• سه‌شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404072214100
  • منبع : شرکت کنترل کیفیت هوای تهران

۱۴۰۳ دومین سال آلوده هوای تهران در یک دهه اخیر

۱۴۰۳ دومین سال آلوده هوای تهران در یک دهه اخیر

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: بر اساس گزارش سالانه وضعیت کیفیت هوا و صدای تهران که به تازگی منتشر شده است، در بازه ۱۰ ساله منتهی به ۱۴۰۳، این سال با حدود ۳۹.۹ درصد شاخص کیفیت هوای بالاتر از حد سلامت، دومین سال آلوده در دهه اخیر بوده است.

به گزارش ایسنا  فاطمه کریمی با بیان شرکت کنترل کیفیت هوا چهاردهمین گزارش سالانه خود را با محوریت بررسی وضعیت کیفیت هوا و صدای شهر تهران در سال ۱۴۰۳ منتشر کرد، اظهارکرد: رویکردی تحلیلی و در قالب مجموعه‌ای منسجم، به بررسی روند تغییرات غلظت آلاینده‌های هوا و تراز صدا در پایتخت از منظر زمانی و مکانی پرداخته استدر این کتابچه علاوه بر ارزیابی شاخص‌های آلودگی هوا و صدا، تأثیر عوامل هواشناسی مؤثر بر تغییرات غلظت آلاینده‌ها نیز مورد تحلیل قرار گرفته است تا تصویری دقیق‌تر از وضعیت زیست‌محیطی شهر تهران در سال گذشته ارائه شود.

وی در ادامه تشریح کرد: طی سال ۱۴۰۳ در ۱۲۳ روز آلاینده ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون، ۳۹ روز آلاینده ازن و ۱۴ روز آلاینده کوچک‌تر از ۱۰ میکرون فراتر از حد مجاز بودند. آلاینده‌های دی اکسید سولفور، دی اکسید نیتروژن و مونوکسید کربن هیج روز فراتر از حد مجاز ثبت نشدند.

کریمی بیشترین شاخص آلودگی در سال گذشته را عدد ۱۷۴ اعلام و اظهارکرد: این وضعیت در روز ۲۹ آذر به دلیل افزایش ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون رخ داد. پاک‌ترین روز طی سال گذشته ۲ فروردین با شاخص ۴۰ بود.

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: در بازه ۱۰ ساله منتهی به ۱۴۰۳، این سال با حدود ۳۹.۹ درصد شاخص کیفیت هوای بالاتر از حد سلامت، دومین سال آلوده در دهه اخیر بوده است همچنین با توجه به دو آلاینده اصلی شهر تهران، ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون به لحاظ تعداد روزهای آلوده طی سال گذشته در رتبه دوم و آلاینده ازن در مرتبه سوم قرار داشته است.

وی با اشاره به وضعیت صوت در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۳ تراز صوتی ایستگاه‌های ثابت سنجش صوت شهید گمنام و گلبرگ به ترتیب با میانگین تراز صوتی ۷۲.۵۵ و ۵۷.۵۵ دسی‌بل بیشترین و کمترین تراز صوتی برای دوره زمانی روز و ایستگاه‌های بزرگراه افسریه و منطقه ۲۲ با میانگین تراز صوتی ۷۲.۸۲ و ۵۵.۶۵ دسی‌بل بیشترین و کمترین تراز صوتی دوره زمانی شب را گزارش دادند. این مقادیر فراتر از حد استاندارد و مجاز سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوا، کریمی در پایان اظهارکرد: تداوم روند کاهش آلاینده‌ها در گرو توسعه حمل‌ونقل عمومی پاک، کنترل مؤثر منابع آلاینده و همکاری بین‌ بخشی دستگاه‌های مرتبط است و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان تهرانی تنها با اتخاذ سیاست‌های پایدار محیط زیستی و مشارکت عمومی قابل دستیابی خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha