سجاد محمد اصغری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اکنون گردوی تویسرکان نه تنها مرغوبترین و با کیفیتترین گردوی ایران است بلکه با ثبت در سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد و خوار و بار جهانی(فائو) یک محصول ممتاز بینالمللی بهشمار میرود، اضافه کرد: برای اینکه با ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری گردو بتوانیم ارزش افزوده آن را افزایش دهیم در ابتدا باید جایگاه جهانی گردوی تویسرکان را حفظ و تثبیت کنیم.
وی سرمازدگی، کاهش منابع آب و برخی آفتها مانند «کرم خراط» را از تهدیدهای موجود برای وارد آوردن خسارت به باغهای گردوی تویسرکان دانست و تاکید کرد: سعی میکنیم از ظرفیت زنجیره کامل تولید نهال گواهی شده و نهالستان گردوی تویسرکان که در سال حدود ۲۰۰ هزار پیوندک گواهی شده گردو تولید میکند برای صیانت از باغهای گردوی شهرستان نهایت استفاده را کنیم.
محمد اصغری از برگزاری آیین شکرگزاری برداشت گردو در تاریخ ۱۰ مهر سالجاری در روستای کرزان خبر داد و اظهار کرد: امسال بر اساس تاکید فرماندار تویسرکان علاوه بر برگزاری جشن و آیین شکرگزاری برداشت گردو به صورت متمرکز، آیین ویژه برداشت گردو در چند نقطه دیگر از روستاهای بخش مرکزی و بخش قلقلرود تویسرکان برگزار میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان با بیان اینکه نباید اجازه دهیم باغهای گردوی تویسرکان به سمت نابودی پیش بروند و گردوهای قاچاق و نامرغوب خارجی جایگزین آن شوند، یادآور شد: کارشناسان و متخصصان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در روزهای اخیر با حضور در باغهای گردوی تویسرکان، مشکلات آسیبرسان به باغها را بررسی کردند که نتایج آن بهزودی اعلام میشود.
به گزارش ایسنا، تویسرکان با برخورداری از ۸۳۰۰ هکتار باغ گردو و تولید بیش از ۲۰ هزارتن مغز گردو در سال علاوه بر اینکه پایتخت گردوی ایران است، با توجه به ثبت در سازمان خوار و بار جهانی(فائو) شهر جهانی گردو نیز خوانده میشود.
انتهای پیام
نظرات