• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404050804538
  • خبرنگار : 50225

توصیه‌هایی برای محافظت از پوست و چشم‌ها در پیاده‌روی اربعین

توصیه‌هایی برای محافظت از پوست و چشم‌ها در پیاده‌روی اربعین

ایسنا/خوزستان با قرار گرفتن زمان مراسم پیاده‌روی اربعین در فصل گرم سال و مواجهه مستقیم زائران با نور خورشید، توجه به توصیه‌های بهداشتی برای حفظ سلامت ضروری است. یکی از آسیب‌هایی که در این سفر سلامت را تهدید می‌کند، اثر اشعه UV خورشید بر پوست و چشم‌ها است که می‌تواند موجب بروز بیماری‌های جدی شود.

برای پیشگیری از این آسیب‌ها به ویژه در کودکان، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، پوشش مناسب و پوشاک محافظتی، توصیه می‌شود.  

مهرداد شریفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تردد کاروان‌های پیاده‌روی اربعین حسینی در گرمای هوا اظهار کرد: همه افراد در معرض اشعه UV خورشید هستند. خورشید عمده‌ترین منبع اشعه فرابنفش در محیط اطراف ما است و در تابستان  میزان این اشعه بسیار شدید است.

وی افزود: هر چند آسیب UV عمدتا قابل اجتناب است اما مواجهه بیش از حد با اشعه UV به عنوان علت اصلی آسیب‌های زیان‌بار روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زائران باید زمان مواجهه را در ساعات آفتاب ظهر را محدود کنند زیرا تشعشع‌های UV خورشید دو ساعت قبل تا دو ساعت پس از ظهر بسیار قوی هستند اما در ساعت‌های اولیه صبح و اواخر بعد از ظهر خطر آفتاب‌سوختگی بسیار کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به شاخص UV و انجام کارهای حفاظتی بیان کرد: به ویژه هنگامی که شاخص UV برابر ۳ یا بالاتر است، باید به این موضوع توجه شود. اندازه‌های شاخص UV برای منطقه یا مکان خاص در وب‌سایت‌های هواشناسی و یا در نرم‌افزار جهانی SunSmart وجود دارد و ساعت‌های حفاظت در برابر خورشید را نشان می‌دهد.

شریفی گفت: مکان‌های سایه‌دار مانند درختان، چترها یا سایبان‌ها، حفاظت کامل در برابر UV را تامین نمی‌کنند و همچنان افراد در معرض UV ناشی از پرتوهای پراکنده و بازتابش‌ها هستند.  

وی با بیان اینکه بهترین حفاظت در برابر UV با استفاده از لباس به دست می‌آید، افزود: یک کلاه با لبه پهن، حفاظت در برابر UV را برای چشم‌ها، گوش‌ها، صورت و پشت گردن تامین می‌کند. لباس‌های کیپ بافته‌شده هم از پوست حفاظت می‌کنند و عینک‌ آفتابی مناسب هم آسیب‌های چشمی ناشی از مواجهه با خورشید را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: عدسی‌های عینک آفتابی باید اشعه UV-A و UV-B را تا طول موج ۴۰۰ نانومتر جذب کنند. علامت "UV۴۰۰" عینک‌های آفتابی به سبک Wraparound، حفاظت بهتری از چشم‌ها تامین می‌کنند.

وی تاکید کرد: باید از کرم‌های ضدآفتاب برای نواحی پوستی که نمی‌توانند با لباس پوشانده شوند، استفاده شود و به جای استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، حفاظت در برابر خورشید به بهترین وجه با در سایه ماندن و پوشیدن لباس به دست می‌آید.

شریفی ادامه داد: کرم‌های ضدآفتاب نباید برای طولانی کردن زمان قرار گرفتن در برابر خورشید استفاده شوند؛ این کرم‌ها می‌توانند شروع آفتاب‌سوختگی را به تاخیر بیندازند اما نمی‌توانند به طور کامل اشعه UV را مسدود کنند.

وی بیان کرد: استفاده از کرم ضدآفتاب با طیف گسترده (حفاظت UV-A و UV-B) با حداقل SPF ۳۰ و به مقدار زیاد توصیه می‌شود. برای دستیابی به حفاظت خوب، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از تماس با خورشید، کرم ضدآفتاب باید به صورت ضخیم و یکنواخت روی تمام قسمت‌های بدن که در معرض خورشید است، استفاده شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: باید به قسمت‌هایی مانند گوش‌ها، بینی، پیشانی و گردن که بیشتر در معرض خورشید هستند، توجه ویژه‌ای شود بنابراین برای این نواحی باید هر دو ساعت یک بار کرم ضدآفتاب استفاده شود. به ویژه بعد از حمام کردن و عرق کردن، باید دوباره از ضدآفتاب استفاده شود.

وی بیان کرد: کرم‌های ضدآفتاب را نباید با کرم‌های پس از آفتاب که پوست‌های خشک و آفتاب‌سوخته را مرطوب می‌کنند یا تسکین می‌دهند، اشتباه گرفت؛ لوسیون‌های پس از آفتاب، از پوست نه در برابر اشعه UV محافظت می‌کنند و نه آسیب DNA ناشی از UV را ترمیم می‌کنند.

شریفی با بیان اینکه کودکان نسبت به بزرگسالان در برابر اشعه UV  حساس‌تر هستند و نیاز به حفاظت ویژه دارند، اضافه کرد: کودکان کمتر از ۱۲ ماه باید در سایه باشند و اجازه داده نشود نوزادان یا کودکان خردسال در مقابل خورشید بخوابند.

وی افزود: برای کودکان حتما باید از لباس‌های حفاظتی شامل کلاه و عینک آفتابی و همچنین از کرم ضدآفتاب، استفاده شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین باید لوسیون ضدآفتاب به فراوانی و حداقل هر دو ساعت یک بار استفاده شود. به حفاظت از قسمت‌هایی از بدن کودکان مانند صورت، گردن، شانه‌ها، پشت، زانوها و بالای پاها که بیشتر در معرض مواجهه خورشید قرار دارند، باید توجه ویژه‌ای شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha