• سه‌شنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۴ / ۲۲:۰۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404060402050
  • خبرنگار : 71661

«خودکشی ژئوپلتیک» اسرائیل در غزه

«خودکشی ژئوپلتیک» اسرائیل در غزه

رژیم صهیونیستی با جنایاتی که در غزه انجام داده، مرتکب یک خودکشی ژئوپلتیک در عرصه بین‌المللی شده و حامیانش نیز در سراشیبی زوال، حمایتش کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با عنوان «کارزار غزه رژیم اسرائیل را به یک رژیم مطرود بدل می‌کند» به شدت از تداوم جنگ در غزه و پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن انتقاد و تأکید کرد که علاوه بر کشتار غیرنظامیان فلسطینی، این جنگ جایگاه بین‌المللی این رژیم را نیز ویران کرده و شکاف‌های عمیقی را در جوامع یهودی سراسر جهان ایجاد کرده است.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» این مقاله را با این گزاره آغاز می‌کند که گرچه داوری درباره «نسل‌کشی» بر عهده تاریخ‌نگاران است، اما آنچه اکنون روشن است این است که رژیم صهیونیستی مرتکب «خودکشی، آدم‌کشی و برادرکشی» شده است. به نوشته نیویورک‌تایمز، این رژیم در حال نابودی وجهه جهانی خود است، غیرنظامیان غزه را بی‌اعتنا به جان انسان‌ها می‌کشد و میان یهودیان و جامعه اسرائیل تفرقه می‌اندازد.

در ادامه مقاله به گزارشی از روزنامه تایمز اشاره شده که از حمله ارتش صهیونیستی به نزدیکی بیمارستان «ناصر» در جنوب غزه خبر داد؛ حمله‌ای که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه دست‌کم ۲۰ کشته برجای گذاشت که در میان آنان پنج خبرنگار رسانه‌های بین‌المللی و چندین پزشک و غیرنظامی دیگر حضور داشتند. ارتش صهیونیستی انجام حمله در آن منطقه را تأیید و از کشته شدن افراد غیرنظامی ابراز تأسف کرد و وعده یک تحقیق فوری داد. سپس دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم در بیانیه‌ای نادر از یک «اشتباه تراژیک» سخن گفت.

«خودکشی ژئوپلتیک» اسرائیل در غزه
گرسنگی در غزه

نتیجه اجتناب‌ناپذیر سیاست طولانی کردن جنگ

به باور نویسنده، آنچه نتانیاهو «اشتباه تراژیک» می‌خواند نتیجه اجتناب‌ناپذیر سیاست او برای طولانی کردن جنگ است؛ سیاستی که هدف آن ماندن در قدرت، فرار از محاکمه‌های قضایی و جلوگیری از تحقیقات درباره کوتاهی‌های بزرگ در برابر حمله ۷ اکتبر حماس است. مقاله اضافه می‌کند که نتانیاهو برای حفظ قدرت به وزرای افراطی مانند «بتسلئل اسموتریچ» متکی است؛ کسی که به گسترش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین و تشویق به اخراج فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه مشغول است.

نیویورک‌تایمز تأکید کرده است که صهیونیست‌ها مدعی از بین بردن بخش اعظم فرماندهان عالی‌رتبه حماس هستند و در عین حال، همچنان برای توجیه حضور نظامی خود در نوار غزه، به باقی ماندن فرماندهان میان‌رتبه استناد می‌کنند؛ افرادی که صهیونیست‌ها می‌گویند در میان غیرنظامیان پنهان شده‌اند. اما حتی اگر این ادعای رژیم کودک‌کش صحت داشته باشد، باز هم به اذعان رسانه آمریکایی، کشتار ده‌ها و صدها غیرنظامی برای هدف قرار دادن چنین افرادی در رده‌های پایین فرماندهی حماس، قابل توجیه نیست.

رسانه آمریکایی آوارگی گسترده غیرنظامیان غزه، تخریب خانه‌هایشان و محدود کردن کمک‌های انسانی از سوی رژیم صهیونیستی را اقدامی «خائنانه و شرم‌آور» دانست و گزارش داد که این جنگ علاوه بر کشتار انسان‌ها، نوعی خودکشی سیاسی است و رژیم صهیونیستی را به نقطه‌ای می‌رساند که شهروندانش حتی در سفرهای خارجی از سخن گفتن به زبان عبری پرهیز خواهند کرد.

«خودکشی ژئوپلتیک» اسرائیل در غزه
گرسنگی در غزه

گسترش اشغالگری از کرانه باختری به غزه

به گزارش نیویورک‌تایمز، رژیم صهیونیستی پس از عملیات «طوفان الاقصی» مدعی شد که برای بقای خود ناچار است به غزه حمله کند، اما حالا دیگر جهانیان میان تلاش یهودیان برای بقا و تلاش نتانیاهو برای قبضه قدرت تمایز قائل می‌شوند. از آنجا که نتانیاهو مدیریت غزه را به حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار نمی‌کند، جهان به این حقیقت پی برده است که هدف صهیونیست‌ها از این جنگ گسترش اشغالگری از کرانه باختری به نوار غزه است.

در این گزارش آمده است: بسیاری از کشورها و حتی شرکای منطقه‌ای بالقوه مانند عربستان سعودی به این نتیجه رسیده‌اند که ادامه جنگ بیشتر از آنکه به امنیت اسرائیل مربوط باشد، ابزاری برای اهداف سیاسی نتانیاهو است.

نیویورک‌تایمز در پایان تأکید می‌کند که این روند نوعی «خودکشی ژئوپولیتیک» است و تنها کسی که می‌تواند آن را متوقف کند، رئیس‌جمهور کشوری است که با حمایت‌های دیپلماتیک، مالی و تسلیحاتی خود، این جنایت را ممکن ساخته است؛ یعنی شخص «دونالد ترامپ». اما به اذعان رسانه آمریکایی، ترامپ فریب نتانیاهو را خورده و به جای پذیرش آتش‌بس، در پی توهم «پیروزی کامل» بر حماس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha