• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404050100133
  • خبرنگار : 50214

مدیر کل بهزیستی استان یزد:

اشتغال اولویت اول زندگی نابینایان است

اشتغال اولویت اول زندگی نابینایان است

ایسنا/یزد مدیر کل بهزیستی استان یزد گفت: اشتغال بخش اصلی زندگی نابینایان است در حالی که این قشر جزو بخش سخت‌اشتغال در جامعه هستند و برخی از نابینایان و کم بینایان حتی با تحصیلات عالیه در سطح ارشد و دکتری در این زمینه مشکلاتی دارند.

نادر هومنیان افزود: در شورای اداری استان از دستگاه‌های اجرایی خواسته شده که ۳ درصد از سهمیه استخدامی خود را از بین معلولین از جمله نابینایان انتخاب کنند و حتی در قالب نیروهای شرکتی و قراردادی از این قشر استفاده نمایند و همچنین پیش‌نویسی به استاندار داده شد تا استفاده از نابینایان در دستگاههای اجرایی الزامی شود.

وی همچنین تصریح کرد: به نظر می‌رسد این اقدامات لازم هستند ولی کافی نیستند لذا ایجاد یک واحد تولیدی مختص نابینایان نیز در حال بررسی است.

هومنیان با بیان این که ما باید استفاده از نابینایان را از دستگاه خودمان شروع کنیم، عنوان کرد: داشتن مشاور تخصصی حوزه معلولین(نابینایان، معلولین ضایعه نخاعی و ناشنوایان) از دیگر ایده‌های مطرح شده است ولی تشکیلات بهزیستی اجازه استفاده از چندین مشاور را نمی‌دهد.

مدیر کل بهزیستی استان از دیگر اهرم‌های تشویقی برای اشتغال نابینایان و کم بینایان یاد کرد و گفت: بر اساس جزء ۳ و ۴ تبصره ۲  بودجه، وام اشتغال به کسانی که بیمه نباشند و دارای مجوز اشتغال در زمینه های مختلف باشند، تعلق می‌گیرد.

مناسب‌سازی شهری معضل اولویت‌دار نابینایان

هومنیان در ادامه گفت: در حال حاضر پنج هزار و ۷۵۸ نابینا و کم بینا در استان یزد زندگی می‌کنند که یکی دیگر از مشکلات آنها مناسب‌سازی محیط و فضای شهری است. در این بخش معمولاً سالمندان، کودکان و معلوان مدنظر قرار می‌گیرند در حالی که بیشترین مشکلات را نابینایان دارند.  

این مسئول همچنین اظهار کرد: در اولین جلسه سالمندان استان در سال جاری، مصوب شد که از این پس در زمینه فضاهای شهری مخصوصاً مرتفع ساختن موانع زمینی و هوایی، نابینایان نیز مد نظر قرار گیرند.

هومنیان در ادامه گفت: نابینایان همچنین جهت استفاده از فضاهای ورزشی در استان درخواست‌هایی داشتند که در این زمینه مساعدت‌هایی صورت گرفته است و سالن ورزشی بهزیستی با وجود این که اجاره داده شده، در اختیار نابینایان نیز قرار گرفته است.

راه‌اندازی دهکده بهزیستی در استان یزد

مدیر کل بهزیستی استان همچنین تصریح کرد: در راستای استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی، بخشی در بهزیستی با عنوان هوش مصنوعی راه اندازی شده است تا در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و علمی و تحقیقاتی استفاده شود.

وی افزود: یقیناً در آینده از هوش مصنوعی در حوزه معلولین به صورت جدی استفاده خواهیم کرد و یکی دیگر از موضوعات مهم در حال بررسی ایجاد یک فضای جامع و کامل برای حضور، اسکان و ارائه خدمات تخصصی و عمومی برای معلولین با عنوان «دهکده بهزیستی» است.

هومنیان اضافه کرد: این فضا می تواند بر اساس پوشش سنتی استان یزد و با استفاده از هوش مصنوعی، فرصتی توریستی باشد که در عین حال کلیه خدمات ورزشی و اجتماعی را شامل شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جامعه نابینایان استان یزد در روز چهارشنبه اول مرداد ۱۴۰۴،  مدیر کل بهزیستی استان در پایان گفت: کسانی که در زمینه فوق ایده یا پیشنهاداتی دارند می‌توانند نظرات خود را به صورت مکتوب به سازمان بهزیستی ارائه دهند.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha