کننده از استفراغ، جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی، ضدنفخ و خنککننده و دارای مصرف فراوانی از جمله در داروهای ضدنفخ، ضدباکتری، محلولهای دهانشویه، و نیز در صنایع غذایی، بهداشتی، آرایشی و نوشابهسازی است. از این گیاه درترکیب داروهای گیاهی تولید شده در کشور از جمله آلتادین، ماسومنت، قطره نعنا، منتاوآلیکوم استفاده شده است.
انتهای پیام
نظرات