نعمت الله غنایی پور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این دو واحد صنایع تبدیلی سیبزمینی توسط سرمایهگذار بخش خصوصی در سطح شهرستان در حال احداث بوده که یکی از واحدهای فوق دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد و واحد دیگر دارای پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد بوده که افتتاح و تکمیل این دو پروژه در حوزه صنایع تبدیلی سیبزمینی از نقش موثری در فراوری و ارزش افزوده بالا و نیز جلوگیری از خامفروشی این محصول مهم و استراتژیک شهرستان بهار دارد.
وی خاطرنشان کرد: افتتاح و وارد چرخه تولید شدن این دو واحد صنایع تبدیلی فرنچ فرایز سیبزمینی برای ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر فرصت اشتغال به همراه خواهد داشت.
غناییپور با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی سیبزمینی در شهرستان بهار و آمادگی شهرستان در استقبال و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی مرتبط با سیبزمینی در شهرستان، بیان کرد: در حال حاضر فعلا تنها یک واحد صنایع تبدیلی سیبزمینی در شهرستان بهار در زمینه تولید پرژلاتینه (پودر نشاسته) در نزدیکی روستای لتگاه شهرستان دارای فعالیت است.
وی با بیان اینکه در شهرستان بهار ۷۵ سردخانه بالای صفر با ظرفیت ۱۵۰ هزار تُن و بیش از ۱۲۰ انبار فنی و مجوزدار در زمینه سیبزمینی وجود دارد که این انبارهای فنی و مجوز دار به نسبت انبارهای غیرفنی کمتر است، از پیشبینی برداشت ۲۱۴ هزار تُن سیبزمینی از مزارع این شهرستان خبر داد.
غناییپور یادآور شد: در حال حاضر ۵۱۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان مربوط به کشت سیبزمینی بوده که از این میزان سطح مزارع سیبزمینی، حدود ۴۱۰۰ هکتار برداشت تابستانه سیبزمینی و ۱۰۰۰ هکتار به برداشت پاییزه اختصاص دارد.
وی بیان کرد: خوشبختانه انبارها و سردخانههای موجود سطح شهرستان پاسخگوی میزان تولید سیبزمینی شهرستان بوده و سیبزمینیکاران بهاری مشکلی برای انبار و نگهداری سیبزمینی تولید شده ندارند.
غنایی پور با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مزارع سیبزمینی شهرستان بهار مجهز به سیستم آبیاری بارانی و ۳۰ درصد مابقی مجهز به سیستم آبیاری قطرهای است، خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد تولیدات سیبزمینی شهرستان بهار به کشورهای حوزه خلیجفارس و کشورهای عربی صادر میشود.
وی با بیان اینکه اگر امسال بازار سیبزمینی خوب و مطلوب باشد کشاورزان بهصورت مستقیم نسبت به صادرات سیبزمینی تولید شده خود اقدام خواهند داشت که این امر از نقش موثری در حذف مستقیم بسیاری از واسطهگران و دلالان در این مسیر برخوردار خواهد بود، یادآور شد: خوشبختانه از ابتدای سالجاری مرز را برای صادرات سیبزمینی باز بوده و منعی برای صادرات وجود ندارد به طوری که روزانه حداقل ۲۰ کامیون ۲۵ تُنی شامل ۵۰۰ تا ۶۰۰ تُن از شهرستان بهار به کشورهای هدف صادر میشود.
معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان بهار تعداد سیب زمینی کاران این شهرستان را ۳۳۰۰ نفر به شمرد و بیان کرد: بیشترین تراکنش مزارع سیبزمینی شهرستان بهار به بخش مرکزی این شهرستان اختصاص دارد.
غنایی با اشاره به رتبه نخست شهرستان بهار در سطح استان همدان در تولید سیبزمینی، یادآور شد: بیشترین مشکل سیبزمینی کاران شهرستان بهار مشکل آب بوده که همه شمول و فراگیر است.
وی با بیان اینکه برخی از اراضی و مزارع سیبزمینی آلوده به نماتدها بوده که به دو روش قابل کنترل است که از جمله آنها یک روش، روش شیمیایی با استفاده از سمی به نام ولونت و روش دیگر به صورت تناوت زراعی است، اظهار کرد: در تناوب زراعی بخشهایی از مزارع سیبزمینی که دارای نماتد است را کشاورزان میتوانند به مدت یک سال رها کرده و کشت دیگری به نام کدو آجیلی و یا کدو حلوایی را که دشمن نماتد به شمار میرود در آن اراضی انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات