• شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404071912152
  • خبرنگار : 50469

کارشناس ارشد علوم دامی:

پرورش بوقلمون می‌تواند اقتصاد روستایی را در مسیر تحول قرار دهد

پرورش بوقلمون می‌تواند اقتصاد روستایی را در مسیر تحول قرار دهد

ایسنا/ایلام کارشناس ارشد علوم دامی گفت: در شرایطی که بازار گوشت با نوسانات فراوانی روبه‌روست، پرورش بوقلمون به روش سنتی می‌تواند راهکاری اقتصادی، سالم و بومی برای تولیدکنندگان روستایی باشد و از طرفی می‌تواند اقتصاد روستایی را در مسیر تحول قرار دهد.

دوره مهارتی و تحقیقاتی «پرورش بوقلمون» امروز شنبه ۱۹ مهر با هدف ارتقای توانمندی‌های دانش فنی و علمی و افزایش مهارت‌های بهره‌برداران حوزه دام و طیور ، معرفی مزایا و چالش‌های پرورش بوقلمون، و ترویج روش‌های سنتی و بومی در تولید گوشت سالم و ارگانیک در شهرستان آبدانان برگزار شد.

زهرا رضایی محقق و مدرس این دوره تحقیقاتی که توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام  در شهرستان آبدانان برگزار شد، با اشاره به ظرفیت بالای مناطق مختلف کشور برای پرورش بوقلمون اظهار کرد: با توجه به شرایط محیطی مناسب، پرورش بوقلمون می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و نیمه‌روستایی باشد.

وی با بیان مزایای پرورش بوقلمون به روش سنتی خاطرنشان کرد: از جمله مزایای این روش می‌توان به پایین بودن هزینه‌های نگهداری، استفاده از خوراک طبیعی و سالم، و در نتیجه تولید گوشت ارگانیک و باکیفیت و به‌راحتی با شرایط محیطی سازگار می‌شود و نسبت به سایر طیور نیاز کمتری به دارو و مکمل‌های شیمیایی دارد، اشاره کرد، همچنین آشنایی اولیه بهره‌برداران با روش‌های سنتی و مستعد بودن شرایط محیطی منطقه، زمینه مناسبی برای توسعه این فعالیت فراهم می‌کند.

رضایی در ادامه به چالش‌های موجود در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: نبود بازار فروش ثابت و تعریف‌شده، تولید محدود، احتمال بروز بیماری‌ها به دلیل نبود کنترل دقیق و همچنین کمبود خوراک از مهم‌ترین موانع توسعه پرورش بوقلمون هستند البته با برنامه‌ریزی مناسب و تعیین مدیرعامل برای تعامل با کارخانه‌های تولید خوراک، می‌توان بخش مهمی از این دغدغه‌ها را برطرف کرد.

مدرس دوره مهارتی تحقیقاتی پرورش بوقلمون، توضیح داد: یکی از اساسی‌ترین گام‌ها برای رفع مشکلات این حوزه، ایجاد بازار فروش پایدار و تعریف‌شده است، راه‌اندازی تعاونی‌های روستایی و تشکیل زنجیره تأمین از تولید تا فروش می‌تواند از نوسانات بازار جلوگیری کند.

از گوشت ارگانیک تا اشتغال پایدار؛ بوقلمون در مسیر تحول روستا

این کارشناس همچنین بر اهمیت آموزش و نظارت بهداشتی تأکید کرد و تشریح کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی، افزایش آگاهی بهره‌برداران در زمینه پیشگیری از بیماری‌ها و استفاده از واکسن‌های مناسب، می‌توان تلفات را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.

کارشناس ارشد علوم دامی اضافه کرد: از دیگر راهکارهای پیشنهادی می‌توان به حمایت‌های تسهیلاتی دولت، توسعه بیمه دام و طیور، ایجاد مراکز جمع‌آوری و بسته‌بندی بوقلمون، و استفاده از فناوری‌های نوین در تغذیه و نگهداری اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha