زاهد زینیوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سطح زیر کشت محصولات صیفیجات در شهرستان به طور میانگین شامل ۵۰۰ هکتار خیار، ۲۵۰ هکتار طالبی، ۵۰ هکتار ملون و حدود ۸ هکتار گوجهفرنگی است که البته این آمار در سالهای مختلف متغیر است، پیشبینی میشود امسال نیز همین سطح کشت تداوم داشته باشد.
۹۰درصد خیار و طالبی ایلام در درهشهر تولید میشود
وی افزود: در کشت خیار بیش از ۹۰ درصد تولید استان مربوط به شهرستان درهشهر است و در کشت طالبی نیز شرایط مشابهی وجود دارد که این موضوع نشاندهنده جایگاه ممتاز شهرستان در تولید صیفیجات ایلام است.
مدیر جهاد کشاورزی درهشهر ادامه داد: عوامل متعددی موجب توسعه کشت این محصولات در منطقه شده است، از جمله سابقه طولانی کشت خیار و طالبی در درهشهر که سبب شده این دو محصول در سراسر کشور با نام و برند شهرستان شناخته شوند، خاک حاصلخیز منطقه و وجود رودخانههای دائمی سیمره و سیکان، استفاده از ارقام با طول دوره رشد کوتاه، مقاوم به بیماریها و دارای پتانسیل عملکردی بالا، همچنین بهرهگیری از روشهای کنترل بیولوژیک جهت مبارزه با آفات صیفیجات از دیگر دلایل موفقیت کشاورزی در شهرستان درهشهر است.
زینیوند با اشاره به مشکلات کشاورزان صیفیکار عنوان کرد: افزایش هزینه نهادهها یکی از مهمترین دغدغههای تولیدکنندگان است، از جمله آن میتوان به بالا بودن قیمت بذر خیار که عمدتاً خارجی و فرانسوی هستند و همچنین گرانی کود و ریزمغذیها اشاره کرد، از سوی دیگر، کاهش منابع آبی نیز در سالهای اخیر موجب کاهش سطح زیرکشت صیفیجات در شهرستان شده است.
حضور دلالان مانع فروش واقعی صیفیجات درهشهر است
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات کشاورزان در حوزه فروش محصول، حضور دلالان و واسطههاست که متأسفانه محصولات را با قیمتی کمتر از نرخ واقعی از کشاورزان خریداری میکنند، برای رفع این مشکل، نیازمند برنامهریزی و بهرهگیری از ظرفیت غرفههای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی درهشهر خاطرنشان کرد: با توجه به روشهای کشت صیفیجات در شهرستان، تنها سیستم قابل استفاده، آبیاری نواری تیپ است با این حال، هزینه بالای تهیه نوار و یکبار مصرف بودن آن، استقبال کشاورزان را محدود کرده است، هرچند تلاش میکنیم توسعه این سیستم را در دستور کار قرار دهیم.
ظرفیت بالای صیفیجات درهشهر برای صادرات
وی ادامه داد: در حال حاضر، هر دو محصول خیار و طالبی سودآور و اقتصادی هستند و بخش عمدهای از تولید آنها به خارج از استان عرضه میشود، این محصولات ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات دارند و در صورت ورود صادرکنندگان به این حوزه، درآمدزایی کشاورزان نیز به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
زینیوند گفت: اگر صادرات این محصولات به خارج از کشور محقق شود و یا کشاورزان بتوانند بدون واسطه تولیدات خود را در بازارهای داخلی به فروش برسانند، بدون تردید در پنج سال آینده شاهد افزایش سطح زیر کشت خیار و طالبی در این شهرستان خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات