• چهارشنبه / ۲۳ مهر ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1404072314952
  • خبرنگار : 71584

«یارانه» ۸ میلیون نفر «حذف» شد/ یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر تا پایان سال حذف می‌شود

«یارانه» ۸ میلیون نفر «حذف» شد/ یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر تا پایان سال حذف می‌شود

رئیس مرکز رفاه ایرانیان از حذف یارانه حدود ۸ میلیون نفر طی ماه‌های شهریور و مهر خبر داد.

به گزارش ایسنا، احد رستمی با اشاره به حذف یارانه دهک‌های پردرآمد، اظهار کرد: اولین گروه مشمول حذف یارانه‌ها در فروردین آغاز شد و طی ماه‌های شهریور و مهر نیز یارانه نزدیک به ۸ میلیون نفر، قطع شده است و در ماه‌های بعدی تلاش ما این است که به تکلیف قانونی در این زمینه عمل کنیم.

وی تاکید کرد: طبق قانون بودجه، موظف هستیم تا پایان سال، یارانه سه دهک بالای درآمدی را به‌صورت تدریجی حذف کنیم.

 یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر تا پایان سال حذف می‌شود

رئیس مرکز رفاه ایرانیان ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد حدود ۱۸ میلیون نفر در سه دهک بالای درآمدی قرار دارند که یارانه دریافت می‌کردند. حسب ظرفیت پاسخگویی، هر ماه بین یک تا سه میلیون نفر از این افراد را حذف می‌کنیم. تاکنون حدود ۸ میلیون نفر مشمول این تصمیم شده‌اند و حدود ۱۰ میلیون نفر دیگر باقی مانده‌اند.

رستمی ضمن بیان اینکه ۲ روشی که دولت و مجلس می‌توانند در مورد آن به یک اجماع برسند، ثابت نگه داشتن قیمت اقلامی است که مشمول ارز ترجیحی شدند و بحث دیگر نیز ثابت نگه داشتن قدرت خرید مصرف کنندگان است گفت: برنامه‌های مختلفی در دولت و مجلس پیگیری می‌شود و موضوع در دولت مطرح و جمع بندی را در مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت تا ببینیم کدام دو روش محقق می‌شود.

وی افزود: سناریوهای مختلفی تعریف شده تا قیمت اقلام برای مشمولان در بازه‌هایی ثابت نگه داشته شود؛ روش‌های فنی مختلفی وجود دارد تا با تولید کننده‌های عمده به یک تفاهم نامه‌هایی برسیم تا قیمت اقلام برای مصرف کنندگان مثلاً در بازه‌های سه ماهه با یک مقدار مشخص ثابت نگه داشته شود و یا مثلا اگر هر مصرف کننده‌ای به‌طور میانگین در ماه ۱.۵ کیلو مرغ مصرف می‌کند، این مقدار با رقم ثابت به مصرف کننده عرضه و مقدار بیشترش با قیمت بازاری باشد.

رستمی در پاسخ به اینکه مجلس اعلام کرده دولت مکلف است مرحله جدید شارژکالابرگ را در آبان ماه اجرایی کند، این موضوع در چه وضعیتی است؟ گفت: بحثی که آقای قالیباف داشتند و به جد پیگیر آن هستند، مرحله بعدی کالابرگ با همین روشی است که تا الان پرداخت شده تا در آبان ادامه دهیم و از مرحله بعد با روشی که در مجلس و دولت به اجماع رسیدیم، اجرایی شود. میزان اعتبار بر اساس روش‌های گذشته است و به ۷ دهک اول جامعه یارانه اختصاص داده می‌شود؛ دهک‌های اول تا سوم ۵۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا هفتم با سرانه ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود؛ کل اعتبار در نظر گرفته شده ۲۵ همت است که یک دوره دیگر را با این روش ادامه خواهیم داد و بقیه مسیر در طول سال به روش جدید خواهد بود.

ملاک‌های دهک بندی

رئیس مرکز رفاه ایرانیان درباره ملاک‌های دهک بندی و اینکه آیا تغییری در دهک‌ها ایجاد خواهد شد؟ افزود: در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان که سال ۱۳۹۲ در وزارت رفاه تشکیل شد، اطلاعات بانکی، اجتماعی، دارایی تمام خانوارها تجمیع شده و براساس آن اطلاعات، خانواده‌ها یک امتیازی دریافت می‌کنند و براساس آن امتیاز، درآمد خانوار تخمین زده می‌شود؛ دهک بندی کل خانوار براساس آن اطلاعات صورت می‌گیرد که دهک دهم داراترین خانوارها هستند و دهک یک خانوارهایی هستند که تخمین زده می‌شود حداقل درآمد را دارند.

وی ادامه داد: براساس این اطلاعات، یارانه خانوارها یا سایر خدمات حمایتی که به خانوارها تخصیص پیدا می‌کند در دسترس نهادهای ذی‌ربط قرار خواهد گرفت.

نحوه اعتراض به دهک‌بندیها



رستمی درباره اعتراض به دهک‌بندیها نیز گفت: خانوارها می‌توانند در سامانه حمایت وزارت رفاه وارد شده و اطلاعات دهک بندی خود و دارایی‌هایی که ما داریم را مشاهده کنند و در صورت اعتراض، آنجا ثبت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است فردی کارتی داشته باشد که مختص به مجموعه‌ای باشد و فقط به نام این فرد است بنابراین تفکیک آن از درآمد شخصی فرد چگونه انجام می‌شود افزود: بیشترین اعتراضی که در حوزه یارانه داشتیم مربوط به اینگونه رفتارها بوده است، اطلاعاتی که در اختیار ما است اطلاعات ثبت شده از نهادهای مطمئن است، مثلا فردی اعتراض کرده که خودرویی که خریداری شده مربوط به یکی از اعضای فامیل است و فقط به نام من است، سیستم این عمل را به نام این فرد شناسایی می‌کند و تا زمانی که خودرو از اسم این شخص خارج نشود دهک بندی پایدار خواهد بود. معترضان ادعا می‌کنند که مثلا پول را یکی از اعضای خانوار بصورت امانت در اختیار آن‌ها قرار داده، اگر دارایی یکباره ورود و یا خروج داشته باشد تاثیر آنچنانی روی دهک بندی خانوار ندارد و چون اطلاعات شش ماه یکبار به روز رسانی می‌شود، مبالغی که بصورت پایدار در حساب فرد گردش دارد، اطلاعاتش در دهک بندی خانوار قرار می‌گیرد.

رستمی افزود: بنابراین تنها راه این است که حسابشان را از حساب موسساتی که ذکر کردید جدا کنند اکنون هم بانک مرکزی این امکان را فراهم کرده و روش‌های جدیدی هم اعلام می‌کند که حساب‌های تجاری را از حسابهای شخصی جدا کنند که بسیار به ما کمک می‌کند؛ بنابراین افراد می‌توانند با مراجعه به بانک‌ها حسابشان را تفکیک کنند که در دهک بندی بسیار به ما کمک می‌کند. بانک مرکزی هم به دنبال روش‌هایی است که افرادی که تن‌خواه گردانی دارند یا کارپرداز هستند حساب آن‌ها را شناسایی کنیم تا خللی در دهک بندی به وجود نیاید.

برقراری یارانه معترضان در صورت تایید اطلاعات



وی درباره نحوه بررسی اعتراضات گفت: حدود ۱۸۰ هزار درخواست بررسی داشتیم، ۸ میلیون نفر که معادل 2 میلیون خانوار بودند؛ چون همه اعضاء اعتراض نمی‌کنند و فقط سرپرست اعتراض می‌کند، اعتراضات بر اساس مواردی که خانوارها ثبت کردند مجددا رسیدگی می‌شود. در ماه جاری مجددا اطلاعات به روزرسانی شد و افرادی که در مورد خودرو یا اطلاعات بانکی درخواست بررسی مجدد داشتند، بررسی و اگر تغییری در دهک بندی خانوار صورت بگیرد، اعمال و مجددا یارانه برقرار می‌شود. بر اساس سالهای گذشته، تقریبا ۵ تا ۸ درصد اطلاعات دچار تغییر می شود.

رئیس مرکز رفاه ایرانیان با بیان اینکه در حال حاضر سرانه‌ دهک‌های اول تا سوم ۵۰۰ هزار تومان است یعنی خانوار ۴ نفره دو میلیون یارانه کالابرگ الکترونیک دریافت می‌کند گفت: دهک‌های ۴ تا ۷ سرانه ۳۵۰ هزار تومانی دارند یعنی یک خانوار ۴ نفره یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان مشمول دریافت یارانه می‌شود و یازده قلم کالای اساسی در لیست قرار دارد. در گروه پروتئینی گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم مرغ را داریم. اقلام لبنیاتی شامل شیر ، ماست و پنیر می‌شود. خواربار شامل برنج و حبوبات، روغن و قند و شکر است. یارانه به صورت اعتبار به کدملی سرپرست خانوار تخصیص پیدا می‌کند که می‌تواند با تمام کارتهای بانکی به ۲۶۰ هزار فروشگاهی که تحت قرارداد هستند مراجعه و از این اعتبار استفاده کنند. نرم‌افزار "شما" تراکنش‌ها و فروشگاه‌های نزدیک محلشان را نشان می‌دهد.

رستمی در پاسخ به این سوال که اگر از دوره‌های قبلی اعتباری باقی مانده باشد اکنون قابل استفاده است گفت: تلاش ما بر این بود که هر دوره را حفظ کنیم یعنی سعی‌مان بر این است تا سه ماه حفظ شود و اگر مانده خانوار میزانش خیلی زیاد است سعی می کنیم به دوره بعدشان انتقال دهیم و با پیامک اطلاع می‌دهیم تا از این اعتبار بتوانند استفاده کنند.

اضافه شدن برخی اقلام پروتئینی به سبد کالابرگ

وی درباره اضافه شدن برخی اقلام پروتئینی اظهار کرد: درخواست‌های مردمی داشتیم که مثلاً در مناطق جنوبی کشور به جای مرغ از ماهی استفاده کنند؛ این تسهیلات را به شرکت مجری اعلام کردیم تا در این مناطق بتوانند از این نوع کالاهایی که جایگزین هستند و وزارت بهداشت هم آن‌ها را تایید کرده به اقلام اضافه شود. از همین دوره‌ شهریورماه که در میانه راه بودیم تلاش کردیم با همکاری شرکت مجری اقلام را اضافه کنیم تا خانوارها بتوانند این جایگزینی را انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha