• یکشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404070603269
  • خبرنگار : 71560

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

رئیس جمهور که به منظور شرکت در هشتادمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود، پس از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیدار با سران تعدادی از کشورها به تهران بازگشت.

به گزارش ایسنا مسعود پزشکیان در اولین روز از مهر ماه، پس از به صدا درآوردن زنگ آغاز سال تحصیلی، تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد. رئیس جمهور در این سفر پنج روزه در هشتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به سخنرانی پرداخت؛ دیدارهای دوجانبه با سران کشورهای مختلف، گفت وگو با دبیرکل سازمان ملل متحد و مصاحبه با رسانه های مختلف از جمله برنامه هایی بود که رئیس جمهور در نیویورک دنبال کرد.

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان صبح سه شنبه اول مهر، پیش از عزیمت به نیویورک در فرودگاه مهرآباد تهران، خاطر نشان کرد که « سفرم به مجمع عمومی سازمان ملل فرصت بسیار خوبی است تا سخنان روسای جمهور کشورها را بشنویم و مواضع خودمان را ارائه کنیم. شعار «همگرایی و پیشرفت برای همه» شعار امسال سازمان ملل است، اما یکجانبه گرایی، تمامیت‌خواهی گفتمان مسلط جهانی است. 

همچنین رئیس جمهور در جمع خبرنگاران تصریح کرد که «در این سفر مواضعم را براساس باورم که مبتنی بر صلح، عدالت، حق و انسانیت است اعلام کنم و اگر شرایط فراهم شود با سران کشورهای مختلف گفت‌وگو می‌کنم، همچنین با ایرانیان و کارشناسان حاضر در آنجا گفت‌وگو خواهم کرد. دعوای ما به قول امام سر عِنب، انگور و اوزوون است یعنی همه یک حرف می‌زنیم، اما با واژه‌های مختلف البته اگر انسان باشیم و دنبال راستی و درستی باشیم با یکدیگر دعوا نخواهیم داشت.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

رئیس جمهور در شرایطی سفر خود را به نیویورک آغاز کرد که دولت وقت آمریکا از هیچ کارشکنی در این مسیر دریغ نکرد. الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در این زمینه خاطر نشان کرد که  «برای خبرنگاران همراه رئیس جمهوری ویزا صادر نشد؛ آمریکایی‌ها این دفعه برخوردشان خیلی بد بود.»

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، تصریح کرد که « برخلاف ادوار گذشته که ۲۰۰ الی ۴۰۰ نفر رئیس جمهوری را در سفرها همراهی می‌کردند، آقای پزشکیان تاکنون با کمترین نفرات و کمترین مدت حضور به نیویورک سفر کرده‌اند و روال‌شان نیز بر این نیست که خریدی در کار باشد.»

در نهایت بامداد چهارشنبه به وقت تهران، رئیس جمهور با استقبال نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد نیویورک شد. اولین و محوری ترین برنامه سفر رئیس جمهور به نیویورک، سخنرانی در هشتادمین نشست مجمع سالانه سازمان ملل متحد بود. سخنرانی مسعود پزشکیان، ساعت 10 صبح به وقت نیویورک ( 17:30  به وقت تهران) در روز چهارشنبه (دوم مهر) در سازمان ملل متحد آغاز شد.

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

رئیس جمهور کشورمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خطاب به سران کشورهای دنیا، یادآور شد که «حملات هوایی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به شهرها، خانه­‌ها و زیرساخت‌های ایران آن هم درست در زمانی که در مسیر مذاکرات دیپلماتیک گام برمی‌داشتیم، خیانتی بزرگ به دیپلماسی و تضعیف‌کننده‌ی تلاش برای استقرار ثبات و صلح بود. این تجاوز گستاخانه، علاوه بر به شهادت رساندن تعدادی از فرماندهان، شهروندان، کودکان، زنان، دانشمندان و نخبگان علمی کشور، ضربه‌ای سنگین به اعتماد بین‌المللی و چشم‌­انداز صلح به منطقه وارد کرد.»

مسعود پزشکیان در سازمان ملل متحد، خاطر نشان کرد که «هفته گذشته، سه کشور اروپایی، پس از آن‌که نتوانستند با بدعهدی 10 ساله و به دنبال آن با حمایت از تجاوز نظامی مردم سربلند ایران را به زانو دربیاورند، به دستور ایالات متحده، با فشار، قلدری، تحمیل و سوءاستفاده آشکار کوشیدند قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، علیه ایران را بازگردانند.در این مسیر؛حسن‌نیت را کنار گذاشتند،الزامات قانونی را دور زدند،اقدامات جبرانی قانون‌مند ایران در برابر خروج آمریکا از برجام و بدعهدی و ناتوانی مطلق اروپا را «نقض‌ فاحش» جلوه دادند،خود را به دروغ «طرف‌های خوش‌سابقه» توافق معرفی کردند و تلاش‌های صادقانه ایران را «ناکافی» خواندندو این همه، برای نابودی همان برجامی بود که خودشان بزرگترین دستاورد دیپلماسی چندجانبه­‌اش می‌دانستند.این اقدام غیرقانونی که با مخالفت برخی از اعضای شورای امنیت نیز مواجه گردید، مشروعیت بین‌المللی نداشته و با اقبال جامعه بین‌المللی نیز روبرو نخواهد شد.»

رئیس جمهور بار دیگر در سازمان ملل متحد خطاب به سران کشورهای حاضر، تاکید کرد که « یکبار دیگر در این مجمع اعلام می‌کنم که ایران هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و این یک باور اعتقادی و فتوای رهبری است در نتیجه به هیچ‌وجه به دنبال آن سلاح‌های کشتار جمعی نبودیم و نخواهیم بود. در جایی که اسرائیل برهم زننده آرامش در منطقه است، آیا باید ایران تحریم شود! ما یک شعری داریم می‌گوید «گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری». یکی جای دیگری دارد منطقه را به هم می‌زند و کسان دیگری را دارند تحریم می‌کنند.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

پس از سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه پیش از ظهر چهارشنبه به وقت محلی  در نیویورک با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.در این دیدار، طرفین ضمن بررسی روابط دوجانبه اظهار امیدواری کردند که در آینده با حل مشکلات موجود میان دو کشور، زمینه‌های لازم برای گسترش روابط و همکاری‌های فیمابین فراهم شود.

رئیس جمهوری، در این دیدار در زمینه موضوع هسته‌ای تاکید کرد که« ایران به هیچ‌وجه به دنبال ساخت بمب هسته‌ای نیست و آماده است در چارچوبی قابل قبول با طرف‌های اروپایی در بحث هسته‌ای خود گفت‌وگو کند.»

امانوئل مکرون نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اراده فرانسه برای حل و فصل مسائل در روابط با ایران اظهار داشت که« کشورش مایل به حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه و جلوگیری از جنگ است.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان بعد از ظهر چهارشنبه دوم مهر ماه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر خود به نیویورک، با «یوناس گار استوره‌» نخست وزیر نروژ دیدار کرد. رئیس جمهوری در دیدار با نخست وزیر نروژ با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس مبانی اعتقادی و نیز رویکرد روشن سیاسی، هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود، بدبینی کشورهای غربی نسبت به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را ناشی از سوءتفاهم و بخشی از آن را نیز به دلیل تبلیغات غیرواقعی رژیم صهیونیستی دانست.

نخست وزیر نروژ نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه اراده کشورهای غربی بر حل مشکلات است، اظهار داشت که «باید به دنبال راه‌حل‌هایی برای تفاهم و رفع نگرانی‌ها بود؛ در این صورت امکان جلوگیری از اسنپ‌بک وجود خواهد داشت.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با جمعی از فعالان ضد جنگ، دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال صلح، آرامش، عدالت و انصاف است، اظهار داشت که« اگر انسان‌ها بپذیرند که حقوق و حدود خود را رعایت کنند، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. تا زمانی که زبان زورگویی برقرار باشد، امکانی برای گفت‌وگو باقی نخواهد ماند. ایران به هیچ‌وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست. ما از گفت‌وگو روی‌گردان نیستیم، اما گفت‌وگو با پرهیز از زورگویی و از موضع برابر معنا می‌یابد.»

رئیس جمهور در این نشست خاطر نشان کرد که« حمله رژیم صهیونیستی به قطر، آن هم به نشستی که به منظور بررسی پیشنهاد آتش‌بس برگزار شده بود، نشان داد که این رژیم به هیچ خط قرمز و اصلی از حقوق بشر پایبند نیست.کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا امروز بهتر و بیشتر درک کرده‌اند که عامل ناامنی نه ایران، بلکه رژیم صهیونیستی است. البته این چیزی از مسئولیت سازمان‌های بین‌المللی کم نمی‌کند. این رژیم صهیونیستی است که مرتکب هر جنایتی می‌شود، اما ایران تحریم می‌شود؛ این مصداق روشن حاکمیت قانون جنگل است.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان، در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با «آنتونیو کوستا» رئیس شورای اتحادیه اروپا دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به اینکه موضع بنده از همان دوران رقابت‌های انتخاباتی وفاق ملی در داخل ایران و تقویت روابط با دنیا بود، اظهار داشت که « ما به دنبال ارتقای سطح روابط با همه کشورهای دنیا از جمله کشورهای اروپایی بر اساس منافع و احترام متقابل بوده و هستیم، اما رژیم صهیونیستی از همان نخستین روز آغاز به کار دولت بنده، در این مسیر اختلال‌آفرینی کرد و این رویه همچنان ادامه دارد.جمهوری اسلامی ایران قاطعانه اعلام کرده و می‌کند که هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. آماده همکاری برای شفاف‌سازی در این زمینه و اثبات غلط بودن فضاسازی‌ها در این رابطه هستیم. مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که تعهدات خود را نقض و از توافق برجام خارج شدند.»

رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز در این دیدار با بیان اینکه علاقمند به تقویت ارتباطات با ایران هستیم، خاطرنشان کرد « باید با گفت‌وگو و تفاهم مشکلات را برطرف کنیم.» آنتونیو کوستا همچنین با اشاره به محکومیت اقدامات اسرائیل از سوی این اتحادیه، تشکیل دولت مستقل فلسطینی را موثرترین راهکار حل مسئله فلسطین دانست و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی از سوی اکثریت کشورهای اروپایی را گامی در این مسیر عنوان کرد.

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان، در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با «الکساندر اشتوب» رئیس جمهور فنلاند، دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار با بیان اینکه بنده همواره به دنبال تقویت انسجام در داخل ایران و گسترش همکاری‌ها با دنیا بوده‌ام، اظهار داشت که « روند تقویت روابط با کشورهای اروپایی آنچنان که مدنظر ما بود پیش نرفت تا امروز که به تلاش سه کشور اروپایی برای اجرای اسنپ‌بک رسیده‌ایم. با توجه به تجربه نقض تعهدات آمریکا و کشورهای اروپایی و نیز حمله نظامی به ایران در میانه مذاکرات، یک بی‌اعتمادی نسبت به غرب وجود دارد، اما باور داریم که دیپلماسی تنها راه رفع این بی‌اعتمادی است.»

رئیس جمهور فنلاند نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه تنها راه غلبه بر مشکلات در محیط بین‌المللی گفت‌وگو و تفاهم در بستر دیپلماسی است، گفت که «ما به چندجانبه‌گرایی واقعی نیاز داریم و نباید اجازه دهیم در شرایط عبور جهان از یکجانبه‌گرایی، فضای چند قطبی جای چندجانبه‌گرایی را بگیرد.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با« کارین کلر سوتر» رئیس جمهور سوئیس، دیدار کرد. رئیس جمهوری در این دیدار دوجانبه با اشاره به سوابق تلاش‌های انسان‌دوستانه این کشور اظهار داشت که « امروز در غزه کودکان و زنان بی‌گناه و بی‌دفاع در اثر فقدان دارو و غذا می‌میرند؛ شما می‌توانید تلاش موثری برای جلوگیری از تداوم و تشدید فاجعه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه داشته باشید.»

رئیس جمهور سوئیس هم در این دیدار با قدردانی از مواضع سازنده پزشکیان تصریح کرد که « ایران و سوئیس هر دو به دنبال تحقق هدف مشترک استقرار صلح در جهان هستند. سوئیس از هر گونه تعامل سازنده ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال و باور عمیق دارد که گفت‌وگوهای دیپلماتیک بهترین راه رفع مشکلات و تقویت روابط است.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان، در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با آقای «لوییس آرسه کاتاکورا»، رئیس‌جمهور کشور بولیوی، دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس‌جمهور در این دیدار با اشاره به سیاست‌های یک‌جانبه‌گرایانه ایالات متحده آمریکا اظهار داشتکه « رویکرد آمریکا نه‌تنها علیه جمهوری اسلامی ایران، بلکه علیه تمامی کشورهایی است که با سیاست‌های آن همراهی نمی‌کنند. در چنین شرایطی، کشورهایی که خواهان استقلال و حفظ جایگاه خود در نظام بین‌الملل هستند، باید توانمندی‌های علمی، مهارتی و تخصصی خویش را ارتقاء بخشند تا بتوانند مقتدرانه از منافع و حاکمیت ملی‌شان صیانت کنند.»

آقای «لوییس آرسه کاتاکورا»، ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس‌جمهور کشورمان، سیاست‌های جنگ‌طلبانه آمریکا به‌ویژه در منطقه کارائیب را تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی و موجب نگرانی کشورهای مستقل دانست.

رئیس جمهور بولیوی همچنین با اشاره به روابط سازنده و تعاملات مثبت میان ایران و بولیوی طی سال‌های گذشته تصریح کرد که «حضور جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین همواره تأثیری مثبت و سازنده برای کشورهای این منطقه به همراه داشته است. ما خواستار تداوم و تعمیق روابط دوستانه و نیز توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف هستیم.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

«مسعود پزشکیان» و «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد، در حاشیه هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. رئیس جمهور در جریان این دیدار همچنین یادداشتی در دفتر یادبود سازمان ملل نوشت که در آن آمده است«در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۵ در اجلاس سازمان ملل شرکت داشتیم به همراه هیئت ایرانی، و این در حالی بود که رژیم صهیونیستی تمامی مقررات و قوانین سازمان ملل را و سازمان‌های حقوق بشری را زیر پا گذاشته بود و گوش به مسئولین این سازمان و سازمان‌های مربوط نمی‌داد و آمریکا با تمام قدرت از جنایات رژیم پشتیبانی می‌کرد. امیدوارم که اعضای مهم سازمان ملل قدرت اعمال قوانین سازمان را با سازوکارهای اجرایی بتوانند در جهان پیدا نمایند.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر خود به نیویورک، با آقای «شیخ صباح خالد الحمد الصباح»، ولیعهد کویت، دیدار کرد.  رئیس جمهور در این دیدار توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسایه و حمایت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورها را از سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران دانست و ضمن تاکید بر علاقه‌مندی برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان ایران و کویت تصریح کرد که« آماده توسعه همکاری‌ها با کشور دوست و برادر کویت در همه زمینه‌ها هستیم و معتقدیم به هر میزان که بتوانیم ارتباطات را گسترش دهیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.»

«شیخ صباح خالد الحمد الصباح» ولیعهد کویت نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام‌ها و تحیات امیر کویت به دکتر پزشکیان و ابراز خرسندی از این دیدار، از رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسایه تمجید کرد و گفت که « به رغم همه تلاش‌های ایران برای همگرایی و ایجاد امنیت و ثبات، متاسفانه رژیم صهیونیستی اوضاع منطقه را متشنج کرده و تجاوز ۱۲ روزه به جمهوری اسلامی ایران کل کشورهای منطقه را نگران کرده است؛ این تحولات نشان می‌دهد این رژیم در این اقدامات تجاوزکارانه در منطقه هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، با آقای «عبداللطیف رشید»، رئیس‌جمهور عراق، دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس جمهور در این دیدار ضمن قدردانی از پایبندی عراق به تعهدات خود، بر عمق اشتراکات دینی، فرهنگی و قومی میان دو ملت ایران و عراق تأکید کرد و افزود که « ما افزون بر همسایگی، پیوندهای عمیق اعتقادی و فرهنگی داریم. هیچ دلیلی برای بروز اختلاف میان مسلمانان وجود ندارد، اما دشمنان همواره درصدد تعمیق اختلافات و ایجاد مشکلات در میان کشورهای اسلامی بوده‌اند؛ این تلاش‌ها نه تنها میان دولت‌ها، بلکه درون جوامع از جمله ایران و عراق نیز جریان دارد.»

رئیس جمهور عراق نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه روابط ایران و عراق در سطح عالی و ایده‌آل قرار دارد، آمادگی کشورش را برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با ایران اعلام کرد و اظهار داشت که « ما خود را یک ملت واحد می‌دانیم و سرنوشت‌مان یکی است.»

عیداللطیف رشید ضمن ابراز خرسندی از روند روابط دوجانبه، تصریح کرد که « ما شرایط ایران را درک می‌کنیم و از هرگونه اقدام دیپلماتیک و سیاسی که به تقویت همکاری‌ها و ارتقای صلح و ثبات منطقه‌ای بینجامد، حمایت خواهیم کرد. عراق همچنین از هر تلاشی برای تسریع و بهبود روند تعاملات ایران در مذاکرات استقبال و حمایت می‌کند.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

همچنین رئیس جمهور در جریان سفر به نیویورک با تعدادی از رسانه های خارجی به گفت وگو نشست.رئیس جمهور در گفت‌گویی مشروح با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز آمریکا، مواضع و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران را نسبت به مهمترین مسائل داخلی و بین‌المللی تشریح کرد. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران ،در این مصاحبه با شبکه آمریکایی تأکید کرد که« جمهوری اسلامی ایران متعهد به حفظ پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بوده و آماده اجرای کامل تمامی تعهدات خود در چارچوب توافق‌های بین‌المللی مرتبط با این موضوع است.»

رئیس جمهور، با اشاره به توافق هسته‌ای گفت که « این توافق در زمان امضا مورد پذیرش همه طرف‌ها قرار گرفت و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هر زمان می‌توانست برای بازرسی به ایران سفر کند.آمریکا این توافق را به‌صورت یک‌جانبه پاره کرد.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان در جریان حضور در نیویورک، در گفت‌گوی مشروحی با شبکه العربی قطر، به تشریح مواضع کشورمان درباره مهمترین مسائل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.متن کامل این گفت‌وگو نیز به زودی و پس از پخش آن از شبکه العربی، منتشر خواهد شد.

همچنین رئیس جمهور، در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در جمع خبرنگاران غربی حاضر شد و خاطر نشان کرد که «ما قصدی برای خروج ان‌پی‌تی نداریم. برخی قدرت‌های خارجی در پی بهانه‌ای سطحی برای شعله‌ور ساختن منطقه هستند.»

رئیس‌جمهوری همچنین با انتقاد از عملکرد دولت ایالات متحده در مذاکرات هسته‌ای، به‌ویژه در دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» اظهار داشت که «دولت ترامپ در مذاکرات هسته‌ای، از جمله رایزنی‌های پیش از حمله اسرائیل، صداقت لازم را نشان نداد.دیوار بی‌اعتمادی میان ما و آمریکایی‌ها بسیار بلند است. چندین بار به تفاهم‌هایی رسیدیم، اما هیچ‌گاه از سوی طرف آمریکایی جدی گرفته نشد.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان در آخرین بخش از برنامه‌های سفر به نیویورک، شامگاه جمعه چهارم مهر ماه، با جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا دیدار کرد. رئیس جمهور در این دیدار با بیان اینکه در قدم اول برای تقویت وحدت و انسجام داخلی در کشور تلاش خواهیم کرد، اظهار داشت که « رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد که مردم با حمله او به ایران همراهی می‌کنند، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه حتی کسانی که دلخوری‌هایی نیز داشتند، در حمایت از نظام و کشور به خیابان آمدند و امروز شاهد سطح بالایی از انسجام ملی هستیم.»

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در اثر برخی رخدادها وفاق و انسجام مردم اندکی تضعیف شده بود و مثلا در مسابقات ورزشی، ورزشکاران کشورمان حتی برای همراهی با سرود ملی و احترام به پرچم کشورمان در فشار قرار داشتند، افزود که «امروز شاهد آن هستیم که جوانان کشورمان در تمام رقابت‌ها و عرصه‌های جهانی، با افتخار به پرچم کشور احترام گذاشته و سرود ملی را می‌خوانند و اساسا اتفاقی کاملا خلاف تصور و انتظار دشمنان رخ داد. دشمن امروز نیز تصور می‌کند که می‌تواند با تحریم و اسنپ‌بک برای ما مشکل ایجاد کند، اما متوجه نیستند که وقتی برای ما مشکل ایجاد کنند، ملت ما قوی‌تر و محکم‌تر می‌شود؛ ما باور داریم که انسان در سختی‌ها راه پیدا می‌کند. ما کسانی را داریم که از نظر علمی، فکری، توان و اراده می‌توانند بیایند و کمک کنند تا این مشکلاتی که ایجاد شده حل شود.»

از تهران تا نیویورک؛ رئیس جمهور در آینه جهان

مسعود پزشکیان، صبح روز شنبه به وقت تهران، پس از تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و دیدار با سران و مقامات ۹ کشور و سازمان بین‌المللی، از نیویورک عازم تهران شد.

رئیس جمهور در جریان این سفر پنج روزه با روسای جمهور فرانسه، سوئیس، فنلاند، بولیوی، عراق، نخست وزیر نروژ، ولیعهد کویت، دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد.همچنین  رئیس جمهور دیدارهایی با جمعی از اعضای اندیشکده‌ها و سردبیران رسانه‌های آمریکایی، فعالان جنبش‌های ضد جنگ، اندیشه‌ورزان و بخشی از ایرانیان مقیم آمریکا داشت.

رئیس‌جمهور پس از بازگشت هم در تشریح دستاوردهای سفر خود گفت: با اشاره به گفت‌وگوهای دوجانبه با مقامات اروپایی در زمینه اسنپ‌بک، تصریح کرد: با آنان در ظاهر به توافقاتی رسیدیم اما بعد که با آمریکا که گفت‌وگو می‌کردند، بهانه‌های مختلف می‌آوردند؛ چرا که آمریکا، ایران ذلیل‌ و ضعیف می‌خواهد، نه ایران قدرتمند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha