• چهارشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404081408470
  • خبرنگار : 50037

رئیس اتاق بازرگانی:

تجاری‌سازی باغ‌های گردوی یک ضرورت برای پویایی اقتصاد تویسرکان است

تجاری‌سازی باغ‌های گردوی یک ضرورت برای پویایی اقتصاد تویسرکان است

ایسنا/همدان رئیس اتاق بازرگانی تویسرکان گفت: تجاری‌سازی باغ‌های گردوی تویسرکان با استفاده از روش‌های نوین علمی و به روز دنیا یک ضرورت برای پویایی اقتصاد و افزایش سطح درآمدزایی عمومی در شهر جهانی گردو به شمار می‌رود.

عبدالله قمری در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: در حال حاضر بیشتر باغات گردوی تویسرکان به صورت سنتی حفظ و نگهداری می‌شوند که با توجه به حقایقی مانند تغییر اقلیم در بسیاری از مناطق کشور، باعث بازدهی کمتر محصول گردو در هر هکتار می‌شود.

وی اضافه کرد: اکنون که شهرستان تویسرکان مانند بسیاری از نقاط کشور با مشکل کم آبی روبه رو است، نمی‌توان به دنبال توسعه سطح زمین‌های زیر کشت گردو باشیم بلکه باید میزان بازدهی و تولید محصول در هر هکتار را افزایش دهیم.

قمری با اشاره به تجربیات علمی و موفق مناطق مختلف جهان در استفاده از روش‌های نوین با هدف افزایش سطح کیفی و بازدهی باغ‌های گردو، یادآور شد: جوان سازی درختان گردو با استفاده از روش‌های سرشاخه کاری و پیوندزنی در تاج درختان که مهمترین نقطه محصول‌دهی آنهاست، می‌تواند در افزایش میزان تولید گردوی باغ های تویسرکان در واحد سطح موثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: طرح سرشاخه کاری و پیوندزنی در برخی باغ‌های گردوی شهرستان تویسرکان با استفاده از پیوندک و نهال‌های تولید شده در بزرگترین باغ مادری و نهالستان گردوی غرب آسیا در روستای مرادآباد تویسرکان انجام شده که بخشی از این فرآیند قابل قبول بوده است.

قمری بیان کرد: تکثیر ارقام گردوی مقاوم در برابر سرمای زودرس بهاری موجب مصون ماندن درختان گردو از سرمازدگی می‌شود و همچنین افزایش کیفیت و یک دست شدن محصول گردوی باغ‌ها را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر استفاده از روش‌های نوین آبیاری درختان گردو، ادامه داد: اکنون میزان تولید بیش از هشت هزار هکتار باغ‌های گردوی تویسرکان به طور میانگین بین ۱۹ تا ۲۰ هزار تن است که اگر به سمت تجاری سازی و اصلاح علمی و نوین باغ‌ها پیش برویم، می‌توان این میزان را با افزایش قابل توجهی روبه رو کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تویسرکان بر اهمیت ایجاد و توسعه نشان ویژه تجاری (برندسازی) گردو و نقش‌آفرینی آن در افزایش میزان ارزش افزوده از این محصول تاکید کرد و گفت: باید با حفظ و تثبیت جایگاه جهانی گردوی تویسرکان که در سازمان غذا و کشاورزی و خوار و جهانی (فائو) به طور رسمی ثبت شده به پویایی بیشتر اقتصاد شهرستان تویسرکان کمک کنیم.

به گزارش ایسنا، شهرستان تویسرکان با برخورداری از بیش از هشت هزار هکتار باغ گردو و بزرگترین نهالستان و باغ مادری گردو و با توجه به ثبت این محصول مرغوب و با کیفیت خود در سازمان غذا و کشاورزی و خوار و بار جهانی (فائو)، پایتخت گردوی ایران و شهر جهانی گردو خوانده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha