• شنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404051106063
  • خبرنگار : 50212

سرپرست مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان مطرح کرد

خشکسالی بلای جان غلات استان مرکزی/ کاهش ۴۰ درصدی تولید گندم

خشکسالی بلای جان غلات استان مرکزی/ کاهش ۴۰ درصدی تولید گندم

ایسنا/مرکزی سرپرست مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه این استان در سال زراعی جاری با چالش‌های جدی در حوزه خشکسالی مواجه شد، گفت: با اقدامات جهاد کشاورزی، از جمله استفاده از بذرهای گواهی‌شده و آموزش کشاورزان، تلاش شد تا خسارت‌های ناشی از تنش آبی به حداقل برسد، اما با این حال، تولید غلات این استان نسبت به سال گذشته کاهش یافت.

رضاحسین اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تولید غلات استان، شامل گندم و جو، در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به دلیل خشکسالی و کاهش ۴۷ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت و ۴۳ درصدی نسبت به سال گذشته، ۴۰ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: با وجود برنامه‌ریزی برای کشت ۱۸۰ هزار هکتار محصولات زراعی که ۱۳۳ هزار هکتار آن به غلات اختصاص داشت، کمبود بارش‌ها و پراکنش نامناسب بارندگی، به‌ویژه در ماه‌های کلیدی اردیبهشت و خرداد(با تنها ۶ میلی‌متر بارندگی)، مانع تحقق کامل اهداف جهش تولید شد.

وی افزود: با وجود شرایط نامساعد اقلیمی، جهاد کشاورزی استان مرکزی با اجرای برنامه‌هایی نظیر توزیع بذرهای گواهی‌شده، استفاده از ریزمغذی‌ها، و بذرمال کردن با موجودات زنده، تلاش کرد تا از کاهش شدید تولید جلوگیری کند.  

اسماعیلی با تأکید بر اینکه اگر این اقدامات انجام نمی‌شد، کاهش تولید غلات بسیار بیشتر از ۴۰ درصد بود، تصریح کرد: بذرهای گواهی‌شده که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی تولید و توزیع شدند، به دلیل خلوص و کیفیت بالا، جایگزین بذرهای خودمصرفی کشاورزان شدند و عملکرد بهتری در مزارع دیم داشتیم.

وی در ادامه گفت: یکی از اقدامات کلیدی جهاد کشاورزی، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان بود. این دوره‌ها با هدف ترویج روش‌های کاشت، داشت و برداشت متناسب با شرایط خشکسالی برگزار شد تا از شدت کاهش عملکرد مزارع کاسته شود و کارشناسان جهاد کشاورزی با آموزش شیوه‌های نوین کشاورزی دیم، به کشاورزان کمک کردند تا با مدیریت بهتر منابع آبی، خسارت‌های ناشی از تنش آبی را کاهش دهند.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی، به عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی ایران، به دلیل وابستگی زیاد به بارندگی‌های فصلی، همچنان با چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند. بر اساس گزارش‌های هواشناسی، کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر به یک الگوی پایدار تبدیل شده و این موضوع ضرورت سرمایه‌گذاری در کشاورزی مقاوم به خشکسالی، مانند توسعه سیستم‌های آبیاری نوین و کشت ارقام مقاوم، را بیش از پیش نمایان می‌کند.  

وی به نقش بذرهای گواهی‌شده در پایداری تولید اشاره کرد و گفت: بذرهای گواهی‌شده که با استانداردهای علمی تولید می‌شوند، نه تنها عملکرد بالاتری دارند، بلکه در برابر تنش‌های محیطی مانند خشکسالی مقاوم‌تر هستند.  

به گفته اسماعیلی، استفاده از این بذرها در کنار ریزمغذی‌ها و تکنیک‌های بذرمال، بخشی از خسارت‌های ناشی از کمبود آب را جبران کرد. با این حال، بدون بهبود زیرساخت‌های آبی و افزایش بارندگی‌ها، دستیابی به اهداف جهش تولید در سال‌های آینده دشوار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha