بنا به درخواست های مکرر مردمی، بازرس کل گیلان به همراهی جمعی از مسئولان ارشد استان و شهرستان رودبار با حضور در بخش رحمت آباد از روستاهای سیدان، شیرکیا و رودخانه بازدید کردند. تخریب منابع طبیعی و روند ساخت و سازهای غیر مجاز خارج از طرح هادی و درخواست های مردمی جهت بازنگری این طرح از عمده برنامه های بازرس کل در این شهرستان بود.
احمد آقایی یکشنبه، ۱۳ مهر در نشست مسئولان با محوریت بازدید در فرمانداری رودبار، گفت: آنچه که در بازدید میدانی نشان داد، مشاورین طرح نسبت به برخی از موضوعات کوتاهی کردند که مقرر شد در کمیسیون تصویب طرح هادی موضوعات مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
وی اعتراضات و مطالبات مردم در بحث طرح های هادی را وارد دانست و افزود: آنچه در طرح هادی دیده شده، قسمت های مرتبط با منابع طبیعی است؛ در صورتی که برخی از نقاط در بافت روستایی، خارج از طرح است که امکان ساخت و ساز برای مردم امکان پذیر نیست.
بازرس کل گیلان در بحث تخریب منابع طبیعی گفت: احداث جاده در این منطقه باعث تخریب ۵۰۰ اصله گونه نایاب از درخت زربین(به عنوان ذخیره گاه این گونه) شده است.
آقایی تاکید کرد: جاده احداث شده به لحاظ غیر استاندارد بودن و رانشی بودن و تخریب محیط زیست باید از طرح خارج شده و مجدد درخت زرین در آن کشت شود تا ضرر ایجاد شده به منابع طبیعی جبران شود.
وی خاطرنشان کرد: هدف از طرح هادی، عدم تغییر بافت روستا است و استان های شمالی کشور از جمله گیلان بر خلاف سایر استان ها که دارای مناطق کویری است، دارای خاک حاصلخیز بوده و مدیران در جهت تصمیم گیری برای ساخت و ساز در روستاها دارای محدودیت هستند و کوچکترین تصمیم و اشتباه در اجرای طرح هادی باعث مناقشات و اعتراض های مردمی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات