علی منصفیراد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: براساس بررسیهای انجام شده توسط پردیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، استفاده از محلول ضدسرمازدگی پس از اصلاح در فرمولاسیون بر روی چهار گیاه مدل، دمای بحرانی سرمازدگی محصولات کشاورزی را تا ۶ درجه کاهش داده است. همچنین استفاده از این محلول زمان مقاومت گیاهان مدل در دمای ۷- درجه سانتیگراد را از ۳۰ دقیقه به بیش از ۱۲۰ دقیقه افزایش داده است.
وی افزود: همچنین در تستهای گلخانهای تحت شرایط کنترل شده نور مصنوعی و بازه دمایی ۲۴ تا منفی ۱۰ درجه سانتیگراد، نتایج کلی نشان دهنده پتانسیل بالای محصول بوده است، افزایش ۴ برابری زمان سرمازدگی در این بازه زمانی بسیار حائز اهمیت است، زیرا به طور معمول سرمازدگی بهاره در یک بازه زمانی بسیار کوتاه و چند ساعته اتفاق میافتد.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان گفت: طبق گواهی تأیید شده مرکز تحقیقات کشاورزی و امنیت غذایی دانشگاه تهران نمونههای ارسالی جهت ارزیابی عملکرد محلول ضدسرمازدگی برروی چهار گیاه مدل شامل لوبیا، ریحان، ذرت و کاهو در سه نوبت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمایشهای انجام شده در شرایط آزمایشگاهی رضایتبخش و حاکی از عملکرد مؤثر محلول در کاهش آسیب ناشی از سرما بودند.
منصفیراد با اشاره به اهمیت این موفقیت بسیار ارزشمند، از آن به عنوان انقلابی در حوزه کشاورزی و مبارزه با سرمازدگی درختان و کاهش خسارات زیانبار در این بخش نام برد و ادامه داد: حسب دستور استاندار سمنان پس از بازدید از نمایشگاه محصولات فناورانه و دانش بنیان جهاددانشگاهی استان سمنان در مردادماه ۱۴۰۴ که بر تداوم تلاش محققان جهاددانشگاهی مبنی بر تغییر فرمولاسیون این محلول و افزایش اثر بخشی آن تا منفی ۱۰ درجه سانتیگراد تاکید کردند، پژوهشگران و محققان جوان جهاددانشگاهی استان سمنان در بازه زمانی حدوداً ۴ ماهه توانستند این مهم را تحقق ببخشند.
وی با بیان اینکه خسارات ناشی از سرمازدگی درختان و گیاهان، سالانه خسارات زیادی را در کشور به دنبال دارد ادامه داد: متاسفانه هر ساله بسیاری از کشاورزان و باغداران دچار خسران و زیان میشوند، محصول فناورانه جدید جهاددانشگاهی استان سمنان، خسارات ناشی از سرمازدگی و یخ زدگی درختان و گیاهان را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ویژگی اصلی این محصول را محافظت از درختان و گیاهان در برابر سرمای ناگهانی عنوان کرد و افزود: با فرا رسیدن فصل سرما و تغییرات ناگهانی آب و هوا، درختان و گیاهان در معرض خطر سرمازدگی قرار میگیرند. این پدیده نه تنها موجب کاهش محصولات کشاورزی میشود بلکه میتواند به طور کلی به درختان آسیبهای جدی وارد کند.
او تصریح کرد: این محلول سرمازدگی، به عنوان یک سپر محافظتی با فرمولاسیون پیشرفته، یک لایه محافظتی قوی بر روی گیاهان ایجاد میکند و از گیاه در برابر سرمای شدید محافظت میکند.
رئیس جهاددانشگاهی استان گفت: این محصول فناورانه در سفر رئیس جمهور رونمایی میشود و انشاءالله با حمایتهای دولت و دستگاههای اجرایی مرتبط تولید این محصول به عنوان یک محصول فناورانه و دانش بنیان مورد نیاز مجموعه کشاورزی و باغبانی کشور در استان سمنان آغاز میشود.
انتهای پیام


نظرات