میثم پورطلوعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر در استان همدان تعداد ۱۵ واحد دارای پروانه بهرهبرداری پرورش بوقلمون وجود دارد که از این تعداد ۱۰ واحد با ظرفیت ۸۰ هزار و ۴۵۰ قطعه فعال است.
وی با بیان اینکه استان همدان با بهرهگیری از ظرفیتهای منحصر به فرد دامپروری و کشاورزی گامهای بلندی در زمینه توسعه پرورش صنعتی بوقلمون برداشته است، خاطرنشان کرد: این صنعت نوپا اما پر پتانسیل امروز به یکی از منابع ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در بخش کشاورزی استان تبدیل شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه با توجه به سازگاری بوقلمون با شرایط آب و هوایی همدان و قیمت مقرون به صرفه نهادههای دامی سودآوری این حرفه برای پرورش دهندگان قابل توجه است، ادامه داد: افزایش آگاهی عمومی نسبت به مزایای گوشت بوقلمون به عنوان یک منبع پروتئینی کم چرب، کم کالری و سرشار از مواد معدنی موجب رونق تقاضا برای این محصول در استان شده است.
پورطلوعی بیان کرد: گوشت بوقلمون منبع غنی از سلنیوم، روی، ویتامینهایB۶،B۱۲، بوده که در تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت متابولیسم نقش حیاتی دارد.
وی با اشاره به اینکه گوشت سینه بوقلمون به دلیل کمچرب بودن انتخاب ایدهآلی برای اقشار مختلف جامعه میتواند باشد، افزود: پرورش بوقلمون بر خلاف مرغ به فضای زیادی نیاز ندارد و نسبت به برخی بیماریها مقاومت بیشتری دارد.
پورطلوعی اضافه کرد: سن کشتار بوقلمون نر حدود ۱۴ تا ۲۲ هفتگی و بوقلمون ماده ۱۴ تا ۱۶ هفتگی بوده و معمولاً بهطور میانگین در این سن بوقلمون نر ۱۰ تا ۲۰ و بوقلمون ماده ۶ تا ۱۲ کیلوگرم وزن است ضمن اینکه معمولاً بازدهی لاشه بوقلمون بسیار بالاست و یک بوقلمون زنده حدود ۷۵ تا ۸۵ کیلوگرم وزن دارد.
انتهای پیام
نظرات