• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1404051911507
  • منبع : مطبوعات

آژانس کجاست؟

آژانس کجاست؟

اتحادیه اروپا و آمریکا که خود را ناجی امنیت هسته‌ای جهان می نامند چرا در برابر سالها وضعیت بحرانی هسته‌ای انگلیس سکوت کرده و هیچ واکنشی نداشته‌اند؟ آژانس و شخص گروسی مدیر کل که سالهاست به پرونده سازی علیه ایران می پردازند آیا همچنان به دنبال سکوت در برابر نشت هسته‌ای در انگلیس هستند؟ آیا وقت آن نرسیده است که آژانس سیاست‌های دوگانه هسته‌ای را کنار بگذارد و با رویکردی واحد برای امنیت واقعی هسته‌ای اقدام نماید و به پاسخگو ساختن ساختارهایی همچون انگلیس و رژیم صهیونیستی که تهدید رسمی برای امنیت هسته‌ای جهان هستند بپردازد؟

به گزارش ایسنا، سید مهدی لنکرانی در یادداشتی در روزنامه سیاست روز نوشت: غرب در حالی با جوسازی رسانه‌ای و تحریم و تهدید به دنبال استثنا سازی هسته‌ای از ایران و در نهایت محروم سازی کشورمان از حق داشتن این دانش است که در خبری قابل تامل پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، مواد رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به دریا نشت کرده است. 
اسناد رسمی نشان می‌دهند مواد رادیواکتیو از پایگاه نظامی کولپورت در غرب اسکاتلند که بمب‌های هسته‌ای نیروی دریایی انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به محیط دریاچه لوموند نشت کرده است. در سال‌های گذشته رسانه‌های انگلیسی چندین بار نشت آب رادیواکتیو از این پایگاه را گزارش کرده بودند. در مورد اخیر گفته شده ماده رادیواکتیو تریتیوم وارد محیط زیست شده است.انبار تسلیحات در کولپورت در کنار لوخ‌لانگ یکی از محرمانه‌ترین و امن‌ترین پایگاه‌های نظامی در انگلیس است. این پایگاه شامل ذخیره‌ جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیروی دریایی سلطنتی انگلیس برای ناوگان چهار زیردریایی ترایدنت است که در نزدیکی آن مستقر هستند. در گزارشی مربوط به سال ۲۰۲۲، این نهاد نشت‌ها را به دلیل عدم نگهداری صحیح نیروی دریایی در منطقه‌ای که برای ذخیره جنگ‌افزارها اختصاص یافته بود، دانسته و گفته است برنامه‌های جایگزینی ۱۵۰۰ لوله قدیمی که احتمال ترکیدنش بالا بود، بهینه نبوده‌ است.
این گزارش‌ها در حالی منتشر می‌شود که در باب آن چند سوال مطرح است. نخست آنکه انگلیس که مدعی است به دنبال مقابله با تهدیدات هسته‌ای است چگونه است که نظارتی مراکز هسته‌ای خود ندارد؟ آیا این کشور اصلا حق دارد درباره امنیت هسته‌ای سخن بگوید؟ دوم آنکه اتحادیه اروپا و آمریکا که خود را ناجی امنیت هسته‌ای جهان می نامند چرا در برابر سالها وضعیت بحرانی هسته‌ای انگلیس سکوت کرده و هیچ واکنشی نداشته‌اند؟ سوم آنکه آژانس و شخص گروسی مدیر کل که سالهاست به پرونده سازی علیه ایران می پردازند آیا همچنان به دنبال سکوت در برابر نشت هسته‌ای در انگلیس هستند؟ آیا وقت آن نرسیده است که آژانس سیاست‌های دوگانه هسته‌ای را کنار بگذارد و با رویکردی واحد برای امنیت واقعی هسته‌ای اقدام نماید و به پاسخگو ساختن ساختارهایی همچون انگلیس و رژیم صهیونیستی که تهدید رسمی برای امنیت هسته‌ای جهان هستند بپردازد؟
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha