• یکشنبه / ۶ مهر ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404070603978
  • خبرنگار : 71660

ترامپ: توافق صلح غزه در مراحل نهایی است

ترامپ: توافق صلح غزه در مراحل نهایی است

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه مذاکرات بر سر طرحی برای پایان دادن به جنگ غزه «در مراحل پایانی» است، مدعی شد که دستیابی به یک توافق می‌تواند راه را برای «صلح گسترده‌تر در خاورمیانه هموار کند».

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه یکشنبه در گفت‌وگویی با «باراک راوید» خبرنگار پایگاه خبری «آکسیوس» بیان کرد: «همه برای رسیدن به توافق گرد هم آمده‌اند اما ما هنوز باید آن را به سرانجام برسانیم.»

ترامپ با اشاره به کشورهای عربی گفت: «همکاری کشورهای عربی در این زمینه فوق‌العاده بود. حماس نیز با آنها همراه است. آنها احترام زیادی برای جهان عرب قائلند. جهان عرب خواهان صلح است، اسرائیل خواهان صلح است و بی‌بی (بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) نیز خواهان صلح است.»

دونالد ترامپ تاکید کرد: «طرح من هدفی فراتر از پایان دادن به جنگ غزه است و این هدف شامل از سرگیری تلاش گسترده‌تر برای صلح در منطقه می‌باشد.»

وی افزود: «اگر این کار را انجام دهیم، روز بزرگی برای اسرائیل و خاورمیانه خواهد بود. این اولین فرصت برای صلح واقعی در خاورمیانه خواهد بود. اما ما باید ابتدا آن را انجام دهیم.»

منبعی آگاه به آکسیوس گفت: «استیو ویتکاف» فرستاده ریاست‌جمهوری آمریکا در خاورمیانه و «جارد کوشنر» داماد دونالد ترامپ روز یکشنبه در نیویورک با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کردند تا شکاف‌های باقی‌مانده میان ایالات متحده و اسرائیل را مرتفع کنند.»

ترامپ روز دوشنبه در کاخ سفید با نتانیاهو دیدار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه به آکسیوس گفت: «نتانیاهو با طرح من موافق است» اما رژیم صهیونیستی هیچ اظهار نظری در این خصوص نکرده است.

منابع آگاه از مذاکرات گفتند: «اسرائیل و کشورهای عربی همگی در پنج روز گذشته در مذاکرات، سعی در اصلاح متن داشته‌اند.»

طبق گزارش آکسیوس، ۲ اختلاف اصلی بین ایالات متحده و اسرائیل در حال حاضر بر سر بندی در مورد خلع سلاح جنبش حماس است که اسرائیل می‌خواهد «محکم‌تر و الزام‌آورتر» باشد، و مورد دیگر مربوط به نقش تشکیلات خودگردان فلسطین می‌شود.

دونالد ترامپ چند روز پیش «طرح ۲۱ ماده‌ای» خود را به رهبران و مقامات کشورهای عربی و مسلمان ارائه داد.

این طرح توسط ویتکاف و کوشنر تهیه شده؛ طرحی که ترکیبی از چندین پیشنهاد است که طی یک سال گذشته توسط ایالات متحده، اسرائیل و سایر طرف‌ها از جمله امارات، عربستان سعودی، فرانسه و بریتانیا مورد بحث قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha