• چهارشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404092617858
  • خبرنگار : 71282

خبر وزیر کار درباره میزان افزایش دستمزد ۱۴۰۵

خبر وزیر کار درباره میزان افزایش دستمزد ۱۴۰۵

وزیر کار از برگزاری نشستی با نمایندگان کارفرمایی و کارگری در هشتم دی ماه خبر داد و جزییات میزان افزایش حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۵ را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، طبق گفته نمایندگان کارگران در شورای عالی کار قرار است هفته آینده ۲۹ آذر ماه  اولین نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار برگزار شود.

وزیر کار: ۸ دی ماه با حضور کارفرمایان و نمایندگان تشکل‌های کارگری نشستی برگزار می‌کنیم و آنجا نظرات مختلف را درباره افزایش حقوق بررسی خواهیم کرد.

کمیته دستمزد شورای عالی کار همه ساله با هدف تعیین هزینه‌های سبد معیشت خانوارهای کارگری و بررسی وضعیت اقلام خوراکی و غیرخوراکی کارگران در طول یکسال برگزار می‌شود و پس از بررسی و آنالیز قیمت کالاهای مصرفی کارگران با توافق میان اعضا رقم سبد معیشت اعلام و مبنای مذاکرات و تعیین دستمزد سال آینده کارگران قرار می گیرد.

جلسات دستمزد شورای عالی کار یکی از دغدغه های مهم و اساسی کارگران در ماه‌های پایانی سال است و با حساسیت بسیار آن را دنبال می کنند زیرا نتیجه مذاکرات، دستمزد یکسال کاری آنها را مشخص خواهد کرد.

مقامات کارگری و فعالان حوزه کار تاکید دارند که در جریان بررسی آمار و ارقام سبد معیشت، هزینه‌های واقعی زندگی کارگران مدنظر قرار گیرد و فاصله میان دستمزد و تورم موجود کاهش یابد.

احمد میدری - وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی امروز در حاشیه جلسه هیات دولت درباره افزایش میزان حقوق کارگران در سال آینده گفت: ۸ دی ماه با حضور کارفرمایان و همچنین نمایندگان تشکل‌های کارگری نشستی برگزار می‌کنیم و آنجا نظرات مختلف را بررسی خواهیم کرد.

وی افزود: قانونی هم در مجلس در حال بررسی است که بر اساس آن باید حداقل به اندازه تورم، افزایش حقوق‌ انجام شود که آن را هم مدنظر قرار می‌دهیم و پس از بررسی همه این موارد، مشخص می‌شود به چه شکلی می‌توان موضوع را با کارگران و کارفرمایان پیش برد.

نماینده کارگران: پیش بینی می شود که امسال هم دستمزد به صورت چانه زنی برگزار شود.

پیش از این محسن باقری - نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت و گو با یک رسانه خبری با تأیید زمان برگزاری نشست کمیته مزد در ۲۹ آذر ماه اظهار کرد:جلسه با حضور اعضای عضو کمیته دستمزد به منظور بررسی و محاسبه هزینه های سبد معیشت کارگران برگزار و می شود.این محاسبات پیش زمینه ای برای ورود به جلسات شورای عالی کار است و پیش بینی می شود که امسال هم دستمزد به صورت چانه زنی برگزار شود.

وی با اشاره به شکاف میان دستمزد و هزینه‌های زندگی کارگران تاکید کرد:در حالی که حداقل دستمزد برای سال جاری با درصدی افزایش مشخص شد اما تورم اقلام ضروری مانند مواد غذایی، مسکن، حمل‌ونقل و خدمات درمانی بسیار فراتر از میزان افزایش حقوق بود.

مقامات کارگری با توجه به افزایش شکاف میان حقوق کارگران و هزینه‌های زندگی معتقدند درآمد فعلی کارگران تنها نیمی از مخارج ماهانه آنها را پوشش می دهد.

به گزارش ایسنا، نوسانات نرخ ارز و تغییر قیمت برخی اقلام اثرگذار در سبد معیشت کارگران از جمله نان و حامل‌های انرژی باعث شده هزینه‌های سبد معیشت خانوارهای کارگری با تغییراتی همراه باشد از این رو تاکید مقامات و فعالان کارگری این است که در جریان بررسی آمار و ارقام سبد معیشت، هزینه‌های واقعی زندگی کارگران و کاهش فاصله میان دستمزد و تورم مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۹-۲۷ ۰۸:۲۴

حقوق کارگران باید ماه هانه طبق تورم بالا بره

avatar
۱۴۰۴-۰۹-۲۷ ۱۰:۳۶

خیلی از مردم سکه طلای تقلبی خریدند و فقیر و بدبخت شدند.

avatar
۱۴۰۴-۰۹-۲۷ ۲۳:۲۱

حضرت عباسی اگه بخوای عادلانه تعیین کنی بدون تبعیض باید افزایش حقوق ۱۰۰درصدی داشته باشیم خودتون شاهد هستید که الان با ماهی هشتاد میلیون هم زندگی و هزینه های درمان نمیچرخه ما ی خانواده چهار نفری رفتیم دندونپزشکی هزینه عصب کشی و دندونامون میشه ۳۰۰میلیون

avatar
۱۴۰۴-۰۹-۲۷ ۲۳:۳۳

اگه ۱۰۰درصد هم اضافه بشه دیگه فایده نداره چون تورم و گرانی بی نهایت داره میشه و نمی دونم برای چی جلوشون رو نمی گیرن

avatar
۱۴۰۴-۰۹-۲۸ ۱۱:۱۵

بنظرم‌ بخاطر اینکه‌ وحدت‌ مردم‌ و دولت‌ محکمتر شود‌ و امیدی‌ تازه‌ در‌ دل‌ اکثریت‌ مردم‌ که‌ حقوق‌بگیر هستند‌ بوجود بیاید افزایش‌ حقوق‌ خوب‌ مثلا‌ بین‌ 40 تا 50 درصد‌ رو دولت‌ لحاظ‌ کنه

avatar
۱۴۰۴-۱۰-۱۵ ۱۲:۴۴

اجرای ماده 41 قانونکار متعادلترین روش برای افزایش حقوقهاست و لازم نیست هرسال در این مورد بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت جنگ و جدل اتفاق بیافتد همه این کشمکشها برای اینست که دولت مانع اجرای این ماده میشود چون خودش ابرکارفرماست و براش هزینه دارد