• پنجشنبه / ۱۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404061307741
  • خبرنگار : 50604

رئیس موسسه تحقیقات پنبه مطرح کرد

صرفه‌جویی ۶۰ درصدی آب با توسعه کشت پنبه در گلستان

صرفه‌جویی ۶۰ درصدی آب با توسعه کشت پنبه در گلستان

ایسنا/گلستان رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به بحران کم‌آبی،کشت پنبه را راهکاری کلیدی برای پایداری کشاورزی در استان گلستان دانست و تأکید کرد: با به کارگیری روش‌های نوین آبیاری و استفاده از ارقام مقاوم، مصرف آب در این محصول تا ۶۰ درصد کاهش می‌یابد.

قربان قربانی در گفت وگو با ایسنا، گفت: مدیریت بهینه منابع آبی در کشاورزی و انتخاب کشت محصولات کم‌مصرف آب از راهکارهای مهم مقابله با بحران کم‌آبی در کشور است؛ در این میان، پنبه به عنوان محصولی کم‌آب‌بر و دارای ظرفیت بالا در بهبود خاک، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

وی ضمن اشاره به جایگاه کشت پنبه بیان کرد: پنبه با دارا بودن ریشه‌های عمیق و گسترده، می‌تواند به اصلاح و بهبود بافت خاک کمک کند و علاوه بر آن، به عنوان محصولی که نسبت به محصولات پرآب‌بر مانند برنج و گندم آب کمتری نیاز دارد، گزینه خوبی برای کشت در مناطق با محدودیت آبی است.

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان کرد: آبیاری پنبه به روش‌های نوینی مانند آبیاری تیپ و بارانی، امکان صرفه‌جویی ۵۰ تا ۶۰ درصدی در مصرف آب را فراهم می‌کند و استفاده از این روش‌ها در اراضی استان گلستان در حال گسترش است.

قربانی افزود: علاوه بر اصلاح مصرف آب، پرهیز از آبیاری اضافی و کنترل زمان قطع آبیاری پنبه در انتهای فصل رشد، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا آبیاری اضافی می‌تواند باعث کاهش کیفیت محصول، افزایش خطر سرمازدگی و بیماری‌های قارچی شود.

وی درباره فعالیت‌های موسسات تحقیقاتی پنبه کشور گفت: پژوهشگران توانسته‌اند طی سال‌های اخیر ارقام هیبرید و مقاوم به تنش‌های خشکی، شوری و بیماری‌های پنبه را معرفی کنند که این ارقام می‌توانند ضمن افزایش عملکرد، نیاز آبی کمتری داشته باشند.

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان کرد: حرکت به سمت مکانیزاسیون برداشت پنبه یک گام مهم در کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت محصول است؛ ورود ماشین‌آلات پیشرفته برداشت پنبه می‌تواند هزینه‌ها را تا ۳۰ درصد کاهش داده و کیفیت الیاف پنبه را ارتقا دهد.

قربانی در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط کم‌آبی و ظرفیت‌های استان گلستان، لازم است نهادهای کشاورزی و جهاد کشاورزی به تامین نهاده‌های لازم، آموزش‌های فنی و خدمات ترویجی بپردازند تا بهره‌وری کشت پنبه بهبود یافته و سطح زیرکشت حفظ و توسعه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha