دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴ | ۱۹:۱۱
اجازه کوچک‌سازی سازمان دامپزشکی را نمی‌دهیم / «سند امنیت غذایی» نیازمند اقدام فوری است

اجازه کوچک‌سازی سازمان دامپزشکی را نمی‌دهیم / «سند امنیت غذایی» نیازمند اقدام فوری است

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امنیت غذایی از مسائل حیاتی کشور است، گفت: مجلس با هرگونه کوچک‌سازی سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات و دیگر نهادهای زیرمجموعه بخش کشاورزی مخالف است و اجازه تضعیف زیرساخت‌های این حوزه را نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد عسکری در همایش گرامیداشت روز ملی دامپزشکی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی، مسئولان ارشد دولت، نمایندگان مجلس و پیشکسوتان این حوزه برگزار شد، اظهار کرد: امنیت غذایی امروز یکی از موضوعات راهبردی و ملی هر کشور است و اگر در قالب نقشه‌راه و با دقت پیش نرود، آسیب‌های جدی به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه اجرای ناقص برنامه‌های توسعه در کشور چالش‌برانگیز بوده است، افزود: طبق گزارش دیوان محاسبات، تنها ۳۰ درصد از احکام برنامه ششم توسعه اجرایی و آن هم به‌صورت ناقص اجرا شده است، در حالی که برنامه هفتم توسعه آخرین فرصت ما برای تحقق اهداف بخش کشاورزی و امنیت غذایی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد: کشاورزی بزرگ‌ترین بخش خصوصی اقتصاد کشور است و حدود ۳۰ درصد اشتغال کشور را در بر می‌گیرد؛ بنابراین اگر این بخش با برنامه و دقت پیش نرود، توسعه همه‌جانبه کشور با مشکل مواجه خواهد شد.

عسکری با اشاره به ظرفیت ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای پیرامونی به‌عنوان بازار صادرات محصولات کشاورزی ایران گفت: محصولات کشاورزی کشور ما به دلیل ارگانیک بودن و رعایت استانداردهای سلامت، مزیت رقابتی بالایی دارند و باید با تقویت زیرساخت‌ها، بازارهای منطقه‌ای را تصاحب کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی پیشنهادها برای کوچک‌سازی سازمان‌های تخصصی گفت: در برنامه هفتم توسعه، چنین هدفی نداشتیم و مجلس با جدیت مخالف تضعیف سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات و سازمان جنگل‌هاست. این نهادها باید تقویت شوند، نه تضعیف؛ چراکه نقش ملی و بین‌المللی دارند و کوچک‌سازی آنها می‌تواند به منافع ملی آسیب بزند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به مکاتبات انجام شده با رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و دفتر مقام معظم رهبری در مخالفت با این موضوع افزود: اگر قرار است اصلاح ساختار صورت گیرد، باید در بخش‌های ناکارآمد و غیرمولد انجام شود، نه در سازمان‌هایی که مستقیم با سلامت جامعه و سفره مردم در ارتباط‌اند.

او با تأکید بر نقش دامپزشکان در تأمین سلامت جامعه و تولید پروتئین سفید و قرمز تصریح کرد: نظارت دقیق بر کیفیت نهاده‌های دامی، فرآورده‌های خام دامی و مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام از وظایف حیاتی دامپزشکی است و مجلس از تقویت این مأموریت‌ها حمایت می‌کند.

عسکری در ادامه با هشدار نسبت به تهدیدهای نوظهور در حوزه بیوتروریسم گفت: دشمنان تلاش می‌کنند از مسیر محصولات کشاورزی و پروتئینی به کشور آسیب بزنند؛ بنابراین توسعه و تجهیز آزمایشگاه‌های مرجع و شبکه‌های پایش سلامت در اولویت باید باشد.

وی با بیان اینکه مجلس آماده همکاری کامل در زمینه تقویت واکسن‌سازی و سرم