• چهارشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1404081408430
  • خبرنگار : 30205

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور خبر داد

برگزاری ۳۸۰۰ مانور آمادگی دستگاه‌ها در مواجهه با مخاطرات از ابتدای امسال/ شناسایی و خریداری تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز در بحران

برگزاری ۳۸۰۰ مانور آمادگی دستگاه‌ها در مواجهه با مخاطرات از ابتدای امسال/ شناسایی و خریداری تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز در بحران

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از برگزاری بیش از سه‌هزار و ۸۰۰ مانور در سراسر کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون خبر داد و گفت: این مانورها با هدف افزایش آمادگی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی در مواجهه با مخاطرات طبیعی و انسان‌ساز برگزار شده‌اند.

حسین ظفری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه آمادگی از مراحل اصلی مدیریت بحران است، اظهار کرد: در مرحله آمادگی، تمرکز اصلی بر برگزاری مانورها و تمرین‌های عملی است و سازمان مدیریت بحران کشور در این راستا از ابتدای سال تاکنون حدود سه‌هزار و ۸۰۰ مانور در سطوح مختلف شامل ادارات، دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و نهادها برگزار کرده است.

وی افزود: این مانورها با سناریوهای متنوع شامل آتش‌سوزی، سیل، زلزله و سایر مخاطرات اجرا شده و وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی نیز با نگاه تخصصی خود در این مانورها حضور داشته‌اند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برای ایجاد وحدت رویه در شیوه برگزاری مانورها، طرحی تحت عنوان «شیوه برگزاری مانورها» تدوین شده است، گفت: این طرح با عنوان طرح شهید کاظمی به استان‌ها ابلاغ شده تا مانورهای تمام عیار و ترکیبی با سناریوهای واقعی برگزار شود. در این مانورها مجموعه‌ای از رویدادها مانند زلزله، تخلیه جمعیت و مدیریت آبگرفتگی، نشت مواد خطرناک و ... به صورت ترکیبی در یک سناریو تمرین می‌شود.

ظفری ادامه داد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی، مانورهای تمام عیار باید دو روزه برگزار شوند؛ روز نخست به صورت دورمیزی و با حضور سازمان‌ها برای هماهنگی وظایف و روز دوم به صورت میدانی با حضور عملیاتی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی در میدان عمل اجرا می‌شود.

به گفته وی، در سطح استان ها، بیش از ۴۵ سازمان و نهاد با مشارکت بخش خصوصی و نهادهای مردمی در این مانورها حضور دارند و حدود ۴۰۰۰ نیروی امدادی، انتظامی و خدماتی به همراه بیش از ۷۰۰ نوع تجهیزات و ماشین‌آلات شامل خودروها، بیمارستان‌های صحرایی و چادرهای امدادی در این مانورها به‌ کار گرفته می‌شوند.

ظفری افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، هر هفته یک استان میزبان اجرای مانور تمام‌عیار خواهد بود. تاکنون استان‌های کرمان، یزد، چهارمحال بختیاری مرکزی و اردبیل این مانورها را برگزار کرده‌اند.

وی تأکید کرد: سنجش عملکرد استان‌ها و سازمان‌ها بر همین مبنا انجام می‌شود و سطح آمادگی دستگاه‌ها در میدان عمل مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا خلأها و اشکالات احتمالی شناسایی و اصلاح شوند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور همچنین از ارزیابی تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز خبر داد و گفت: از ابتدای سال، تجهیزات نوین و به‌روز مورد بررسی قرار گرفته‌اند تا ماشین‌آلاتی که در کشور موجود نیستند شناسایی و از طریق تعامل با شرکت‌های خارجی خریداری شوند.

به گفته وی، این تجهیزات در حوزه‌های مختلف ازجمله آواربرداری، لایروبی، مقابله با یخبندان و بارش‌های شدید کاربرد دارند و در زمان بحران می‌توانند نقش مهمی در تسریع عملیات امداد و نجات ایفا کنند.

ظفری در پایان اظهار کرد: بخشی از توانمندی‌های موجود در کشور مورد استفاده قرار گرفته و بخشی دیگر مربوط به تجهیزاتی است که در حال شناسایی و خریداری هستند تا در اختیار سازمان‌ها، نهادها و استان‌های مختلف قرار گیرند و در زمان بحران به‌ کار گرفته شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha