• پنجشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404053018625
  • خبرنگار : 50040

استاندار گیلان:

صادرات کیوی باید ۱۵ روز زودتر انجام شود

صادرات کیوی باید ۱۵ روز زودتر انجام شود

ایسنا/گیلان استاندار گیلان خواستار کاهش ۱۵ روزه زمان صادرات کیوی شد و تاکید کرد: این تاریخ باید از اول مهر به نیمه شهریور کاهش یابد و زودتر صادرات را انجام دهیم.

هادی حق شناس پنجشنبه، ۳۰ مرداد در شورای کشاورزی استان گیلان که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به آب و هوای مناسب گیلان برای کشاورزی، اظهار کرد: اگرچه در کشور با کاهش بارندگی و محدودیت منابع آبی مواجه هستیم، اما در گیلان، کاهش بارش ها نسبت به سال گذشته، حدود دو تا سه درصد است و مشکل آب نداریم.

وی ادامه روند خشکسالی در کشور و کاهش بارش ها را موجب محدودیت منابع آب، حتی در گیلان دانست و افزود: اگر از ظرفیت های موجود در استان استفاده نکنیم، طی سنوات آتی با محدودیت در بخش کشاورزی و شرب مواجه خواهیم شد.

استاندار گیلان یکی از ظرفیت های بالای استان را وجود ۹ هزار هکتار آب بندان طبیعی دانست و گفت: برای لایروبی و تعمیق آب بندان های گیلان نیازمند اعتبارات دولتی هستیم که اگر نیمی از اعتبارات در بخش ملی تامین شود، نیم دیگر را از اعتبارات استانی تامین خواهیم کرد.

حق شناس با بیان اینکه تعمیق سه متری آب بندان ها موجب ذخیره سازی ۲۷۰ میلیون مترمکعبی آب می شود، تاکید کرد: امسال حال چای خوب بوده و دولت برای نخستین بار به کارخانجات چایسازی مجوز داده تا خودشان به ازای خرید، واردکننده باشند.

وی با اشاره به ظرفیت گیلان در تخلیه و بارگیری روزانه ۲۰ کشتی، ادامه داد: تخلیه و بارگیری روزانه سه هزار تنی در بندر آستارا و بندر انزلی، نشان دهنده ظرفیت ۱۸ تا ۲۰ میلیون تنی است که سال گذشته فقط ۲۰ درصد این ظرفیت مورد بهره برداری قرار گرفت و ۸۰ درصد ظرفیت بندری گیلان خالی است.

استاندار گیلان همچنین به فعال بودن ۴۰ درصد ظرفیت کارخانجات آردکوبی استان اشاره کرد و ادامه داد: گیلان می تواند واردکننده گندم باشد که به نفع صنف و صنعت استان و کشور است. در این راستا هم بنادر و هم کارخانجات آردکوبی استان فعال خواهند شد و تجارت خارجی را رونق می بخشیم.

وی با بیان اینکه شالیکوبی های سنتی ۱۷ درصد ضایعات دارند، خاطرنشان کرد: با نوسازی و مدرن سازی شالیکوبی ها با تسهیلات پنج همتی، این ضایعات به زیر ۱۰ درصد خواهد رسید، یعنی ۷۰ هزار تن برنج سالم تحویل کشاورز می شود.

حق شناس با اشاره به مصرف ۱۰ درصد برنج تولیدی شالیکاران ما در گیلان، تصریح کرد: خواستار جابجایی تاریخ آغاز صادرات کیوی از اول مهر به ۱۵ شهریور هستیم که به نفع بخش کشاورزی است.

استاندار گیلان از تولید ۱۰ درصد جوجه یکروزه کشور در استان خبر داد و بیان کرد: گیلان دومین تولیدکننده مرغ گوشتی در کشور بوده و ظرفیت صادرات را داریم، اما سالانه ۵۰۰ هزار تن دان از بنادر جنوبی وارد استان می شود؛ این امکان وجود دارد تا دان مورد نیاز استان را خودمان تامین کنیم که موجب کاهش قیمت تمام شده تولید می شود.

وی با تاکید بر لزوم فعال سازی و توسعه کشاورزی سلامت محور در گیلان، متذکر شد: اگر کشاورزی گیلان آباد شود، کشاورزی ایران آباد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha