• چهارشنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404061207311
  • خبرنگار : 80001

تکمیل ۶۶۱ هزار مسکن در یک سال اخیر

تکمیل ۶۶۱ هزار مسکن در یک سال اخیر

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: طی یک سال اخیر در مجموع و بر اساس تکالیف برنامه هفتم توسعه، بالغ بر ۶۶۱ هزار واحد مسکونی تکمیل شده است.

به گزارش ایسنا، نرگس رزبان شب گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت کشور مصوب مجلس شورای اسلامی، دربردارنده چهار سرفصل مشخص در حوزه مسکن است. این سرفصل‌ها شامل احداث ۱.۵ میلیون مسکن حمایتی، یک میلیون مسکن روستایی، ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده و ۲ میلیون واحد در سایر بخش‌ها در یک بازه زمانی ۵ ساله است.

وی افزود: بر این اساس، سالانه رقمی در حدود یک میلیون واحد مسکونی باید در کشور احداث شود که طی یکسال اخیر در مجموع و براساس تکالیف برنامه هفتم، بالغ بر ۶۶۱ هزار واحد مسکونی تکمیل شده است. از این میزان و براساس آمارهای رسمی، حدود ۴۱۵ هزار واحد مسکونی در سایر بخش¬ها (عمدتا ساخت و سازهای بخش خصوصی)، ۱۶۶ هزار واحد مسکونی روستایی براساس آمار مستند بنیاد مسکن و ۶۱ هزار واحد مسکن طرح¬های حمایتی(مشتمل بر مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن) بوده است.

وی همچنین از تامین و واگذاری حدود ۴۶ هزار قطعه زمین مسکونی به متقاضیان واجد شرایط از جمله متقاضیان قانون جوانی جمعیت خبر داد. به گفته رزبان، دولت متناسب با توان خود، زمینی را به مردم و متقاضیان واگذار می‌کند که آماده سازی شده باشد، قابلیت احداث مسکن داشته باشد و امکان تامین خدمات زیربنایی و روبنایی برای آن وجود داشته باشد.

رزبان تاکید کرد: به این ترتیب و طی حدود یکسال گذشته، در تمامی سرفصل‌های ساخت، تکمیل و واگذاری زمین، حدود ۷۰۰ هزار واحد تکمیل شده یا زمین واگذار شده است.

تکمیل ۶۶۱ هزار مسکن در یک سال اخیر

تاکید و تعهد وزارت راه و شهرسازی در اجرای تعهدات قبلی

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن همچنین با تاکید بر اینکه وزارت راه وشهرسازی خود را متعهد به عمل به تکالیف و تعهدات دولت های قبل در حوزه مسکن دانسته و در این زمینه از تمام ظرفیت¬های خود استفاده می‌کند، افزود: احقاق حقوق شهروندی مردم در این زمینه به طور قطع اولویت اصلی و اساسی وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن است. به ویژه در تکمیل و تحویل واحدهای مسکونی مربوط به تعهدات دولت‌های قبل، خود را موظف به پاسخگویی و تلاش حداکثری می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه طی یکسال اخیر ۲۵ هزار واحد مسکن مهر باقی‌مانده از تعهدات قبلی تکمیل و تحویل متقاضیان شده است، اعلام کرد: تکمیل و تحویل ۱۰۰ هزار واحد باقی‌مانده مسکن مهر نیز در دستور کار قرار دارد و جزو اولویت‌ها است.

رزبان، همچنین با بیان اینکه بیش از ۴۲ هزار واحد مسکونی حمایتی در قالب پروژه‌های اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در دولت چهاردهم و طی یکسال اخیر تکمیل و تحویل متقاضیان شده است، افزود: در ابتدای دولت چهاردهم این رقم حدود ۲۱ هزار واحد مسکونی بود.

۸۵۸ هزار واحد نهضت ملی در تعهد قطعی دولت به مردم

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: واحدهای در تعهد قطعی دولت مربوط به طرح نهضت ملی مسکن هم‌اکنون ۸۵۸ هزار واحد است. در ابتدای دولت چهاردهم از این میزان واحد در تعهد دولت، ۳۶۰ هزار واحد به تسهیلات بانکی متصل بودند که در حال حاضر این رقم به بیش از ۴۸۰ هزار واحد رسیده است.

وی با بیان اینکه ساختار تأمین مالی در طرح¬های حمایتی مسکن شامل تخصیص زمین رایگان، استفاده از آورده مردم، تخصیص تسهیلات بانکی و اعمال تخفیف‌های مختلف در ارائه خدمات مهندسی، بیمه، مالیات، عوراض صدور پروانه و مواردی از این دست است، خاطرنشان کرد: در این میان موضوع تامین مالی بسیار مهم است و در صورتی که واحدهای در حال ساخت به تسهیلات بانکی متصل نشوند، فرآیند اجرا کند شده و با اختلال رو به رو می‌شود.

زمین دولتی در خدمت تامین آورده کم‌درآمدها

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در ادامه این برنامه اعلام کرد: سیاست‌های حمایتی وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین تنها معطوف و منحصر به واگذاری زمین به متقاضیان نیست. در کنار سیاست واگذاری زمین، در برنامه‌های طراحی شده و در دست اجرای این وزارتخانه، از ظرفیت اراضی دولتی جهت تامین منابع مالی برای جبران کسری آورده متقاضیان کم‌درآمد و واقع در دهک¬های اقتصادی پایین استفاده می‌شود.

وی افزود: منابع مالی مربوط به این موضوع از طریق واگذاری، تهاتر با فروش اراضی، همچنین برای تامین خدمات زیربنایی و روبنایی پروژه¬های حمایتی نیز به کار گرفته می¬شود.

واگذاری زمین با دو شرط؛ آماده‌سازی و تامین خدمات

رزبان همچنین اعلام کرد: واگذاری زمین به متقاضیان در دولت چهاردهم با دو شرط انجام می‌شود. وزارت راه و شهرسازی براساس تکالیف قانونی تنها زمین «آماده‌سازی شده با قابلیت احداث مسکن» و با اطمینان حداکثری از «امکان تامین خدمات زیربنایی و روبنایی» برای آنها را به متقاضیان واگذار می‌کند و در بحث الحاق به محدوده نیز این ملاحظات را در نظر دارد.

وی درباره موضوع الحاق زمین به محدوده شهر نیز توضیح داد: در موضوع الحاق زمین به محدوده شهرها، وزارت راه وشهرسازی تنها یکی از ارکان دخیل در موضوع است. دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی دیگری نیز در این زمینه مداخله و اعمال نظر می‌کنند. چرا که الحاق زمین به محدوده باید از همه جنبه‌ها شامل ملاحظات و مخاطرات زیست محیطی، سوانح طبیعی، امکان تامین زیرساخت‌ها (آب، برق، فاصلاب و ...)، موضوع تامین سرانه‌های شهری و ... مورد بررسی قرار گرفته و انجام آن بدون مشکل و مورد تایید همه ارکان دخیل در موضوع باشد.

شناسایی۳۰۰ هزار هکتار زمین در سواحل جنوبی برای الحاق به محدوده

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه الحاق زمین به محدوده شهرها نیازمند طی تمامی فرآیندهای کارشناسی و قانونی مربوط به خود است از شناسایی بیش از ۳۰۰ هزار هکتار زمین برای الحاق به محدوده شهری در سواحل جنوبی کشور خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha