• دوشنبه / ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404063119084
  • خبرنگار : 50200

غافلگیری شهرهای غرب مازندران پیش از ورود پاییز

غافلگیری شهرهای غرب مازندران پیش از ورود پاییز

ایسنا/مازندران پاییز هنوز شروع نشده با بارش‌های روزهای پایانی شهریور، مسئولان به‌ویژه مدیران شهری غافلگیر شدند و حالا تمام خیابان‌ها و معابر شهری و روستایی مازندران بوی پاییز گرفته‌اند. هرچند این بارش‌ها خسارتی به دنبال نداشت اما شاید تلنگری بود برای آمادگی با فصل بارشی پاییز.

بارش‌های شدید روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۴ در شهرستان‌های غربی مازندران منجر به آبگرفتگی معابر، رانش برخی محورهای کوهستانی، مسدود شدن برخی مسیل‌ها و طغیانی شدن رودخانه‌ها شد اما این ناملایمات جوی بیشتر به همان غافلگیری بسنده کرد و خساراتی در پی نداشت.

خسارت ناچیز رامسر

مسلم قبادیان، فرماندار شهرستان رامسر در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اشاره به مسدود شدن راه‌ها و تخریب برخی دیواره‌ها گفت: خسارت قابل توجهی گزارش نشد و برخی دیواره‌سازی‌های حاشیه راه‌ها و رودها نیاز به ترمیم پیدا کرده‌اند.

قبادیان به خسارت رانش مختصر منطقه «جَلَمَک» در محور دالخانی اشاره کرد و با بیان اینکه هم اکنون تردد در این محور کوهستانی در حال جریان است، گفت: مقدار اندکی از جاده تخریب و رانش کرده و عمده رانش مربوط به حاشیه جاده بود که ترمیم و اصلاح مسیر در دستور کار قرار دارد.

وی به رانش دیگری در محور جواهرده محدود آبشار دوم این مسیر اشاره کرد و افزود: در این مسیر هم تردد در جریان است و بخش کوچکی از مسیر دچار رانش شده است که بازسازی برای جبران خسارت ادامه دارد.

نماینده عالی دولت در شهرستان رامسر با بیان اینکه الان شرایط مطلوب است، خاطرنشان کرد: به دلیل گل‌آلودگی آب پشت «سد میجران» و به جهت فرونشست گل و لای موجود در آب پشت سد، طی دیشب و امروز از منابع ذخیره استفاده کردیم که سبب افت فشار آب در برخی مناطق رامسر شده اما از ساعاتی دیگر مجدد وضعیت به شرایط عادی بازخواهد گشت.

تنکابن آرام است

فرماندار تنکابن نیز در گفت‌وگو با ایسنا با ابراز رضایت از وضعیت مطلوب شهرستان پس از بارش‌های دیشب و دیروز، اظهار کرد: به جهت هشدارها و با توجه به اینکه مناطق حادثه‌خیز پیشتر بررسی و رودها لایروبی شده بودند، حتی بیش از این مقدار بارش هم به شهرستان خسارتی وارد نخواهد کرد.

غافلگیری شهرهای غرب مازندران پیش از ورود پاییز

مرتضی شکوهی با اشاره به اینکه معابر شهری به جهت آسفالت بودن و عدم امکان نفوذ آب به زمین، دچار آبگرفتگی می‌شوند، افزود: نکته جالب در بارش‌های اخیر این بود که مناطق کوهستانی یا بارشی را تجربه نکردند و یا بسیار اندک بود و بارش‌ها معطوف به مناطق دشت و جلگه می‌شد.

شکوهی با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در شهرستان وجود ندارد و تمامی نیروها آماده‌باش بوده و هستند، گفت: شهرستان از سیل ۹۷ و حوادث آن، درس گرفت و امروز عمده نقاط حادثه‌خیز بررسی و رفع نقص و رودخانه‌ها نیز لایروبی شدند که بر این اساس، شهرستان وضعیت پایداری را در بارش‌ها تجربه می‌کند.

متل‌قو و آبگرفتگی چند معبر اصلی

فرماندار عباس‌آباد در رابطه با خسارات بارش‌های دیروز و دیشب ۳۰ شهریور گفت: محور عباس‌آباد به کلاردشت در چند نقطه دچار ریزش مختصر شد و با توجه آماده‌باش نیروهای ستاد بحران شهرستان، محور بازگشایی شده و اکنون مشکلی در تردد در این محور وجود ندارد.

ساسان کابلی در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت شهر سلمانشهر (متل‌قو) اظهار کرد: با وجود لایروبی انهار در این شهر اما به دلیل بارش شدید باران، نهرها گنجایش هدایت حجم آب را نداشتند که همین موضوع سبب آبگرفتگی در چهار نقطه از حوزه شهری شد که آن هم با همت مجموعه خدمات شهری شهرداری حل و فصل شد و اکنون مشکلی از این بابت وجود ندارد.

کابلی با بیان اینکه تمام بخشداران و دهیاران بسیج شده بودند و تاکنون گزارشی از آبگرفتگی یا خللی در زندگی مردم گزارش نشده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی افراد در فضای مجازی اقدام به نشر مطالبی غیرواقع می‌کنند و سبب نگرانی مردم می‌شوند.

مشکل در مسائل کلان شهرسازی است

اما یک کارشناس عمران و شهرسازی به صراحت اعلام می‌کند که مشکل سیلابی شدن شهرهای ساحلی نبود مدیران آشنا به امور فنی و تخصصی است. وی علت اصلی را مباحث مرتبط با مسائل کلان شهرسازی دانست. به عقیده وی شهرسازی اصولی و استاندارد در کشور رعایت نشده است زیرا شهرها ابتدا احداث شده و سپس به دنبال زیرساخت‌ها رفته‌ایم.

رضا مولائی توانی، در گفت‌وگو با ایسنا بخشی از چالش را به حجم و سرعت بارش‌ها و نیز وضعیت مسیرهای هدایت آب نسبت داد و گفت: متاسفانه تجاوز به حریم رودها و نهرها و تصرف آن سبب شده تا سطح مقطع کانال هدایت آب و رودها کاهش یافته و به این ترتیب اختلال در فرآیند هدایت آب‌های سطحی موجب بروز سیلاب در معابر شهری ‌شود.

غافلگیری شهرهای غرب مازندران پیش از ورود پاییز

مولایی با بیان اینکه شهرداری‌ها باید در کنار طرح‌های جامع شهرسازی خود، یک سری طرح‌های متمم داشته باشند، افزود: نقشه جامع برداشت نهرها و کانال‌های هدایت آبهای سطحی شامل شیب‌بندی و تعداد نهرها با توان چه مقدار مترمکعب آب و حتی این طرح‌های کلان توسط مشاوران بر اساس زمان طراحی شوند.

وی با بیان اینکه لایروبی و تمیز کردن انهار و پاکسازی و زودون زباله از داخل جداول شهری جزو وظایف نگهداری شهر مجموعه شهرداری‌ها است، تصریح کرد: اگر به بستر و حریم تمامی انهار و رودخانه‌های شهرها تجاوز نشود امکان وقوع سیل به حداقل می‌رسد چراکه شهرهای ساحلی پیشر اراضی باغی یا زراعی با رودها و انهار بسیار بودند که بعد از افزایش روند ساخت‌وسازهای غیراصولی یا از بین رفته، یا مسدود و یا محدود شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha