• یکشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1404040804795
  • خبرنگار : 71410

سوگواری با نوای باستانی مور/ اجراهایی که به شهدای اقتدار تقدیم شد

سوگواری با نوای باستانی مور/ اجراهایی که به شهدای اقتدار تقدیم شد

دومین روز از ویژه‌برنامه عاشورایی «خیمه هنر» شامگاه ۷ تیرماه هم‌زمان با دومین روز از ماه محرم در پهنه رودکی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای برنامه، مجلس تعزیه دو طفلان مسلم به سرپرستی جمال‌الدین قاسمی اجرا شد. تعزیه «دو طفلان مسلم» داستان شهادت محمد و ابراهیم، ۲ فرزند مسلم‌بن عقیل به دست حارث است.

سپس مورخوانی بابا علی جوزی‌پور با اجرای مقام (رارا) لری و (مور) لکی همراه بود. مور نوعی آواز حلقی و از نواهای کهن اقوام لَک در استان‌های لرستان، ایلام و کرمانشاه است. مور بدون همراهی ساز اجرا می‌شود.

واژه مور به معنای مویه است. این نوای باستانی، که با آوایی حزین و غمناک، و بدون ضرب‌آهنگ، فقط در قالب یک بیت به مناسبت مرگ عزیز از دست رفته خوانده می‌شود، پیشینه‌ای بس کهن دارد. به عقیده برخی مور گونه‌ای از آواز هوره است که برای بیان غم و حزن خوانده می‌شود و در مراسمات سوگواری و عزاداری کاربرد دارد.

برنامه «خیمه هنر» به احترام اذان مغرب و عشا دقایقی با وقفه همراه بود. پس از اقامه اذان و نماز، محمد حشمتی دقایقی به آوازخوانی در رثای سید و سالار شهیدان حسین (ع) و حضرت رقیه پرداخت.

حشمتی به زبان عربی، فارسی و آذری به اجرای خود پرداخت. او پیش از اجرا گفت: پدرم مدرس قرآن و ذاکر افتخاری اهل بیت (ع) بود. به همین سبب، عشق به اباعبدالله با من عجین است. این اجرا تقدیم پدرم و تمامی کودکانی که در موشک‌ باران از دست رفتند.

در ادامه، اجرای ۴ دو بیتی برای حضرت علی‌اصغر (ع) و حضرت مسلم (ع) به اضافه قصیده‌ای با نام «آتش» توسط عبدالرحیم سعیدی‌راد (شاعر و رئیس امور فرهنگی گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور )اجرا شد.

حسن ختام دومین روز برنامه عاشورایی «خیمه هنر»، اجرای گروه سازهای بادی متشکل از علی ضرابی (ترومپت)، محمدرضا پناهی‌نژاد (درام)، امیرحسین زبردست (ساکسفون)، شایان هاتف (ترومپت) و رامتین وقاری (کلارینت) با اجرای نواهای ماندگار حسینی بود.

پروژه «خیمه هنر» توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب محفل عاشوراییِ هنرمندان از ۶ تا ۱۵ تیرماه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲ هم‌زمان با دهه اول ماه محرم در پهنه فرهنگی هنری رودکی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha