نعمتالله غناییپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان بهار در سال جاری دارای ۱۹۰۰ هکتار کشت سیر بوده که از هر هکتار متوسط ۱۲ تا ۱۶ تن سیر برداشت شد.
وی مشکلات توسعه محصول سیر در شهرستان بهار را نبود انبارهای فنی برای ذخیرهسازی و فقدان واحدهای فرآوری صنعتی و بستهبندی عنوان و خاطر نشان کرد: رفع این مشکل نیازمند جذب سرمایهگذار بخش خصوصی بوده که در این رابطه دو متقاضی برای ایجاد صنایع فرآوری مرتبط با سیر در شهرستان اعلام آمادگی کردند که پرونده آنان به سازمان جهاد کشاورزی ارسال شد اما هنوز موفق به عقد مجوز نشدهاند.
غناییپور با اشاره به ضرورت توسعه سردخانه و انبارهای فنی و صنایع فرآوری سیر در شهرستان بهار، ادامه داد: آفت سیر به دلایل خاک زی و نیز استفاده از کودهای دامی در مزارع سیبزمینی از جمله مواردی بوده که موجب آسیب به مزارع سیرکاران میشود.
وی افزود: کرم سیر شپرههایی بوده که در داخل سیر ایجاد و تبدیل به کرم شده و مغز و غده سیر و جوانههای داخل سیر را که موجب رشد سیر میشود را مصرف کرده و آن را عقیم میکند.
غنایی پور استفاده از کودهای دامی در مزارع سیبزمینی و برخی ویروسهای خاک زی را علت آفت کرم سیر دانست و خاطر نشان کرد: زمین مخصوص سیر نداریم و کشت محصولات در اراضی کشاورزی میچرخد و هر بار یک محصول خاص در این اراضی کشت میشود که در همین رابطه به علت استفاده کود دامی در مزارع سیب زمینی، آثار آن کود در زمین باقی مانده و به کشت سیر سرایت میکند و به تبع آن موجب آفت کرم سیر میشود.
وی در ادامه بیان کرد: در دو سه سال اخیر بازار سیر شهرستان بهار خوب بود اما چون ارزش افزودهای برای سیر بعد از برداشت نمیتوانیم ایجاد کنیم بازار آن کمی ضعیف است.
غنایی پور با بیان اینکه برداشت سیر در شهرستان بهار به صورت کاملا مکانیزه انجام میشود، اظهار کرد: علاوه بر ارسال سیر شهرستان بهار به سایر استانهای کشور، سیر شهرستان بهار به کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیجفارس از جمله دبی و قطر نیز صادر میشود.
وی گفت: شهرستان بهار رتبه نخست تولید سیر استان و رتبه سوم کشور بعد از اردبیل و مرودشت را داراست.
غنایی پور اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک این منطقه، سیر تولیدی شهرستان بهار از کیفیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه محصول سیر از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پر آببر است می تواند به عنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی سایر محصولات قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات