• پنجشنبه / ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404062716577
  • خبرنگار : 50536

استاندار آذربایجان شرقی:

تبریز، پیشگام تحولات بنیادین سیاسی در کشور است

تبریز، پیشگام تحولات بنیادین سیاسی در کشور است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی برگزاری کنگره‌های فرهنگی را در راستای تقویت وفاق و انسجام ملی دانست و گفت: جایگاه آذربایجان برای میزبانی چنین برنامه‌هایی جایگاهی دقیق و درست است. تبریز، شهر بازار تاریخی، شهر اولین‌ها در عرصه تجارت ایران و مظاهر تمدنی و همچنین پیشگام در تحولات بنیادین سیاسی کشور است.

بهرام سرمست روز پنجشنبه، ۲۷ شهریور در کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار که در سالن همایش‌های خاوران تبریز برگزار شد، با اشاره به اهمیت پاسداشت میراث ادبی و فرهنگی کشور گفت: ماموریت دارم از دکتر مسعود پزشکیان که هم به مسائل فرهنگی علاقمند و دغدغه‌مند هستند و برای شهریار شیرین‌سخن احترام ویژه‌ای قائل‌اند، تشکر کنم. رئیس‌جمهور همچنین با پیشنهاد ما برای برگزاری این رویداد موافقت کرده و برای آن مصوبه صادر کرد از این بابت نیز قدردان ایشان هستم.

وی افزود: شرایط سخت ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲، نتوانست مانع برگزاری این رویداد بزرگ شود، سال آینده نیز این رویداد بزرگ در تبریز و تهران برگزار خواهد شد.

سرمست همچنین در پایان با خواندن پیامی از طرف رئیس جمهور به سخنان خود خاتمه داد.

شهریار به درستی بلاغت و فصاحت فرهنگ این سرزمین کهن را پاس داشت

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و نام استاد شهریار، این شاعر بزرگ معاصر را نمادی از ایران پرآوازه دانست.

روح الله متفکرآزاد گفت: دو نکته حائز اهمیت است، نخست اینکه این اقدام بزرگ برگزاری کنگره یادآور نگاه عمیق به این حقیقت است که آذربایجان جان ایران است و ایران با اقوام و قومیت‌های مختلف شکل گرفته است. استاد شهریار نمادی از ایران پرآوازه ما به شمار می‌رود.

وی افزود: با رواج شعر نو در این سرزمین، برخی تصور می‌کردند شعر کلاسیک که حامل گنجینه عظیم ادبیات ایران با قله‌های مرتفعی همچون فردوسی و سعدی بود، به تاریخ خواهد پیوست. اما استاد شهریار نشان داد که در قرن جدید نیز می‌توان شاعری برجسته به سبک و سیاق بزرگان شعر کلاسیک بود و همان شیوایی و شیرینی را در قالب شعر سنتی و پرآوازه این تمدن حفظ و حتی احیا کرد.

متفکر آزاد با تأکید بر جایگاه والای شهریار ادامه داد: شهریار به درستی بلاغت و فصاحت فرهنگ این سرزمین کهن را پاس داشت و با حکمت دینی و علمی نشان داد که این میراث غنی همچنان زنده است. او ثابت کرد که ترک، فارس، عرب یا لر هر که باشی، بخشی از ایران بزرگ هستی و می‌توانی بدرخشی چنان‌که سالروز او به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شد.

وی خاطرنشان کرد: ما مفتخریم که بر یکی از قله‌های شعر و ادب فارسی و ترکی، استاد شهریار، نظاره‌گر هستیم و با غرور می‌گوییم اینجا آذربایجان و سر ایران است.

علی‌اصغر شعردوست، دبیر کنگره بین‌المللی بزرگداشت استاد شهریار نیز در ادامه مراسم گفت: مجموعه تلاش همکاران دبیرخانه کنگره طی شش ماه گذشته برنامه‌ریزی شده بود. کمیته علمی این رویداد با حضور ۲۵ استاد از داخل کشور و هشت استاد غیرایرانی زبان فارسی شکل گرفت.

وی افزود: این کار گسترده مدتی با وقفه همراه شد، چراکه حمله رژیم غاصب اسرائیل باعث شد حدود دو ماه مجموعه فعالیت‌ها تعطیل شود. پس از آن نیز تردیدهایی وجود داشت، اما با پیگیری استاندار آذربایجان شرقی، ادامه مسیر برای ما قطعی شد.

علی پولاد، فعال فرهنگی و نیکوکار آذربایجان، اعلام کرد که سال آینده، جایزه‌ای ۱۰ هزار دلاری به آهنگ‌سازی اهدا خواهد شد که بهترین موسیقی را بر اساس ۷۶ قطعه اشعار استاد شهریار خلق کند.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ و ادب در همه حوزه‌ها گفت: هر اقدامی بدون توجه به فرهنگ و ادب بی معنا و بی فایده بوده و باید تلاش‌های خود را در این زمینه دوچندان کنیم.


وی یادآور شد: بزرگداشت شخصیت‌های برجسته‌ای همچون شمس تبریزی، شیخ فضل‌الله همدانی و بنیان‌گذار ربع رشیدی و برگزاری برنامه‌های فرهنگی مستمر، ضامن پایداری فرهنگ ایران است.


پولاد ادامه داد: اشعار و رباعیات خیام با موسیقی و هنر در هم آمیخته و قرن‌ها است که بارها شنیده می‌شوند بی‌آنکه کهنه شده و دلزده شوند ما نیز باید تلاشم کنیم برای استاد شهریار چنین کاری انجام دهیم‌.


وی خاطرنشان کرد: قصد داریم شعر شهریار با زبان موسیقی ماندگار شده و به نسل‌های آتی برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha