• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404051911659
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی مطرح کرد

نقش پررنگ خراسان رضوی در امنیت غذایی کشور

نقش پررنگ خراسان رضوی در امنیت غذایی کشور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی گفت: ما در خراسان رضوی تولیدکننده اول گوشت قرمز، دوم تخم مرغ و سوم تولید شیر هستیم؛ لذا خراسان رضوی نقش پررنگی در امنیت غذایی و تولید پروتئین دارد.

مجید مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با تعاملات مراکز علمی در حوزه به‌نژادی و افزایش بهره‌وری خوراک دام اظهار کرد: در زمینه تعامل با مراکز علمی و فناوری ارتباط زیادی با معاونت پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد داشته‌ایم و جدا از موضوعات آموزشی بخش دانشگاهی، آکادمیک علمی را هم دخیل کرده‌ایم تا در چند موضوع دام به ما کمک کنند تا بهره‌وری مواد خوراکی که در اختیار ما است، با ابزارها و روش‌های مختلف فراوری بتوانیم آن را افزایش دهیم.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مدنظر شناسایی مواد جدید خوراکی هستند که می‌توانند در خوراک دام استفاده شود به طور مثال گیاهان. موضوعات مرتبط با اصلاح‌نژاد و کار ژنتیکی، کارهای زمان‌بر و طویل‌المدتی است و ما نمی‌توانیم در یک بازه زمانی کوتاه به اصلاح ژن دام‌ها بپردازیم بلکه در نسل‌های متوالی باید اثرات مختلف فنوتیپی بررسی شود، به دلیل طولانی بودن مراحل به‌نژادی، ما آن‌ها را فازبندی کردیم که شامل؛ شناسایی خوراک جدید، روش‌های مختلف مکانیکی یا شیمیایی برای افزایش فراوری خوراک دام و تغییر و اصلاح ژنتیک دام‌ها را هم پیگیری کنیم که طبیعتا معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد، نهادهای آکادمیک و شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه فعالیت کرده و به ما کمک می‌کنند، ما هم پیگیر این موضوعات هستیم و پیوسته به این سمت حرکت می‌کنیم.

مهدوی گفت: زائرپذیر بودن این استان سبب تفاوت و اهمیت این استان می‌شود؛ متاسفانه گاهی اوقات در تصمیم‌گیری‌ها و یا در تخصیص یک‌سری سرانه‌های مختلف موضوع زوار دیده نمی‌شود. در ایام پیش‌رو بعد از اربعین تعداد زیاد از زائران به مشهد وارد می‌شوند و این خود، تقاضا برای مصرف گوشت، لبنیات را بسیار بالا می‌برد که این اتفاقات گاهی اوقات دیده نمی‌شود. در سه سال قبل معاون فرهنگی وقت استاندار گفته بود که ما ۱۲.۵ میلیون زائر در بازه ۲۵ اسفند تا ۲۵ فروردین داشتیم که سبب افزایش قیمت گوشت شده و این مورد از جمله موضوعاتی است که در سطح کلان باید به آن توجه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha