• یکشنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۴ / ۲۰:۲۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404071308654
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

استاندار تأکید کرد

لزوم طراحی کفش و فرش تبریز با نیازهای جدید دنیا

لزوم طراحی کفش و فرش تبریز با نیازهای جدید دنیا

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌ شرقی با اشاره به مکتب کفش و فرش تبریز تأکید کرد: مکتب کفش و فرش تبریز را اگر با متد جدید و هوش مصنوعی و متناسب با نیاز جدید طراحی و معرفی کنیم، حرفی برای گفتن در دنیا خواهیم داشت. در غیر این صورت فقط در حد حرف در تاریخ متوقف خواهیم شد.

بهرام سرمست در جلسه‌ای با موضوع بررسی و احیاء مکاتب تبریز، با اشاره به پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی این شهر، اظهار کرد: زمانی که پیوند فکر و تصمیم نزدیک شود، نمود عینی پیدا می‌کند. پیشینه کاری و آینده‌پژوهی، حاصل رابطه بین گذشته و چراغ راه آینده است.

وی «جریان‌شناسی مکاتب» را پیونددهنده گذشته و آینده دانست و افزود: دولت‌های توانمند از سیستم‌های تنظیمی، یکپارچه‌سازی، نمادین و سمبلیک استفاده می‌کنند.

سرمست دانشگاه هنر، اتاق بازرگانی و بازاریان را از ارکان اصلی نقش‌آفرینی در این عرصه برشمرد و در ادامه با اشاره به «مکتب تجاری تبریز» که «خاستگاه نخستین‌ها» است، گفت: اتاق بازرگانی تبریز با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها می‌تواند این مکتب را تدوین و اجرا کند.

وی متولی اصلی «مکتب صنعت تبریز» را دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه صنعتی سهند، خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی دانست و افزود: متولی «مکتب هنری» با محوریت موسیقی و خوشنویسی نیز، دانشگاه هنر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی است.

استاندار آذربایجان شرقی «مدیریت نظم بحرانی» را راهبرد کلان شرایط کنونی خواند و خواستار برنامه‌ریزی بلندمدت با اساس فرهنگی و مطالبه‌گری شد.

وی مشروطیت را مبنای «مکتب سیاسی تبریز» عنوان کرد و پیشنهاد داد کاربری تخصصی در خانه‌های تاریخی تبریز با محوریت نهادهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از قبیل تبریزپژوهی و بنیاد مشروطه‌شناسی ایجاد شود.

وی با تأکید بر اینکه در استان باید برنامه‌های بلندمدت که اساس فرهنگی دارد هماهنگی نموده و مطالبه‌گر باشیم افزود: با برگزاری کنگره بین‌المللی شهریار در شرایط حساس، پیام آرامش در ایران و تبریز را به دنیا مخابره کردیم‌.

سرمست در پایان، بر توانایی استخراج در مکاتب تأکید کرده و خاطرنشان کرد: منابع فرهنگی و حافظه تاریخی را مرور و بازسازی می‌کنیم. بازسازی حافظه تاریخی برای ما مهم است؛ چرا که منابع فرهنگی و تاریخی را از دل تاریخ جستجو، بازیابی و روزآمد می‌کنیم و آن را به وجه مطالبه تبدیل می‌کنیم. آن‌گاه می‌توانیم سهم خود را بگیریم. ملاک، شناسایی گذشته و تاریخ است.

 به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی در روز یکشنبه ۱۳ مهر، در پایان مقرر شد کارگروه مکاتب تبریز به ریاست استاندار آذربایجان شرقی و در غیاب ایشان با مسئولیت مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی اجتماعی استانداری و به دبیری مسعود برزگر جلالی به صورت مرتب تشکیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha