• پنجشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404050200582
  • خبرنگار : 50975

گرانی نان و کیفیت در سراشیبی سقوط

گرانی نان و کیفیت در سراشیبی سقوط

ایسنا/چهارمحال و بختیاری در حالی که نان یارانه‌ای نوع یک از ۸۱۳ تومان به ۱۶۵۰ تومان رسیده، مسئولان از افزایش ۵۲ تا ۵۳ درصدی سخن می‌گویند؛ موضوعی که به گفته شهروندان نه با حساب ساده، نه با تجربه روزمره، هم‌خوانی ندارد. هم‌زمان، گلایه‌هایی درباره کیفیت پایین نان نیز مطرح است.

به گزارش ایسنا، برای مردمی که نان قوت اصلی سفره‌شان است، درصد و فرمول و کارگروه معنای خاصی ندارد؛ آنچه متوجه می‌شوند، «دو برابر شدن» قیمتی است که هر روز با آن سر و کار دارند.

وقتی نانی که دیروز با هزار تومان می‌خریدند، امروز باید با دو هزار تومان بخرند، سؤال‌شان ساده است: اگر نان دو برابر شده، چرا می‌گویید فقط ۵۳ درصد گران شده؟!

اما آن‌چه گلایه‌ها را عمیق‌تر می‌کند، فقط قیمت نیست. بسیاری از شهروندان معتقدند کیفیت نان، هم‌چنان پایین و افزایش قیمت، با بهبود کیفیت همراه نبوده است.

زهرا عباسی، معلم بازنشسته به خبرنگار ایسنا می‌گوید: من سواد آکادمیک ندارم، اما وقتی نان ۸۱۳ تومانی امروز ۱۶۵۰ تومان شده، یعنی بیشتر از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. حالا مسئولان چطور حساب کردند که ۵۳ درصد شده است؟ این‌ها بازی با عدد است. تازه کیفیت هم بدتر شده و بعضی نان‌ها بعد از یک ساعت سنگ می‌شوند.

فرزاد نوری، کارگر ساختمانی نیز می‌گوید: روزانه سه وعده نان برای پنج نفر می‌خرم. خرج نان من فقط در یک هفته از ۱۲۰ هزار رسیده به ۲۵۰ هزار تومان رسیده، اما افزایش قیمت در کیفیت نان تاثیری نداشته، حتی بعضی مواقع همچون ته‌دیگ‌ شده است. نانوایی‌ها می‌گویند آرد خوب نیست، چه کسی پاسخگو است؟

الناز سلیمانی، دانشجوی مهندسی صنایع می‌گوید: اگر قرار بود نان گران شود، باید کیفیتش هم بالا برود. اما نه تنها تغییری در نان نمی‌بینیم، بلکه بعضی روزها نان تازه از تنور درآمده قابل خوردن نیست و به یک باره نصف می‌شود و باید نان نصفه نیمه به خانه ببریم. اینکه قیمت دو برابر شده ولی می‌گویند افزایش۵۳ درصدی، یعنی عدم شفافیت. همین مسئله اعتماد عمومی را پایین می‌آورد.

نان قبلاً سه نرخ داشت

محمود حبیبیان، رئیس اتاق اصناف شهرکرد، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تنوع قبلی نرخ‌های تعیین شده نان، گفت: پیش از این سه مدل نان داشتیم؛ نان نوع یک با قیمت ۸۱۳ تومان، نان نوع دو با ۱۰۶۰ تومان و نان‌های آزادپز که تا ۳۰ هزار تومان قیمت داشتند، اکنون فقط دو نوع نان یارانه‌ای داریم که در مرکز استان ۵۲ درصد و در شهرستان‌ها ۴۲ درصد افزایش یافته‌اند.

وی درباره تناقض عددی افزود: عدد ۵۲ درصد بر پایه میانگین نرخ‌های دو نان محاسبه شده است. نان ۸۱۳ تومانی هم طبیعتاً افزایش بیشتری داشته، اما عدد اعلام‌شده به صورت رسمی بر اساس میانگین کل انواع نان‌های یارانه‌ای است.

وی درباره کیفیت نان گفت: کیفیت نان به آرد برمی‌گردد. چند وقت پیش گلوتن آرد پایین بود، اما در هفته‌های اخیر آرد باکیفیت‌تری به نانوایی‌ها داده شده و کیفیت نان نیز در حال بهبود است. نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها بر عهده اتحادیه و اتاق اصناف است.

گرانی نان، کیفیت در سراشیبی سقوط

 قیمت‌گذاری از کیفیت جداست/ سامانه نانینو نظارت می‌کند

حسن شمسی‌پور، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته قیمت نان تغییری نداشته است، اظهار کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی، قیمت نان در مرکز استان ۵۳ درصد و در شهرستان‌ها ۵۲ درصد افزایش یافته است. جلسات قیمت‌گذاری جدا از جلسات کیفیت آرد و نان برگزار می‌شود. دبیر کارگروه گندم، آرد و نان، جهاد کشاورزی است.

وی درباره کیفیت نان نیز گفت: بر کیفیت نان نظارت مستقیمی وجود ندارد، اما دوره‌های آموزشی برای نانوایان در دستور کار قرار گرفته است تا مسائل بهداشتی، کیفیت پخت و زمان‌بندی رعایت شود.

شمسی‌پور در ادامه درباره نظارت هوشمند افزود: سامانه نانینو به‌صورت آنلاین عملکرد نانوایی‌ها را بر اساس ساعت پخت، میزان فروش، سهمیه آرد و تخلفات احتمالی رصد می‌کند. در صورت تخلف، سهمیه اصلاح یا محدود می‌شود.

 وقتی ریاضیات رسمی با سفره مردم همخوان نیست

افزایش قیمت نان شاید از نظر جدول‌ها و جلسات رسمی، ۵۲ یا ۵۳ درصد باشد، اما وقتی نان ۸۱۳ تومانی در عمل به ۱۶۵۰ تومان می‌رسد، این عدد برای مردم چیزی بیش از ۱۰۰ درصد معنا می‌دهد. همین اختلاف در برداشت، منشأ بی‌اعتمادی است.

از سوی دیگر، گلایه از کیفیت پایین نان نیز به یک مطالبه عمومی تبدیل شده؛ نانی که گران شده، باید حداقل کیفیت بهتری داشته باشد. اگرچه مسئولان وعده بهبود داده‌اند، اما آنچه در سفره مردم تعیین‌کننده است، نتیجه واقعی است نه حرف‌ها.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha