• شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404071912066
  • خبرنگار : 71661

روزنامه‌نگاران بین‌المللی خواستار دسترسی فوری رسانه‌ها به غزه شدند

روزنامه‌نگاران بین‌المللی خواستار دسترسی فوری رسانه‌ها به غزه شدند

انجمن مطبوعات خارجی در سرزمین‌های اشغالی در بیانیه‌ای خواستار بازگشایی مرزها و دسترسی آزاد و مستقل خبرنگاران بین‌المللی به نوار غزه پس از اجرای توافق آتش‌بس شد.

به گزارش ایسنا، گروهی از خبرنگاران خارجی مستقر در سرزمین‌های اشغالی با انتشار بیانیه‌ای از رژیم صهیونیستی خواستند پس از اجرای توافق آتش‌بس اخیر، اجازه ورود فوری خبرنگاران به نوار غزه را صادر کند.

در این بیانیه که روز جمعه توسط «انجمن مطبوعات خارجی» منتشر شد، آمده است: «اسرائیل باید فوراً مرزها را باز کند و دسترسی آزاد و مستقل رسانه‌های بین‌المللی به نوار غزه را فراهم سازد.» این انجمن یادآور شد که دیوان عالی رژیم صهیونیستی قرار است در تاریخ ۲۳ اکتبر به استدلال‌ها درباره این موضوع رسیدگی کند، «پس از بیش از یک سال که دولت مجاز بوده پاسخ خود را به تعویق بیندازد.»

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی ورود خبرنگاران بین‌المللی به نوار غزه را ممنوع کرده و تنها شمار محدودی از آنان را با نظارت کامل نظامی و در قالب تورهای هدایت‌شده توسط ارتش خود به این منطقه راه داده است.

در این مدت، رسانه‌های بین‌المللی ناگزیر به استفاده از گزارش‌های خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای فلسطینی در غزه بوده‌اند. با این حال، بر اساس گزارش «کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران»، روزنامه‌نگاران فلسطینی در ۲ سال گذشته بیشترین تلفات را در جهان داشته‌اند و ۱۹۷ نفر از آنان در حملات ارتش صهیونیستی جان خود را از دست داده‌اند.

در میان کشته‌شدگان اخیر می‌توان به «مریم دقه» خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس و «ایندیپندنت عربی» اشاره کرد که در ۲۵ اوت در حمله صهیونیست‌ها به بیمارستان ناصر در خان‌یونس کشته شد. «حسام المصری» خبرنگار رویترز نیز در همان حمله جان باخت. طبق اعلام کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، ۲۵ مورد از این کشته‌ها به‌صورت «هدفمند» و به‌اصطلاح «ترور خبرنگاران» انجام شده است.

رژیم صهیونیستی همواره انکار کرده که خبرنگاران را عمداً هدف قرار داده، اما ارتش آن نیز اذعان کرده است که در برخی حملات، خبرنگارانی را کشته است؛ از جمله «انس الشریف» خبرنگار الجزیره که ارتش رژیم صهیونیستی او را بدون ارائه هیچ مدرکی «رئیس یک سلول تروریستی» معرفی کرده بود.

در همین حال، یک گزارشگر ویژه سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که حمله رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان در ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ که منجر به کشته‌شدن «عصام عبدالله» خبرنگار رویترز و زخمی‌شدن ۶ خبرنگار دیگر از جمله ۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه شد، یک «جنایت جنگی» بوده است. «موریس تیدبال-بینز»، گزارشگر ویژه سازمان ملل، این حمله را حمله‌ای «عامدانه و هدفمند» توصیف کرد که ناقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.

در سال‌های گذشته، بسیاری از نهادهای رسانه‌ای بین‌المللی خواستار دسترسی آزاد به غزه شده‌اند. در ژوئیه ۲۰۲۵، خبرگزاری‌های بزرگ از جمله آسوشیتدپرس، بی‌بی‌سی، خبرگزاری فرانسه و رویترز در بیانیه‌ای مشترک بر اهمیت حضور خبرنگاران بین‌المللی برای گزارش دقیق از اوضاع تأکید کردند. همچنین، یک سال پیش از آن، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران و بیش از ۷۰ نهاد رسانه‌ای و مدنی از رژیم صهیونیستی خواسته بودند اجازه ورود مستقل خبرنگاران خارجی به غزه را صادر کند.

در فوریه ۲۰۲۴ نیز بیش از ۳۰ رسانه از جمله روزنامه «گاردین» در نامه‌ای خواستار حمایت از خبرنگاران غزه شدند.

در هفته گذشته نیز «انجمن روزنامه‌نگاران عرب و خاورمیانه» در بیانیه‌ای از رژیم صهیونیستی خواست «امیلی وایلدر» خبرنگار آمریکایی بازداشت‌شده را آزاد کند. او در حال سفر با کاروانی موسوم به «وجدان» ویژه خبرنگاران بود که عازم نوار غزه شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha